Τα τελευταία λόγια του Ντράζεν στο ΝΒΑ: "Απέδειξα ό,τι είχα να αποδείξω"

Στιγμές από τη ζωή και την καριέρα του Ντράζεν Πέτροβιτς έρχονται και πάλι να ταράξουν τον κόσμο του μπάσκετ, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου για τη ζωή του "Μότσαρτ", το οποίο υπογράφει ο Αυστραλός συγγραφέας, Τοντ Σπεχρ.

Τα τελευταία λόγια του Ντράζεν στο ΝΒΑ: "Απέδειξα ό,τι είχα να αποδείξω"

Ένα απόσπασμα του βιβλίου για τη ζωή του Ντράζεν Πέτροβιτς που αφορά στο τελευταίο παιχνίδι του στο ΝΒΑ, απασχολεί τις τελευταίες ώρες τον Τύπο. Πρόκειται για το τελευταίο ματς της σειράς των πλέι οφ του ΝΒΑ τον Μάιο του 1993, μεταξύ των Νετς και των Καβαλίερς, στο οποίο ο Πέτροβιτς παίζει τραυματίας και μετά το τέλος του αγώνα και τον άδοξο αποκλεισμό, ανακοινώνει την απόφασή του να φύγει από τις ΗΠΑ.

Ο συγγραφέας υπενθυμίζει στο απόσπασμα αυτό, πως ο Ντράζεν έπαιζε με 35% ρήξη έξω χιαστού, συγκλονίζοντας όλους όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι. Οι Καβαλίερς επικράτησαν με 99-89 και με 3-2 νίκες απέκλεισαν τους Νετς. Λίγα λεπτά μετά το τέλος του παιχνιδιού τα Μέσα είχαν κατακλείσει τα αποδυτήρια των Νετς περιμένοντας μια δήλωση του Πέτροβιτς. Αυτός ήταν άλλωστε (όπως σημειώνεται και στο βιβλίο) ο πρώτος στόχος των δημοσιογράφων, κυρίως για δύο λόγους. Ο ίδιος ήταν ο πιο γρήγορος στο ντους, ενώ ήταν πάντα ειλικρινής στα σχόλιά του.

Οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν γύρω από τον Πέτροβιτς, ενώ ακόμη αυτός ντυνόταν. Γρήγορα έγιναν αντιληπτά τα συναισθήματά του. "Ήταν τόσο το θέμα του συμβολαίου του όσο και ο τραυματισμός του που τον έκαναν να βράζει", σημειώνει ο συγγραφέας.

Τα τελευταία λόγια του Ντράζεν στο ΝΒΑ: "Απέδειξα ό,τι είχα να αποδείξω"

"Δεν θα μείνω στο ΝΒΑ. Πιθανόν αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στους Νετς" , ήταν τα πρώτα λόγια που ξεστόμισε, αφήνοντας τους ρεπόρτερ με το στόμα ανοιχτό. Κάποιος τον ρώτησε για την Ευρώπη, με τον Πέτροβιτς να απαντά ότι κατά 95% θα επέστρεφε πίσω, ενώ όταν κάποιος άλλος τον ρώτησε για το συμβόλαιό του, απάντησε: "Οι Νετς πήραν την ευκαιρία τους αλλά περίμεναν πολύ καιρό. Είναι θέμα σεβασμού Δεν μπορώ να ακούω κάποιον να λέει κάτι και να κάνει κάτι άλλο. Ήμουν έτοιμος να υπογράψω τον Ιούλιο, το προηγούμενο καλοκαίρι. Αυτοί μου έκαναν πρόταση στις αρχές Μαρτίου. Τους περίμενα 7 μήνες. Είναι πλέον πολύ αργά".

Ο Πέτροβιτς ήταν αναστατωμένος και η συνομιλία με τους δημοσιογράφους ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Είχε δείξει υπομονή και παθητικότητα όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλά φαινόταν ότι δεν μπορούσε πλέον να κρατήσει τα συναισθήματά του, υπό έλεγχο. Είχε αναφερθεί μάλιστα στο πώς είχε θυσιάσει τον εαυτό του ρισκάροντας την υγεία του, ακόμη και όταν το συμβόλαιό του ήταν στον αέρα.

Τα τελευταία του λόγια στον ΝΒΑ, όπως έχουν καταγραφεί, ήταν τα εξής: "Έχω αποδείξει ό, τι είχα να αποδείξω στο ΝΒΑ". Οι δηλώσεις του τερματίστηκαν απότομα, μάζεψε τα πράγματά του και πήρε τον δρόμο για το πούλμαν της ομάδας. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο πρώτος μεγάλος Ευρωπαίος παίκτης του πρωταθλήματος, δεν θα ξαναπατούσε ποτέ γήπεδο του ΝΒΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο βιογράφος του Πέτροβιτς στο Contra.gr: "Δεν είχε υπογράψει στον Παναθηναϊκό, δεν θα έφευγε από το ΝΒΑ"!

Ντράζεν Πέτροβιτς: Η ζωή που δεν έζησε

News 24/7

24MEDIA NETWORK