Τελικοί 2015: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 76-70 (VIDEO)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με τον Κώστα Σλούκα να ντύνεται Βασίλης Σπανούλης και να κάνει τη διαφορά. Το 76-70 επί του "τριφυλλιού" στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ έφερε την ομάδα του Σφαιρόπουλου στο 1-0 και δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του εφετινού τίτλου στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Την Τετάρτη το επόμενο ραντεβού των δύο φιναλίστ στο ΟΑΚΑ (19:30).

Τελικοί 2015: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 76-70 (VIDEO)

Η εξέλιξη

Ο Μανωλόπουλος επέλεξε να παίξει χωρίς τον Διαμαντίδη στην αρχική πεντάδα, αλλά μόνο με αυτόν στον παρκέ μπόρεσε ν' αποφύγει τα λάθη (τέσσερα σε 5 λεπτά) και ν' αντιδράσει στο 8-3 του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έβρισκαν στόχο από το τρίποντο, έβγαλαν νευρικότητα και έδωσαν το δικαίωμα στους "πράσινους" να έχουν εύκολο αμυντικό ριμπάουντ και ταυτόχρονα τον έλεγχο του -αργού- ρυθμού. Ο Φώτσης εκτέλεσε φάσεις από μακριά και μετά 15-8 ο Παναθηναϊκός πήγε στο 23-10 (11'), τελειώνοντας σερί 20-2.

Ο Σφαιρόπουλος είχε βγάλει τον Σπανούλη και μέσω του Σλούκα βρήκε το αντίδοτο. Αυτός διέσπασε την κλειστή άμυνα του "τριφυλλιού", πήρε ντράιβ, κέρδισε φάουλ και έδωσε σκορ.

Ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε επιθετικά, "ξεκουρδίστηκε" όταν ο Μποχωρίδης και ο Μόργκαν πάτησαν παρκέ, οι Πειραιώτες πέρασαν την μπάλα μέσα και χάρη στη δυναμική του Ντάνστον, όχι μόνο έκλεισαν την εις βάρος τους διαφορά, αλλά προσπέρασαν 28-23. Οι βολές έδωσαν λύση στους φιλοξενούμενους που, μετά την επάνοδο των Μαυροκεφαλίδη-Φώτση, σκόραραν εντός πεδιάς ύστερα από 7:30 λεπτά και σε συνδυασμό με το 0/13 του Ολυμπιακού από τα 6μ75 έκλεισαν το 20λεπτο στο 34-33.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού συνέχισε να δίνει μακρινά σουτ στους "ερυθρόλευκους", Μάντζαρης και Πρίντεζης όμως βρήκαν διαδοχικά το στόχο, με αποτέλεσμα το 41-36 του 22'. Αυτό το +5 ο Ολυμπιακός είχε ως εφαλτήριο για να φτάσει σε διψήφιο προβάδισμα (51-39), σ' ένα διάστημα που ο Έλληνας φόργουορντ είχε 9 πόντους κερδίζοντας τις μάχες είτε από τον Μαυροκεφαλίδη (στην επίθεση) είτε από το Φώτση (στην άμυνα). Βέβαια, το κοντό σχήμα του Μανωλόπουλου (Κούπερ, Μποχωρίδης, Διαμαντίδης) και η ζώνη συνδυαστικά λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο για τους "πράσινους" που το γρήγορο 7-0 τούς έφερε ξανά σε θέση διεκδικητή. Πλησίασαν μάλιστα στο -3 (53-50), έχοντας εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαψε να... επιτίθεται προς το καλάθι.

Όταν το έκανε, κυρίως γιατί ο Σλούκας το διάβασε και το τόλμησε, η διαφορά άνοιξε ξανά. Τα επιθετικά ριμπάουντ βοήθησαν την ομάδα του Σφαιρόπουλου να έχει δεύτερες ευκαιρίες και το 67-55 (στο 33:30) έκανε τον Παναθηναϊκό να ψάχνει -με πολύ λιγότερες πιθανότητες- νέα ανατροπή. Το 72-58 του 35' ήταν επί της ουσίας απαγορευτικό παρά τα εύστοχα τρίποντα του Γιάνκοβιτς. Οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν πιο σοφά την υπέρ τους διαφορά και στο 74-63 του 38' είχαν πια κλειδώσει τη νίκη.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Μακράν του δεύτερου ο Κώστας Σλούκας, γιατί γύρισε το ματς στο πρώτο ημίχρονο και έκανε τη διαφορά στο δεύτερο.

2. Ο Ματ Λοτζέσκι, αφού τα δικά του τρίποντα ήρθαν σ' ένα σημείο που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν και το μακρινό σουτ.

3. Ο Γιώργος Πρίντεζης, για τους 9 πόντους στην τρίτο περίοδο, βγάζοντας από το ματς τους ψηλούς του Παναθηναϊκού.

4. Ο Μπράιαν Ντάνστον, για τις καίριες παρεμβάσεις του στο παιχνίδι.

5. Μαυροκεφαλίδης-Φώτση μαζί. Χρειάζεται κι από άλλους το ίδιο μυαλό ο Παναθηναϊκός.

Το φύλλο αγώνα:

Ο Ολυμπιακός άρχισε τη σειρά προστατεύοντας την έδρα του. Ήταν σκληρό το ματς, αλλά μέτρησε το βάθος επιλογών, όταν ο Μανωλόπουλος δεν μπορούσε να βγάζει τους Μαυροκεφαλίδη, Φώτση και Διαμαντίδη. Αντίθετα ο Σφαιρόπουλος είχε φρέσκο τον Πρίντεζη στην τρίτη περίοδο και πήρε από τον Σλούκα όσα δεν του έδωσε ο Σπανούλης. Το 1-0 λέει πολλά αλλά ταυτόχρονα λίγα. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πολύ πιο γεμάτοι, ήταν γνωστό αυτό, και παρέμειναν το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Τα τρικ όμως από τον "πράσινο" πάγκο, σε άμυνα και επίθεση, έπιασαν κατά διαστήματα και ο Παναθηναϊκός μπορεί να λέει ότι δεν έπεσε αμαχητί. Όπως δηλαδή συνέβη επί Ιβάνοβιτς.

Το LIVE του αγώνα

18:30
Kαλησπέρα σας απο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στις 19:30 το τζάμπολ της αναμέτρησης, για το πρώτο τελικό της Basket League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. 
18:31
Μόλις βγήκαν στο παρκέ οι δύο πρώτοι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι Χαλαραμπόπουλος και Γιάνκοβιτς, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα, με τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού να ζητά μόνο νίκη στην αναμέτρηση. 
18:31
Νωρίτερα είχαν βγει στο παρκέ οι Μάντζαρης, Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Αγραβάνης, οι οποίοι δοκιμάζουν σουτ. 
18:33
Δείτε σε βίντεο την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Ο Ντάρντεν ήρθε φορώντας την ποδοσφαιρική φανέλα των ερυθρολεύκων. 
18:36
Ο Ολμπιακός κέρδισε δύο φορές στη regular season τον Παναθηναϊκό, τόσο στο ΣΕΦ, όσο και στο ΟΑΚΑ. 
18:36
Ο Ολμπιακός κέρδισε δύο φορές στη regular season τον Παναθηναϊκό, τόσο στο ΣΕΦ, όσο και στο ΟΑΚΑ. 
18:38
Παπαγιάννης, Μπλουμς και Μποχωρίδης βγήκαν στο παρκέ. Δοκιμάζουν σουτ και αποδοκιμάστηκαν από το φίλαθλο κοινό, το οποίο δεν έχει σταματήσει το τραγούδι στη κερκίδα. 
18:39
Το πέταλο με τους οργανωμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού έχει γεμίσει. Υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στα πέριξ του ΣΕΦ. Αυστηροί οι έλεγχοι που γίνονται. 
18:41

18:44
H προθέρμανση του Ολυμπιακού
18:44
Η προθέρμανση των δύο ομάδων συνεχίζεται. Από πλευράς Ολυμπιακού στο παρκέ είναι μόνο ο Ντάνστον που δοκιμάζει σουτ. 
18:44
Ο κόσμος των "ερυθρολεύκων"
18:45
Η προθέρμανση του Παναθηναϊκού
18:48
Κυκλοφόρησε μία φήμη πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου (ο οποιος είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, καθώς έχει ενοχλήσεις στη ποδοκνημική) τράκαρε στη παραλιακή, στη προσπάθεια του να έρθει στο ΣΕΦ. Αυτό δεν ισχύει! Η αλήθεια είναι πως τράκαρε ένας φίλος του και πήγε να τον βοηθήσει... Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
18:48
Δείτε στο βίντεο την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού.
18:52
Ο Εστέμπαν Μπατίστα είναι εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμού, αλλά ακολούθησε την αποστολή στο ΣΕΦ. Θα είναι στον πάγκο των πρασίνων. 
18:55
Πλην του Ουρουγουανού, εκτός αποστολής βρίσκονται επίσης οι Αντώνης Κόνιαρης (χειρουργήθηκε πρόσφατα στον αστράγαλο), Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Διαμαντάκος.
18:55
Τα πρώτα σουτάκια των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου
18:56
Μετά από λίγο, οι "πράσινοι" αποχώρησαν για τα αποδυτήρια. Έτσι τώρα όλοι οι παίκτες βρίσκονται στα αποδυτήρια. Θα επιστρέψουν όταν πλέον είναι έτοιμοι για να ξεκινήσουν την προθέρμανσή τους
18:56
Περίπου μισή ώρα πριν το τζάμπολ του ντέρμπι, περίπου 5.000 φίλοι των "ερυθρολεύκων" έχουν ήδη πάρει θέση στις εξέδρες του ΣΕΦ.
19:00
Στο ΣΕΦ έφτασε και η Ολυμπία Χοψωνίδου μαζί με τα... Σπανουλάκια
19:03
Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίστηκε και η Άννα Καβάσιλα, πρώην σέντερ του Αθηναϊκού
19:06
Οι πτυσσόμενες εξέδρες του ΣΕΦ είναι κλειστές, σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας του πρώτου τελικού
19:09
Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν στο παρκέ για να ξεκινήσουν προθέρμανση, μέσα σε αποθέωση
19:11
Μόλις μπήκε στο παρκέ η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού! Μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες, όπως είναι λογικό...
19:12
H προθέρμανση του Ολυμπιακού (Σπανούλης)
19:13
Δείτε τι έγινε κατά την είσοδο των γηπεδούχων στο παρκέ
19:14
H προθέρμανση του Παναθηναϊκού (Διαμαντίδης)
19:15
Ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται κατά εκατοντάδες στο Φάληρο. Οι κερκίδες του ΣΕΦ γεμίζουν σιγά σιγά, αν και δεν είχε ανακοινωθεί sold out από τη διοίκηση του Ολυμπιακού
19:18
Μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για την έναρξη του ντέρμπι. Κάτι περισσότερο από δέκα λεπτά μένουν για το τζάμπολ.
19:21
Όπως έγινε γνωστό, η αναμέτρηση θα ξεκινήσει με δεκάλεπτη καθυστέρηση. Αιτία η απόφαση των διαιτητών να δείξουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον Χρήστο Παναγιώτου, ο το αυτοκίνητο του οποίου δέχθηκε επίθεση με μολότοφ την περασμένη εβδομάδα
19:21
Μόλις έφτασε στα επίσημα του ΣΕΦ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος
19:28
Το μεγαλύτερο μέρος του ΣΕΦ έχει γεμίσει. Οι μόνες κενές θέσεις υπάρχουν πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και στο πέταλο απέναντι από την εξέδρα των φανατικών φίλων του Ολυμπιακού
19:29
Δείτε τι έγινε κατά την είσοδο των παικτών του Παναθηναϊκού στο παρκέ του ΣΕΦ, πριν από λίγα λεπτά
19:29
Μετά τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, σειρά πήρε ο Γιώργος. Μαζί τους στο ΣΕΦ βρίσκεται και ο πατέρας των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Κωνσταντίνος
19:34
Ξεκίνησε η παρουσίαση των ομάδων στο ΣΕΦ. Μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες αυτή του Παναθηναϊκού, δίχως κάτι παραπάνω όμως.
19:36
Ολοκληρώθηκε κι αυτή του Ολυμπιακού! Όλα έτοιμα πλέον για το τζάμπολ, με τις δύο ομάδες να έχουν περίπου τρία λεπτά ακόμη στη διάθεσή τους πριν ξεκινήσει το ντέρμπι
19:38
Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Νέλσον, Γιάνκοβιτς, Σλότερ, Φώτση και Μαυροκεφαλίδη. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον.
19:40
Πρώτη επίθεση για τον Παναθηναϊκό.
19:41
Χάνει την μπάλα ο Μαυροκεφαλίδης, επίθεση για τον Ολυμπιακό.
19:41
Ο Ντάρντεν αστοχεί πίσω από τα 6μ.75.
19:41
Ο Νέλσον χρεώνεται με βήματα, κατοχή για τους Πειραιώτες.
19:42
Πρώτη σύσταση από τους διαιτητές για τις κροτίδες στο ΣΕΦ
19:42
Η μπάλα εκτός παρκέ, από τα χέρια του Νέλσον.
19:42
Ο Ντάνστον αστοχεί από την κορυφή, ριμπάουντ ο Μαυροκεφαλίδης.
19:42
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκδηλώσει ακόμη επίθεση, ενώ ο Ολυμπιακός έχει τρία άστοχα σουτ
19:43
Ο Σλότερ αστοχεί για τρεις, ομοίως και ο Σπανούλης.
19:43
Φάουλ του Μάντζαρη στον Νέλσον.
19:44
Φάουλ του Πρίντεζη στον Γιάνκοβιτς. Επίθεση για τον Παναθηναϊκό.
19:44
Ο Ντάρντεν κόβει εντυπωσιακά τον Μαυροκεφαλίδη!
19:45
Μετά από εφτά σερί άστοχες προσπάθειες, μπήκε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης
19:46
O Φώτσης σκοράρει πίσω από τα 6μ.75 (0-3).
19:46
Ο Σπανούλης πετυχαίνει τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού στο ματς (2-3).
19:46
Ο Πρίντεζης δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (4-3, 3'47").
19:47
Στο 6-0 το σερί του Ολυμπιακού, με το κάρφωμα του Ντάρντεν (6-3, 4'16")!
19:47
Τα δύο από τα  τρία πρώτα καλάθια των γηπεδούχων ήρθαν μετά από αιφνιδιασμό
19:50
Λάθος πάσα του Σλότερ, η μπάλα εκτός παρκέ. Επίθεση για τους Πειραιώτες.
19:50
Ο Σπανούλης παίρνει τα βήματα και κερδίζει φάουλ από τον Μαυροκεφαλίδη.
19:50
Αυτό ήταν το τέταρτο λάθος του Παναθηναϊκού σε κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά αγώνα
19:50
Δικαίωμα για βολές για τον αρχηγό του Ολυμπιακού.
19:51
Ευστοχεί στην πρώτη.
19:51
Βάζει και τη δεύτερη. Ο Ολυμπιακός στο +5 (8-3, 5'33").
19:51
Στο παρκέ ο Διαμαντίδης, αντί του Σλότερ.
19:52
Ο Νέλσον δίνει λύσεις στην επίθεση των "πράσινων" (8-5, 6'05").
19:52
Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ στο παρκέ, αντί του Μάντζαρη.
19:53
Ο Φώτσης (5π.) μειώνει σε 8-7 για τον Παναθηναϊκό.
19:53
Οι "πράσινοι" απαντούν στο 8-0 σερί του Ολυμπιακού, με ένα δικό τους 4-0 μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα
19:53
Ο Ολυμπιακός δεν προλαβαίνει να εκδηλώσει επίθεση. Ακόμα 3'16" για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος.
19:54
Ο Οθέλο Χάντερ χρεώνεται με φάουλ (2ο) στον Διαμαντίδη. Επιστρέφει στο παρκέ ο Ντάνστον.
19:54
Ο Διαμαντίδης διαμορφώνει το 8-9 με 2/2 βολές.
19:54
Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Πέτγουεϊ να παίρνει τη θέση του Πρίντεζη.
19:55
Ο Πέτγουεϊ χρεώνεται με φάουλ στον Μαυροκεφαλίδη. 6ο ομαδικό για τον Ολυμπιακό.
19:55
Αστοχεί στην πρώτη βολή ο Έλληνας σέντερ.
19:56
Ευστοχεί στη δεύτερη και κάνει το 8-10.
19:56
Ο Γιάνκοβιτς κόβει τον Σπανούλη και ο Διαμαντίδης ευστοχεί σε τρίποντο στον αιφνιδιασμό, για το 8-13! Στο 10-0 το σερί των "πράσινων", μετά την είσοδο του Διαμαντίδη.
19:56
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλεί τάιμ άουτ.
19:57
Σε 1'56'' ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 10 αναπάντητους πόντους για να μετατρέψει το -5 (8-3) σε +5 (8-13)
19:58
Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν 0/6 τρίποντα στα πρώτα 7'54'' αγώνα στο ΣΕΦ
19:59
Ο Ντάρντεν αστοχεί υπό πίεση από τα 8 μέτρα.
19:59
0/7 τρίποντα για τον Ολυμπιακό.
19:59
Ο Φώτσης σκοράρει, κερδίζει φάουλ από τον Πέτγουεϊ κι έχει δικαίωμα για συμπληρωματική βολή.
20:00
Αστοχεί στη βολή ο Φώτσης, παραμένει το 8-15 στα 1'27" για την α' περίοδο.
20:00
Ο Ντάρντεν αστοχεί από τη γωνία, ο Ολυμπιακός έχει το επιθετικό ριμπάουντ.
20:01
Ο Ντάνστον σκοράρει με δεύτερη προσπάθεια, για το 10-15.
20:01
0 λάθη για τον Ολυμπιακό, 5 για τον Παναθηναϊκό.
20:02
Ο Ντάνστον κερδίζει φάουλ από τον Μαυροκεφαλίδη και πάει στις βολές.
20:02
Αστοχεί στην πρώτη βολή.
20:03
Στο μεταξύ, ο Γιάνις Μπλουμς περνάει στον αγώνα αντί του Μποχωρίδη.
20:03
Αστοχεί και στη δεύτερη βολή ο Ντάνστον.
20:03
Ακόμα 17.3" για τη λήξη της πρώτης περιόδου.
20:04
Ο Μαυροκεφαλίδης διαμορφώνει το 10-17. 
20:05
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 4/9 δίποντα, 0/9 τρίποντα, 2/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 5 λάθη, 3 κλεψίματα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 4/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/5 δίποντα, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 λάθη, 1 τάπα.
20:07
Ο Μπλουμς σκοράρει πίσω από τα 6μ.75 και στέλνει τη διαφορά στο +10 (10-20).
20:07
Νέο τρίποντο από τον Φώτση, και 10-23 (11'05").
20:08
Στο 20-2 το επιμέρους σκορ για τον Παναθηναϊκό (το 8-3 έγινε 10-23)
20:08
Ο Σλούκας διαμορφώνει το 13-23, με γκολ-φάουλ.
20:09
Ο Μάντζαρης αστοχεί για τρεις, ριμπάουντ ο Φώτσης.
20:10
Ο Διαμαντίδης αστοχεί πίσω από τα 6μ.75, στο ριμπάουντ ο Πρίντεζης.
20:10
Ο Αγραβάνης αστοχεί από κοντά, ριμπάουντ από τον Μόργκαν.
20:11
Ο Φώτσης είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει βγει ακόμη από το παρκέ
20:11
Ο Οθέλο Χάντερ (2π.) διαμορφώνει το 15-23.
20:12
Ο Σλούκας σκοράρει (17-23, 13'32"), κερδίζει φάουλ από τον Μόργκαν κι έχει δικαίωμα για συμπληρωματική βολή.
20:13
Ο Ολυμπιακός μειώνει σε 18-23, με το έμμεσο τρίποντο του Σλούκα.
20:13
Στο 8-0 το σερί του Ολυμπιακού.
20:13
Με τη βολή του Σλούκα, ο Ολυμπιακός μεγαλώνει το σερί του (8-0)
20:14
Άστοχο σουτ για τρεις από τον Φώτση, η μπάλα είναι για τον Ολυμπιακό.
20:14
0/11 τρίποντα για τον Ολυμπιακό, 4/8 για τον Παναθηναϊκό.
20:14
Φάουλ του Χάντερ, στον Διαμαντίδη.
20:14
Αυτό ήταν το πρώτο άστοχο σουτ του Φώτση απόψε (είχε 2/2 δίποντα και 2/2 τρίποντα)
20:15
Ήταν το 3ο φάουλ του Χάντερ, επιστρέφει στο παρκέ ο Ντάνστον.
20:15
Ο Ντάνστον μαζεύει το ριμπάουντ μετά το άστοχο τρίποντο του Διαμαντίδη.
20:16
Επιστρέφει ο Σπανούλης αντί του Μάντζαρη ενώ ο Ντάνστον στη γραμμή των βολών μετά το φάουλ του Μόργκαν.
20:16
1/2 βολές από τον Ντάνστον (19-23, 15').
20:17
Ο Ντάνστον κόβει τον Μόργκαν.
20:18
Ο Σλούκας μειώνει σε 21-23 και ο Μανωλόπουλος καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, στα 4'20" για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο στο ΣΕΦ.
20:18
Το "ερυθρόλευκο" σερί -μετά το τρίποντο του Φώτση για το 10-23- είναι στο 11-0 σε 4'32'' αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο
20:19
O Ντάνστον καρφώνει εντυπωσιακά και ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει 23-23.
20:20
Στο 13-0 το "ερυθρόλευκο" σερί!
20:20
Φάουλ του Μαυροκεφαλίδη στον Πρίντεζη.
20:21
Ο Πρίντεζης ευστοχεί στην πρώτη βολή, αστοχεί στη δεύτερη όμως ο Ντάνστον μαζεύει το επιθετικό ριμπάουντ, σκοράρει και κερδίζει φάουλ από τον Μόργκαν.
20:22
Αστοχεί στη βολή ο Ντάνστον, παραμένει το 26-23 στα 3'22" για να ολοκληρωθεί η δεύτερη περίοδος.
20:22
Ο Νέλσον χρεώνεται με επιθετικό φάουλ στον Σλούκα, στη διεκδίκηση του ριμπάουντ.
20:23
Ο διεθνής γκαρντ κάνει το 28-23, με 2/2 βολές.
20:23
Ο Σλούκας έχει ήδη 4/4 βολές και 3/3 δίποντα ενώ ο Ολυμπιακός "τρέχει" σερί 18-0!
20:24
Ο Γιάνκοβιτς μειώνει σε 28-25 με 2/2 βολές.
20:25
Ασίστ του Σπανούλη στον Ντάνστον, ο Αμερικανός καρφώνει και στέλνει τη διαφορά στο +5 (30-35).
20:25
Φάουλ του Μάντζαρη στον Διαμαντίδη και βολές για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.
20:26
Ο Παναθηναϊκός μειώνει σε 30-27, με 2/2 βολές του Διαμαντίδη.
20:27
Ο Σλούκας στις βολές, μετά το 2ο προσωπικό φάουλ του Διαμαντίδη.
20:27
Ο Σλούκας κάνει το 31-27, με 1/2 βολές.
20:28
Ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει και κερδίζει φάουλ από τον Σπανούλη.
20:29
Ο Παναθηναϊκός μειώνει σε 31-30 με το έμμεσο τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη.
20:29
Από το 9'05'' του δεύτερου δεκαλέπτου έπρεπε να φτάσουμε στο 1'40'' μέχρι ο Παναθηναϊκός να σκοράρει εντός παιδιάς καλάθι, με τον Μαυροκεφαλίδη
20:29
Ο Νέλσον σκοράρει στον αιφνιδιασμό και δίνει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (31-32).
20:29
Ο Λοτζέσκι κάνει το 33-32 από τη γωνία.
20:30
Ο Διαμαντίδης βγάζει την ασίστ στον Μαυροκεφαλίδη (33-34).
20:30
Ο Σπανούλης αστοχεί για τρεις.
20:31
Ημίχρονο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 33-34.
20:35
20:45
Όλα έτοιμα για την έναρξη του β' ημιχρόνου στο ΣΕΦ.
20:46
Επίθεση για τον Παναθηναϊκό.
20:47
Ο Μαυροκεφαλίδης βάζει πλάτη τον Ντάνστον και διαμορφώνει το 33-36.
20:47
Ο Ντάρντεν σκοράρει από κοντά, για το 35-36.
20:47
Ο Γιάνκοβιτς αστοχεί, ο Μάντζαρης μαζεύει το ριμπάουντ.
20:47
Φάουλ του Φώτση στον Πρίντεζη.
20:49
Ο Ολυμπιακός γυρίζει την μπάλα και ο Μάντζαρης πετυχαίνει το πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων στον αγώνα (38-36)! Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πλέον 1/14 τρίποντα (7%).
20:50
Τρίτο φάουλ του Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των "πράσινων" στον πάγκο, αντί του Σλότερ.
20:50
Νέο τρίποντο για τον Ολυμπιακό με τον Πρίντεζη. 41-36 (22'12").
20:50
Μετά το 0/13 του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ξεκινάει με 2/2 στο τρίτο δεκάλεπτο
20:51
Άστοχος ο Σπανούλης από τη γωνία.
20:51
Φάουλ του Ντάνστον στον Μαυροκεφαλίδη.
20:52
Ο Μαυροκεφαλίδης ποστάρει τον Ντάνστον (41-38, 23'07").
20:52
Ο Σπανούλης κάνει αίρμπολ, πάνω στο... λέι απ.
20:52
Ο Ντάνστον μαζεύει το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Πρίντεζη και κερδίζει φάουλ από τον Νέλσον.
20:53
16-7 τα ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό, 21-4 για τον Παναθηναϊκό.
20:53
Ο Σπανούλης σκοράρει για το 43-38 (24').
20:54
Στη γραμμή του φάουλ ο Πρίντεζης.
20:54
Ο Ολυμπιακός στο +6 (44-38), με 1/2 βολές του Πρίντεζη.
20:54
Ο Γιάνκοβιτς αστοχεί από κοντά.
20:55
Πρίντεζης για τρεις και 47-38.
20:56
Με 3/4 σουτάρουν πίσω από τη γραμμή των 6μ75 οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο τρίτο δεκάλεπτο
20:56

20:56
Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει με 2/7 στην επανάληψη
20:57
O Σπανούλης αστοχεί σε δύσκολη προσπάθεια, ο Ντάρντεν στο επιθετικό ριμπάουντ.
20:58
Ο Μάντζαρης διαμορφώνει το 49-38. Διψήφια διαφορά για τον Ολυμπιακό.
20:58
Ο Σφαιρόπουλος αποσύρει τον Σπανούλη και επαναφέρει τον Σλούκα.
20:59
Στο μεταξύ, ο Φώτσης κάνει το 49-39 με 1/2 βολές μετά το φάουλ του Πρίντεζη.
20:59
Ο Πρίντεζης με ωραία ατομική ενέργεια φτάνει τους 12 προσωπικούς πόντους και διαμορφώνει το 51-39.
21:00
Ο Μποχωρίδης σκοράρει πίσω από τα 6μ.75 και ο Παναθηναϊκός μειώνει σε 51-42. 5/12 τρίποντα για τους "πράσινους".
21:01
Ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει μπροστά στον Χάντερ, για το 51-44.
21:01
Ο Μάντζαρης αστοχεί ελεύθερος για τρεις.
21:02
Ο Φώτσης μειώνει σε 51-46 και ο Σφαιρόπουλος καλεί τάιμ άουτ. Στο 7-0 το "πράσινο" σερί.
21:04
Ο Μποχωρίδης κόβει τον Σλούκα όμως ο Ολυμπιακός έχει νέα κατοχή.
21:04
Φάουλ του Μποχωρίδη στον Λοτζέσκι και δικαίωμα για βολές στον Αμερικανό του Ολυμπιακού.
21:04
Ευστοχεί στην πρώτη.
21:05
Ο Ολυμπιακός στο +7 (53-46, 28'30") με 2/2 βολές του Λοτζέσκι.
21:05
12/19 βολές για τον Ολυμπιακό, 9/12 για τον Παναθηναϊκό.
21:05
Ο Φώτσης (15π.) μειώνει σε 53-48.
21:06
Ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει μπροστά στον Χάντερ, για το 53-50. Στους 16 πόντους ο Έλληνας σέντερ.
21:07
Ο Λοτζέσκι κερδίζει φάουλ και πάει στις βολές στα 13.5" για τη λήξη της τρίτης περιόδου.
21:07
Ο Λοτζέσκι διαμορφώνει το 55-50 με 2/2 βολές.
21:08
Τέλος τρίτης περιόδου στο ΣΕΦ (55-50).
21:10
Συνεχίζει την άμυνα ζώνης ο Παναθηναϊκός.
21:10
Ο Πέτγουεϊ διαμορφώνει το 57-50.
21:11
Ο Αγραβάνης κάνει φάουλ στον Μαυροκεφαλίδη. Επαναφορά για τον Παναθηναϊκό.
21:11
Ο Μαυροκεφαλίδης αστοχεί μπροστά στον Αγραβάνη.
21:12
Φάουλ το οποίο χρεώνεται ο Μαυροκεφαλίδης, πάνω στον Αγραβάνη.
21:12
Καλάθι τριών πόντων για τον Ολυμπιακό που στέλνει ξανά τη διαφορά στο +10 (60-50).
21:13
Ο Μπλουμς σκοράρει πίσω από τα 6μ75, για το 60-53.
21:13
Ο Κούπερ διαμορφώνει το 60-55 με καλάθι στον αιφνιδιασμό.
21:13
Ο Σλούκας κάνει το 62-55 με λέι-απ.
21:14
Ο Μπλουμς σταματάει τον αιφνιδιασμό του Ολυμπιακού με φάουλ στον Σλούκα.
21:14
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με τους Σπανούλη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον.
21:15
Ο Παναθηναϊκός με τους Διαμαντίδη, Μπλουμς, Μόργκαν, Κούπερ και Φώτση.
21:15
Ο Λοτζέσκι ευστοχεί σε ¨μεγάλο" τρίποντο και η διαφορά ξανά στους 10 (65-55).
21:16
Ο Μπλουμς αστοχεί για τρεις.
21:16
Ο Ντάνστον κάνει το 67-55 με ανάποδο κάρφωμα μετά την ασίστ του Σλούκα.
21:16
Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ, βλέποντας τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει στο σκορ.
21:18

21:18
Ο Ολυμπιακός έχει πάρει 14 επιθετικά ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός 25 αμυντικά. Πολύ υψηλό το ποσοστό των "ερυθρολεύκων" στην ανανέωση των επιθέσεών τους απόψε
21:18
Ακόμα 6'37" για τη λήξη.
21:19
Ο Γιάνκοβιτς ευστοχεί για τρεις και ο Παναθηναϊκός μειώνει σε 67-58.
21:19
Ο Σλούκας στη λήξη του χρόνου για τρεις (70-58)!
21:20
Ο διεθνής γκαρντ έχει ήδη 16 πόντους με 5/6 βολές, 4/7 δίποντα και 1/3 τρίποντα.
21:20
Ο Πέτγουεϊ κάνει το 72-58 με alley-hoop κάρφωμα!
21:21
Τάιμ άουτ, με τη διαφορά στο +14 για τον Ολυμπιακό. Ακόμα 4'34" για τη λήξη του πρώτου τελικού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
21:22
Ο Μαυροκεφαλίδης κερδίζει φάουλ από τον Πέτγουεϊ.
21:23
Ο Γιάνκοβιτς κρατάει όρθιο τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Σκοράρει ξανά για τρεις και οι "πράσινοι" μειώνουν σε 72-61.
21:24
Η μπάλα εκτός παρκέ από τα χέρια του Πέτγουεϊ. Επίθεση για τους "πράσινους" στα 3'40" για τη λήξη.
21:24
Επιθετικό φάουλ του Μαυροκεφαλίδη στον Ντάνστον.
21:25
Ο Σπανούλης αστοχεί σε προσπάθεια για τρίποντο, μπροστά στον Μαυροκεφαλίδη.
21:26
Ο Διαμαντίδης βγάζει την ασίστ στον Μαυροκεφαλίδη (72-63, 37'12"). Επιστρέφει ο Πρίντεζης, αντί του Πέτγουεϊ.
21:26
Ο Μπλουμς αστοχεί για τρεις.
21:27
Ο Ντάνστον κερδίζει το τρίτο φάουλ του Φώτση και μειώνει σε 74-63 με 2/2 βολές. 16/23 βολές για τον Ολυμπιακό, 9/12 για τον Παναθηναϊκό.
21:28
Μαυροκεφαλίδης και Λοτζέσκι χρεώνονται από ένα φάουλ.
21:28
Ο Ντάνστον κάνει φάουλ στον Μαυροκεφαλίδη.
21:28
Ακόμα 2'04" για τη λήξη.
21:29
Ο Μαυροκεφαλίδης μειώνει σε 74-64 με 1/2 βολές.
21:29
Ο Διαμαντίδης περνάει στον πάγκο. Στη θέση του ο Μποχωρίδης.
21:30
Ακόμα 1'37".
21:31
Ο Μποχωρίδης θα νικήσει τον Ντάνστον (74-66). Εν συνεχεία ο Λοτζέσκι κερδίζει φάουλ από τον Γιάνκοβιτς.
21:31
Επιστρέφει ο Αγραβάνης αντί του Ντάνστον.
21:31
Ο Λοτζέσκι κάνει το 75-66 με 1/2 βολές.
21:32
Τάιμ άουτ στα 1'08". Η διαφορά στο +9 (75-66) για τον Ολυμπιακό.
21:34

21:34
Ο Μαυροκεφαλίδης δίνει λύσεις στην επίθεση του Παναθηναϊκού (75-68).
21:35
Ο Σπανούλης στις βολές, μετά το φάουλ του Κούπερ, στα 46.3".
21:35
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κάνει το 76-68 με 1/2 βολές.
21:36
Ο Μποχωρίδης παίρνει τα βήματα και κερδίζει φάουλ από τον Πρίντεζη, στα 30.7".
21:36
Αστοχεί στην πρώτη.
21:36
Αστοχεί και στη δεύτερη.
21:37
Ο Λοτζέσκι αστοχεί για τρεις.
21:37
Φάουλ του Σπανούλη στον Μαυροκεφαλίδη, στα 4.7" για τη λήξη.
21:38
Ο Μαυροκεφαλίδης διαμορφώνει το τελικό 76-70 με 2/2 βολές.
21:39
Ο Ολυμπιακός κάνει το 1-0 στη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο ματς είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη, στο ΟΑΚΑ.
21:40
"Όλα αυτά τα ματς είναι ντέρμπι. Όπως και να είναι οι δυο ομάδες, είναι αγώνες που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ηρεμήσαμε στο ημίχρονο. Στο β' παίξαμε καλή άμυνα, κοντρολάραμε ρυθμό, είχαμε το προβάδισμα και τελικά πήραμε τη νίκη. Είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε τον δεύτερο τελικό. Θα ξεκουραστούμε, θα ηρεμήσουμε και μετά θα ασχοληθούμε με το δεύτερο παιχνίδι" τόνισε στην κάμερα του OTE TV ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.
21:46
Από εμάς, καλή συνέχεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK