ΜΠΑΣΚΕΤ

Ταπούτος: “Με γεμάτο Παλέ, δεν θα χάναμε”

Αυτό που κατάλαβε όποιος γνωρίζει τα στοιχειώδη γύρω από το μπάσκετ κατέθεσε ο αρχηγός του Άρη, Χρήστος Ταπούτος. Κι αυτό, επειδή κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την τελευταία φάση του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ταπούτος: “Με γεμάτο Παλέ, δεν θα χάναμε”

Ο Ταπούτος μίλησε στον arisfm και δήλωσε χαρακτηριστικά για:

Τη χθεσινή ήττα: « Σίγουρα όταν έρχεται μία ήττα με αυτό τον τρόπο θα κάνουμε αρκετές μέρες για να το χωνέψουμε. Επειδή όμως έρχεται άλλο παιχνίδι θα πρέπει να ξεχάσουμε το χθεσινό».

Την τελευταία φάση και το λέι απ του Τζέιμς: « Ήταν μία πολύ δύσκολη φάση. Κι εγώ είδα το βίντεο πολλές φορές και δεν μπορώ να καταλάβω αν μετράει ή δεν μετράει το καλάθι. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος διαιτητής χρησιμοποίησε το βίντεο για να πάρει την απόφαση. Ξέρουμε ότι η δύναμη πλέον στο ελληνικό μπάσκετ είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κι εμείς θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε υπό αυτές τις συνθήκες».

Την εικόνα του Άρη στα τελευταία παιχνίδια: « Εγώ πίστευα ότι η ομάδα θα αρχίσει να ρολάρει και να παίζει καλά. Είναι δύσκολο κυρίως για τα ξένα παιδιά να προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ειδικά όταν προέρχονται από κολλέγια. Με τα αποτελέσματα δικαιώνεται η υπομονή του προπονητή μας και η πίστη του στην ομάδα».

Την προσαρμογή των ξένων στην ομάδα: «Α πό την πρώτη στιγμή με ρωτάνε για την ατμόσφαιρα, για τον κόσμο, πότε θα το αισθανθούν κι αυτοί. Βλέπουν βιντεάκια στο ίντερνετ και έρχονται διαδικτυακά ενημερωμένοι για το τι σημαίνει ο Άρης».

Την ατμόσφαιρα χθες στο Αλεξάνδρειο: « Χθες υπήρχε μία ζεστή ατμόσφαιρα αλλά αν το γήπεδο ήταν γεμάτο νομίζω ότι δεν θα χάναμε το παιχνίδι. Ο κόσμος για φέτος πρώτη φορά ήρθε και μας βοήθησε τόσο πολύ. Θέλω να τον ευχαριστήσω και ελπίζω με τη συμπεριφορά μας να τον κάνουμε να ξανάρθει και ακόμα περισσότερος».

Το αυριανό ματς με την Γκαστέρα: « Αύριο ουσιαστικά αν κερδίσουμε και χάσει η Ρουντούπις μπορούμε να προκριθούμε και με δύο ήττες. Εμείς δεν κοιτάμε αυτό. Κοιτάμε το παιχνίδι. Είναι μία διοργάνωση που μας ενδιαφέρει και στόχος αύριο είναι η νίκη».

Την πορεία της ομάδας ως τώρα και τη συνέχεια της σεζόν: « Μέχρι στιγμής κάναμε κάποιες χαζές ήττες. Η ομάδα έχει αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της. Το πρόγραμμα είναι βατό από εδώ και πέρα. Μπορούμε να κάνουμε κάποιες νίκες. Πρέπει να βάζουμε πάθος και διάθεση στο παιχνίδι και οι νίκες θα έρθουν».

Τη νίκη στο ποδόσφαιρο επί του Παναθηναϊκού: « Πήραμε τουλάχιστον μία χαρά από εκεί. Πίστευα σε νίκη και στα δύο ματς αλλά πήραμε μόνο μία. Η ομάδα ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει παιχνίδι, επιβάλλαμε το ρυθμό μας. Τα παιδιά με το πάθος τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο».

Τον κόσμο του Άρη και το αυριανό ματς: « Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να μας δει, να τον ευχαριστήσουμε και να πανηγυρίσουμε μία πρόκριση στην επόμενη φάση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK