Τέλος, ο ΛεΜπρόν είναι ο βασιλιάς των πόντων του NBA

Ξεπέρασε το φράγμα των 40 χιλιάδων πόντων, οι στεφάνες πλέον θα έχουν τη σφραγίδα του...

Los Angeles Lakers forward LeBron James salutes public address announcer Lawrence Tanter prior to an NBA basketball game against the Denver Nuggets Saturday, March 2, 2024, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
(AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έφτασε τους 40.000 πόντους, στις αρχές της δεύτερης περιόδου της αναμέτρησης των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Νάγκετς γράφοντας ιστορία.

Το κατόρθωμα ήταν το πρώτο σημαντικό ορόσημο στο σκοράρισμα για τον Τζέιμς από τότε που ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα πριν από περίπου ένα χρόνο. Πριν από αυτό, έγινε μόλις ο έβδομος παίκτης που ξεπέρασε τους 30.000 πόντους. Τώρα, ο Τζέιμς είναι μόνος του ο πρώτος και μοναδικός παίκτης που φτάνει τους 40.000.

Χρειάστηκε μόλις εννέα πόντους απέναντι στους Νάγκετς για να πετύχει το κατόρθωμα. Μπαίνοντας στο παιχνίδι, ο "Βασιλιάς" σε παιχνίδι έχει πετύχει οκτώ πόντους ή λιγότερους στην καριέρα του μόνο εννέα φορές και αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί σε μια βραδιά που θα μπορούσε να γράψει ιστορία στο ΝΒΑ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζέιμς δήλωσε

"Κανείς δεν το έχει κάνει. Και για μένα το να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση σε αυτό το σημείο και αυτή τη στιγμή της καριέρας μου, νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο", δήλωσε ο Τζέιμς μέσω του ΝΒΑ. "Αλλά είναι ένα από τα κορυφαία πράγματα που έχω κάνει στην καριέρα μου; Όχι. Σημαίνει κάτι; Φυσικά. Γιατί όχι;"

Οι 40.000 πόντοι είναι ένα τρελό επίτευγμα. Και παρά τα 39 του χρόνια, ο Τζέιμς δεν έχει δείξει σημαντικά σημάδια επιβράδυνσης στις επιδόσεις του. Έχει μέσο όρο 25,3 πόντους, 7,9 ασίστ και 7,1 ριμπάουντ, εξακολουθώντας να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Αποκαλύφθηκε πότε ο Ρονάλντο σταματά το ποδόσφαιρο

Η Σίτι ήθελε Μαγκουάιρ και η Γιουνάιτεντ έδειξε φιλευσπλαχνία, ο Πόγμπα ήθελε Γκουαρντιόλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK