Τελικός Κυπέλλου: ΑΓΟΡ-Παναθηναϊκός

Η θρησκευτική ιστορία του Δαυίδ (μετέπειτα βασιλιά του Ισραήλ) με τον Γολιάθ ετοιμάζεται να ζωντανέψει την Κυριακή το απόγευμα στο ΟΑΚΑ (25/03, 19:00). Μα γίνεται σε έναν τελικό, οποιουδήποτε αθλήματος, να υπάρχει απόλυτο φαβορί και αντίστοιχο αουτσάιντερ; Μια ματιά στα ονόματα των φιναλίστ του Κυπέλλου φτάνει για να λυθεί η απορία.

Τελικός Κυπέλλου: ΑΓΟΡ-Παναθηναϊκός
Η θρησκευτική ιστορία του Δαυίδ (μετέπειτα βασιλιά του Ισραήλ) με τον Γολιάθ ετοιμάζεται να ζωντανέψει την Κυριακή το απόγευμα στο ΟΑΚΑ (25/03, 19:00 - ET1). Μα γίνεται σε έναν τελικό, οποιουδήποτε αθλήματος,να υπάρχει απόλυτο φαβορί και αντίστοιχο αουτσάιντερ; Μια ματιά στα ονόματα των φιναλίστ του Κυπέλλου φτάνει για να λυθεί η απορία.

Ο κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια Παναθηναϊκός υψώνει το θεόρατο ξίφος του προκειμένου να αντιμετωπίσει και προφανώς να... εξολοθρεύσει τον πρωτάρη και μικρόσωμο ΑΓΟΡ, ο οποίος κρατά την ακίνδυνη (αλλά πολλές φορές θαυματουργή) σφεντόνα. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος του ισχυρού. Έτσι συμβαίνει πάντα κι ουδείς αμφιβάλλει περί τούτου.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο προπονητής της κρητικής ομάδας Στέργιος Κουφός ζήτησε να αφήσουν στην άκρη το μπάσκετ και να παίξουν μια παρτίδα... πόκερ. Πιο εύκολο θα ήταν γι' αυτόν να μπλοφάρει και να κερδίσει το τρόπαιο ακόμη κι αν στο χέρι του κρρατούσε πέντε ανόμοια φύλλα.

Επειδή όμως το... αίτημά του δεν έγινε δεκτό (ο Αλβέρτης ούτως η άλλως προτιμά το τάβλι) καλείται να βρει το συνδυασμό που θα κερδίσει το φύλλο του αντιπάλου. Για να τα καταφέρει πάντως, κάτι που θα σημαίνει πως έγινε όντως το θαύμα, χρειάζεται να κρύψει τουλάχιστον... τέσσερις άσους στο μανίκι.

Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι προετοιμασμένος. Τουλάχιστον έτσι παρουσίασε την κατάσταση ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Έχει κατασκοπεύσει τον τρόπο παιχνιδιού του Ρεθυμνού, ξέρει από τι κινδυνεύει, ενώ σέβεται την προσπάθεια που ως τώρα κατέβαλε για να φτάσει μέχρι εδώ. Δεν θέλει άλλωστε να... μιμηθεί τους ΠΑΟΚ ή Πανιώνιο, οι οποίοι ακόμη αναπολούν την ευκαιρία που είχαν να φτάσουν ως έναν τελικό.

Όποιο, πάντως, κι αν είναι το αποτέλεσμα, λογικό ή αφύσικο, το μπάσκετ θα είναι σίγουρα κερδισμένο. Όπως ήταν πέρσι στο Γαλάτσι. Στο ΟΑΚΑ θα υπάρχουν οπαδοί αμφότερων των ομάδων, αλλά δεν θα τους χωρίζουν ζώνες της αστυνομίας. Στην ατμόσφαιρα δε θα ακούγονται τα κρητικά τραγούδια από τον λυράρη κι όχι ο θόρυβος από τις κροτίδες.


Ο δρόμος για το ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός:

Με Ολυμπιακό: 79-71
Με Ολύμπια: 84-55
Με Μαρούσι: 108-75 (α' αγώνας)
Με Μαρούσι: 82-79 (β' αγώνας)


Ρέθυμνο:

Με Περιστέρι: 69-64
Με Νήαρ Ηστ: 72-64
Με Ηλυσιακό: 70-59
Με Σπόρτιγκ: 78-70
Με Πανιώνιο: 80-79
Με ΠΑΟΚ: 93-82
Με Κολοσσό Ρόδου: 73-74 (α' αγώνας)
Με Κολοσσό Ρόδου: 85-60 (β' αγώνας)






News 24/7

24MEDIA NETWORK