Τα τρία λεπτά που θα αλλάξουν τον Ολυμπιακό. O T. Mαγουλάς σχολιάζει τη νίκη στο Κάουνας
Οι "ερυθρόλευκοι" δουλεύουν εξαιρετικά ως σύνολο, καλύπτουν τις αδυναμίες τους με ομαδική προσπάθεια, δεν γίνεται να βρουν την πολυπόθητη σταθερότητα. Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού στο Κάουνας. Δείτε σε video τα highlights του αγώνα.
Τα τρία λεπτά του Γκόρντον ή όποιο άλλο όνομα χρησιμοποιεί φέτος, έδειξαν στον Ολυμπιακό το περίφημο “what if”. Τι θα γινόταν αν διέθετε έναν ποιοτικό παίκτη για το 2/3 τόσο στο Κάουνας, όσο την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην Φενέρ πιθανώς δε και στα μεγάλα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.
Καταρχάς οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πολύ καλή εικόνα στην άμυνα και στο αγωνιστικό πλάνο. Για 25 λεπτά ήταν πάλι ο καλύτερος Ολυμπιακός της χρονιάς. Όπως έχει συμβεί και σε άλλα παιχνίδια.
Κάποια στιγμή ο Ηλίας Ζούρος πήγε σε πιο… ινδιάνικες πρακτικές. Στους προπονητές δεν αρέσουν τρικ αλλά ο Έλληνας τεχνικός της Ζαλγκίρις έπρεπε να το δοκιμάσει και το δοκίμασε. Πέρασε τον Μαριάνοβιτς, μακρινό συγγενή του Άβερελ Ντάλτον, να γεμίσει την ρακέτα με τα 2.20 και οι κοντοί έκοψαν τα ντράιβ και δόθηκε το ελεύθερο σε Παπαλουκά, Γκόρντον να σουτάρουν. Ο Σπανούλης δεν είχε ντράιβ, το πικ εν ρολ με τον Νεστέροβιτς δεν λειτούργησε και… κατηφόρα.
redplanet.gr
Χωρίς να είναι δική του ευθύνη, το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο, για μία ακόμα φορά παρουσίασε σημάδια μπασκετικής… τρέλας, καταδεικνύει το ζήτημα. Ο Σέρβος αισθάνεται ότι πρέπει σε λιγότερες επιθέσεις να κάνει όσα και πέρυσι. Δεν γίνεται. Πώς λύνεται το πρόβλημα; Στον πάγκο υπάρχει ειδικός, το θέμα είναι πόσο ευπροσάρμοστος θα είναι ο Τεόντοσιτς. Κυρίως δε… πότε.
Πώς πορεύεται από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός; Αγώνα με τον αγώνα. Σε παιχνίδια όπου θα μπουν τα σουτ από την περιφέρεια, δεν θα χάνει αφού διαθέτει σπουδαία άμυνα και υψηλή ποιότητα σε υλικό. Όταν δεν θα μπουν; Όσο κρατήσει η άμυνα. Δεν έγινε με την Φενέρ, συνέβη με την σαφέστατα πιο αδύναμη Ζαλγκίρις.
Τεράστιο συν τα λίγα λάθη που κάνει απέναντι ακόμα και σε πιεστική άμυνα, προίκα της παρουσίας δύο ή τριών πλέι μέικερ μαζί. Η μοναδική προίκα την οποία όμως θέλει ο Ίβκοβιτς.
επίσημου twitter και του
επίσημου facebook του
contra.gr.
Επειδή πολλοί θα ρωτήσουν αν ψάχνει ο Ολυμπιακός στην αγορά για έναν Αμερικανό, η απάντηση είναι πολύ γενική. Δεν αποτελεί προτεραιότητα μεν, από τους παίκτες που προτείνονται καθημερινά και θα συνεχίσουν να προτείνονται, αν βρεθεί κάτι που θα αρέσει στον Ίβκοβιτς θα ξεκινήσει κουβέντα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.
Τουλάχιστον βρήκε Αμερικανό για τρία λεπτά αφού ο Γκόρντον θύμισε κάτι από παίκτη της πατρίδας του μπάσκετ. Πιθανώς στο εγγύς μέλλον να τον δούμε να προσπαθεί να κάνει κάτι παραπάνω αφού όπως και με την Ζαλγκίρις μένει απελπιστικά μόνος του οπότε μπορεί να βάλει ένα σουτ ή ένα λέι απ χωρίς αντίπαλο. Όχι με καλά ποσοστά (3/8 είχε χθες) αλλά τουλάχιστον να γίνει η δουλειά. Παρά τις πιέσεις του Νίκου Γιαννόπουλου, αρνούμαστε πεισματικά να αναδείξουμε την φιλοτιμία ως βασικό προσόν για παίκτη που καλύπτει θέση ξένου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ήταν πολύ ευχάριστο να βλέπουμε τον Ηλία Ζούρο στον πάγκο μίας από τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Αξίζει σε έναν πολύ καλό προπονητή και σοβαρό άνθρωπο να πάρει την αναγνώριση που κέρδισε δουλεύοντας στο μπάσκετ χρόνια, σε όλα τα επίπεδα. Μία διαδρομή παράδειγμα για όλους τους συναδέλφους του που θέλουν τώρα να πραγματοποιήσουν πραγματική καριέρα και όχι απλά να περιφέρονται στον χώρο για να τον επιούσιο.
Τα highlights του αγώνα Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός