Τάνιεβιτς: “Κοκαΐνη το μπάσκετ”
Εθισμένος με την... προπονητική δήλωσε ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, ο οποίος παρά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε πρόσφατα δεν άργησε να επιστρέψει στους πάγκους για χάρη της εθνικής Τουρκίας.
” Για μένα το μπάσκετ είναι σαν την κοκαΐνη. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες από τα ναρκωτικά, αλλά πάντα θα κάνεις το ίδιο λάθος. Λατρεύω τη δουλειά μου“, είπε στην Gazzetta dello Sport ο Μαυροβούνιος τεχνικός, ο οποίος στα 65 του προσπαθεί να οδηγήσει τη γείτονα χώρα στο επόμενο Ευρωμπάσκετ.
Ο Τάνιεβιτς αποκάλυψε ότι παρακολούθησε ελάχιστους αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων, εξηγώντας ότι ” υποφέρω ακόμη που δεν καταφέραμε να προκριθούμε κι εμείς“.
Ούτως ή άλλως βέβαια δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση το αμερικανικό μπάσκετ και τα κατορθώματα των επαγγελματιών του ΝΒΑ. Η γνώμη του δε για τους προπονητές του κορυφαίου πρωταθλήματος; ” Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Υπάρχουν μόνο 3-4 που έχουν μείνει… 100 χρόνια, αμείβονται καλά και κερδίζουν τρόπαια. Οι υπόλοιποι είναι ηλίθιοι, του Τάιρον Κόρμπιν συμπεριλαμβανομένου“, δήλωσε ο Τάνιεβιτς με αφορμή την απόφαση των Τζαζ να μην επιτρέψουν στον Ενές Καντέρ να παίξει στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.