Τέλος από την Εθνική ο Διαμαντίδης

Την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά τη νέα ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την Ισπανία (72-80) που μας άφησε πρόωρα εκτός Μουντομπάσκετ. Σπανούλης: "Με τον Δημήτρη είμαστε φίλοι, οι απ' έξω δημιουργούν προβλήματα". Καζλάουσκας: "Ρωτήστε την Ομοσπονδία αν θα μείνω" (videos).

Τέλος από την Εθνική ο Διαμαντίδης
H αιφνίδια απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να βάλει τέλος στη θητεία του στην Εθνική ομάδα περίμενε τους Ελληνες φιλάθλους μετά το τέλος του αγώνα με την Ισπανία. Ο διεθνής παίκτης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, χωρίς, όμως να κάνει γνωστούς τους λόγους.

"Είναι η τελευταία μου συμμετοχή στην Εθνική. Τους ευχαρίστησα όλους. Έζησα απίστευτες στιγμές, αλλά κάθε κύκλος κλείνει. Είμαι ευτυχισμένος που έζησα ό,τι έζησα στην Εθνική. Δεν φαντάζεστε τι χαρά παίρνουν οι παίκτες σε κάθε επιτυχία της Εθνικής. Κάναμε τόσες επιτυχίες, πήραμε ευρωπαϊκό, κερδίσαμε τις ΗΠΑ, είναι τόσες στιγμές. Ακόμα και οι λύπες, οι στενοχώριες τις οποίες ζεις με τους συμπαίκτες σου" , δήλωσε ο 30χρονος άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος υπηρέτησε την Εθνική ομάδα από το 2003 (125 συμμετοχές) και το Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας.

Οσον αφορά στην ήττα από την Ισπανία, ο Διαμαντίδης είπε: " Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ήμασταν κοντά στο σκορ με την Ισπανία. Μετά ήρθε ένα σημείο του τέταρτου δεκαλέπτου όπου κολλήσαμε στη ζώνη, μας έφυγε η Ισπανία και παρά την προσπάθεια δεν τα καταφέραμε. Σε ένα παιχνίδι σχεδιάζεις κάποια πράγματα και δεν είναι σίγουρο ότι θα βγουν. Βγάλαμε ελεύθερα σουτ, αλλά ίσως στερήσαμε σε άλλους τομείς. Αυτό που μένει είναι ο αποκλεισμός. Αυτή η ομάδα έχει φέρει επιτυχίες, έχει παιδιά που έρχονται από πίσω και θα στελεχώσουν αυτή την ομάδα στο μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους. Δεν μπορείς συνέχεια να είσαι πάνω. Ολοι πρέπει να στηρίξουμε αυτή την ομάδα. Το ελληνικό μπάσκετ δεν τελειώνει εδώ. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε υπερήφανους τους Ελληνες για μία ακόμη φορά, αλλά να ξέρουν ότι δώσαμε το 100%".

Τέλος, σχετικά με το θόρυβο που προκλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρωσία, ο Διαμαντίδης τόνισε: " Σίγουρα μας πείραξε ό,τι ακούστηκε μετά τη Ρωσία. Σέβομαι τον κύριο Μπλατ, αλλά διαφωνώ με τις δηλώσεις που έκανε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK