Τα ρίχνουν στη διαιτησία οι Γάλλοι

Τα ρίχνουν στη διαιτησία οι Γάλλοι
Η ήττα πάντα φέρνει γκρίνια. Αντί όμως οι Γάλλοι να αναρωτηθούν το πώς έχασαν προβάδισμα επτά πόντων 47 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έριξαν το ανάθεμα στη διαιτησία. Ας αρχίσουμε όμως με ένα τοτέμ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Αντουάν Ριγκοντό... " Έχασα δύο βολές στο τέλος. Στα 33 μου και με την εμπειρία μου, είναι ασυγχώρητο αυτό που έκανα. Παίρνω την αποκλειστική ευθύνη για την ήττα. Σε αυτό το επίπεδο, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά ".

Κλοντ Μπερζό: " Μόλις κατάλαβα πόσο ανόητοι ήταν οι διαιτητές, ήθελα να φύγω από το γήπεδο. Τώρα όμως πρέπει να φύγουμε από το Βελιγράδι με ψηλά το κεφάλι και την Κυριακή μας περιμένει ένα σημαντικό ματς με την Ισπανία. Όσο για το ματς, ανησυχήσαμε την Ελλάδα. Είμαστε απογοητευμένοι επειδή είχαμε μεγάλες προσδοκίες, αν και αποδειχθήκαμε επτάψυχοι. Αξίζαμε την επιτυχία. Δε συμφωνώ με τον Ριγκοντό πως φταίει εκείνος. Είναι όμως η συμπεριφορά ενός μεγάλου παίκτη".

Τόνι Πάρκερ: " Δεν έχουμε δικαιολογίες, οι ήττες στο τέλος προκαλούν πόνο. Υπήρξαν βέβαια και μερικές περίεργες αποφάσεις από τους διαιτητές αλλά έπρεπε να ανοίξουμε την διαφορά και να... σκοτώσουμε τον αντίπαλο πριν το τελευταίο λεπτό. Η ήττα πρέπει να μας χρησιμεύσει ως μάθημα για ο μέλλον. Η κατάσταση πάντως για τους παλιούς που χάσαμε το μετάλλιο το 2003, είναι ακόμη χειρότερη. Ο κόσμος πρέπει να έχει πίστη σε αυτή την ομάδα που παλεύει τα παιχνίδια από το πουθενά".

Μπορίς Ντιαό: " Κάναμε ένα καλό ματς και είμαι υπερήφανος που φτάσαμε ως εδώ. Μέχρι το 39ο λεπτό ήμαστε άψογοι. Οι Έλληνες όμως γύρισαν στο ματς με τα λάθη μας και αυτά των διαιτητών, ιδιαίτερα ενός συγκεκριμένου. Είχαν και τη τύχη στο τελευταίο σουτ με τον Διαμαντίδη. Η ομάδα είναι απογοητευμένη αλλά όχι ισοπεδωμένη και χρειάζεται να φανούμε δυνατοί ώστε να μην πάθουμε ό,τι και στη Στοκχόλμη που μείναμε τέταρτοι. Το τελευταίο λεπτό μου φάνηκε πως κράτησε ένα τέταρτο".

Φρεντερίκ Βάις: " Είναι μία μεγάλη καταστροφή, τα διαλύσαμε όλα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι Έλληνες όμως πέτυχαν μία ωραία νίκη. Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο αλλά αφήστε μας να θρηνήσουμε απόψε".

Μισέλ Πιετρίς: " Είχαμε μπροστά μας τον τελικό αλλά το όνειρο πέθανε. Ελπίζω να μπορέσουμε να ξεχάσουμε αυτά που έγιναν και να διεκδικήσουμε το μετάλλιο. Για να πω την αλήθεια, γελάω με αυτούς που τερματίζουν τρίτοι ή τέταρτοι σε μία διοργάνωση. Δεν είπαμε πως δεν είναι δυνατόν να χάσουμε αλλά όχι κι έτσι. Όσο πιο πολύ σκέφτομαι τα τελευταία δευτερόλεπτα, τόσο πιο πολύ νιώθω πεθαμένος. Νίκησαν οι Έλληνες αλλά κρίμα, θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK