Ταξίδι στο Βορρά για την Εθνική: Οι αντίπαλοί της στο Ευρωμπάσκετ

Αυτοί είναι οι πέντε αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2017. Πού ταξιδεύει η "επίσημη αγαπημένη" για τα παιχνίδια του ομίλου και πότε αρχίζει τις υποχρεώσεις της.

Ταξίδι στο Βορρά για την Εθνική: Οι αντίπαλοί της στο Ευρωμπάσκετ

Προέκυψαν την Τρίτη οι τέσσερις όμιλοι του Ευρωμπάσκετ 2017, το οποίο θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Φινλανδία, Ρουμανία, Ισραήλ, Τουρκία) από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ας μην γράψουμε τίποτα για την εκδήλωση-παρωδία που τελέστηκε στην Κωνσταντινούπολη, στη διάρκεια της οποίας και για μία ώρα ακούγαμε τους παράγοντες να μιλούν στη γλώσσα τους χωρίς ουδείς να καταλαβαίνει τι λένε πέρα από τα καλωσορίσματα, κι ας επικεντρωθούμε στη καθ' αυτή διαδικασία της κλήρωσης. Μετά το τέλος της οποίας η Εθνική ομάδα βρέθηκε στον όμιλο του Ελσίνσκι (2ο) παρέα με τις Γαλλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Πολωνία και Ισλανδία.

Η "επίσημη αγαπημένη" ήταν στο β' γκρουπ δυναμικότητας και απέφυγε κάτι δυσκολότερο, όπως ο όμιλος στην Κωνσταντινούπολη.

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες και ακολουθούν αγώνες χιαστί. Το ίδιο ακριβώς σύστημα διεξαγωγής που εφαρμόστηκε στην προηγούμενη διοργάνωση.

Η Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ (ΕΛΣΙΝΚΙ)

Πολωνία, Ελλάδα, Γαλλία, Φινλανδία, Ισλανδία, Σλοβενία

ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΡΑΗΛ (ΤΕΛ ΑΒΙΒ)

Ουκρανία, Λιθουανία, Ισραήλ, Γεωργία, Ιταλία, Γερμανία

ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ (ΚΛΟΥΖ)

Κροατία, Τσεχία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ουγγαρία

ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΚΩΝ/ΠΟΛΗ)

Μεγ.Βρετανία, Ρωσία, Λετονία, Σερβία, Τουρκία, Βέλγιο

News 24/7

24MEDIA NETWORK