Θα χωρέσει και τον Λάνγκφορντ ο Πασκουάλ

Εφόσον τού προέκυψε η ευκαιρία ν' αποκτήσει μιας τέτοιας ποιότητας γκαρντ, ο Παναθηναϊκός γύρισε το χαρτί. Ο χαρισματικός Λάνγκφορντ έρχεται να κλείσει την περιφερειακή γραμμή, δίπλα σε Καλάθη, Παππά, Ντένμον και Λεκαβίτσιους.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
Κιθ Λάνγκφορντ EUROKINISSI

Όπως διαβάσαμε στο Sport24, o Κιθ Λάνγκφορντ φαντάζει πλέον ως το μεγάλο φαβορί, αν δεν έχει συμφωνήσει ήδη, για τη θέση που απέμενε στην περιφέρεια του Παναθηναϊκού.

Οι "πράσινοι" είχαν τις τελευταίες ημέρες σταντ-μπάι τον Πέτερι Κόπονεν, ψάχνοντας για έναν γνήσιο σουτέρ με ποσοστά πάνω από το 45% πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Από τη στιγμή ωστόσο που εμφανίστηκε στο δρόμο τους ο Αμερικανός, πήραν την απόφαση να μην τον προσπεράσουν και να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία.

Πρόκειται βέβαια για γκαρντ άλλων χαρακτηριστικών και στιλ από τον Φινλανδό. Του αρέσει πολύ το "ένας μ' έναν", να παίρνει προσωπικές φάσεις. Σαν τον Μάικ Τζέιμς, δηλαδή, μόνο που είναι πιο έμπειρος και κοντρολαρισμένος, με καλύτερη πάσα και σαφώς λίγο πιο ανεβασμένο τρίποντο.

Οι αριθμοί του στις επτά σεζόν του στην Ευρωλίγκα το αποτυπώνουν: 17.1 πόντοι με 50% στα δίποντα και 36% στα τρίποντα, 3.3 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ. Στην πιο πρόσφατη δε χρόνια του, με την Ούνιξ, είχε 21.8 πόντους!

Προφανώς ο Λάνγκφορντ ήταν και πιο προσιτός οικονομικά το τρέχον καλοκαίρι, ειδάλλως ο Παναθηναϊκός θα κρατούσε τον πρώην παίκτη του και δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να ψάχνει γι' άλλον.

Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Λάνγκφορντ κλείνει τα 35 του και από την πρώτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του έχει παίξει σε 13 διαφορετικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός τον διεκδίκησε πέρυσι, αλλά δεν ήταν εύκολο ν' ανταγωνιστεί την πρόταση που είχε από την Κίνα, παίρνοντας συμβόλαιο ως ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας. Εφέτος τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK