"Θα είναι ρίσκο να ανεβάσουμε το μπάτζετ"

Πρέλεβιτς, Σταυρόπουλος και Ζουρνατζίδης μίλησαν για την πετυχημένη συνταγή του φετινού ΠΑΟΚ που θέλουν να συνεχίσουν και του χρόνου.

"Θα είναι ρίσκο να ανεβάσουμε το μπάτζετ"

Ομάδα ελληνική, αλλά παράλληλα ποιοτική και χωρίς να τίθεται σε αμφιβολία ο στόχος της εξυγίανσης προανήγγειλαν για τη νέα σεζόν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Νίκος Σταυρόπουλος και ο Τέλης Ζουρνατζίδης σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ένδειξη μετοχικής εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη, παρά τη συνεχή στήριξή του. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος σε σύντομη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, τόνισε ότι "ο ΠΑΟΚ θα δυναμώσει οικονομικά"

Οι αρχικές τοποθετήσεις:

Μπάνε Πρέλεβις (πρόεδρος): "Είναι μία απολογιστική συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες. Κι αυτό γιατί καταφέραμε να κρατήσουμε την ίδια ομάδα όλη τη χρονιά. Παρά τα οικονομικά προβλήματα. Μας βοήθησαν οι άνθρωποι που ήρθαν στο ματς με τα Τρίκαλα στην αρχή της σεζόν και μας ενίσχυσαν οικονομικά. Και στη συνέχεια ο κ. Σαββίδης. Θέλουμε να κρατήσουμε την ίδια ομάδα γιατί έχει μέλλον. Γι' αυτό και κάναμε δήλωση συμμετοχής στο Euro Cup".

Νίκος Σταυρόπουλος (τεχνικός διευθυντής): "Ακολουθήσαμε ένα διαφορετικό μοντέλο. Θα μπορούσαμε να πάρουμε έξι Αμερικανούς, εμείς όμως επιλέξαμε να πάρουμε δύο και να προσπαθήσουμε να πάρουμε παίκτες που να μην χρειαστεί να τους αλλάξουμε, γιατί αυτό δημιουργεί προβλήματα. Η δουλειά είναι ομαδική, από τον πρόεδρο μέχρι το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Καταφέραμε να βγούμε τρίτοι και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, Θέλουμε να κρατήσουμε το τιμ για πολλά χρόνια και όχι μόνο του χρόνου. Εμείς δεν είχαμε βάλει στόχο. Σας ακούγαμε να λέτε θα βγούμε τρίτοι, πέμπτοι, δέκατοι πέμπτοι. Εμείς δεν λέγαμε τίποτα. Πήραμε δύο ξένους που είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και δούλεψαν πολύ καλά και με το τεχνικό τιμ και αξίζουν συγχαρητήρια γι' αυτό. Έχουμε καθιερώσει ταξίδια στο Πόρτσμουθ κάθε χρόνο για να κάνουμε ένα φιλτράρισμα στους παίκτες πριν έρθουν εδώ. Τερματίσαμε τρίτοι και η επιτυχία του ΠΑΟΚ βασίστηκε στο ότι δεν πιέσαμε κανένα. Τους λέγαμε: "Κάντε τη δουλειά σας, μην ακούτε κανένα". Αποκτήσαμε σεβασμό. Αυτό το εισπράττουμε, είτε παίζουμε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό και αυτό είναι το μεγαλύτερο μπόνους για τον ΠΑΟΚ. Σεβασμός από ατζέντηδες, προπονητές και παίκτες που παρακαλάνε να έρθουν πλέον στον ΠΑΟΚ. Δουλεύουμε με πρόγραμμα από την κορυφή μέχρι τη βάση. Έχει γίνει τεράστια δουλειά και θα βγούνε παίκτες μέσα στα επόμενα δύο τρία χρόνια. Παίρνουμε και τίτλους αλλά εμάς μας νοιάζει κυρίως να βγάλουμε παίκτες. Κάναμε και ένα πρόγραμμα που δεν το ξέρατε. Το basket clementary programm. Το εφαρμόζουμε σε δημοτικά σχολεία πιλοτικά, με επιστήμονες, ψυχολόγους προπονητές. Μαθαίνουμε στα παιδιά τι σημαίνει ήττα, τι σημαίνει νίκη. Μαθαίνουν τα παιδιά ποια είναι η διαδικασία να είσαι επαγγελματίας. Πώς είναι να είσαι στα αποδυτήρια πριν το ματς. Παίρνουμε πολύ θετικά μηνύματα, θέλουμε να το εφαρμόσουμε καλύτερα του χρόνου. Έχουμε και το try out. Παίκτες που θα έρθουν έτοιμοι να παίξουν πέντε εναντίον πέντε και θα προσπαθήσουν να μας αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να πάρουν ένα συμβόλαιο, όπως συνέβη με ορισμένους τα δύο προηγούμενα χρόνια".

Τέλης Ζουρνατζίδης (γενικός διευθυντής): "Βιώσαμε μία καταπληκτική χρονιά. Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα, θα αναφερθώ σε κάποιες αγωνιστικές διακρίσεις, κάποιοι από εσάς αρέσκεστε σε αυτά και χαίρομαι πολύ όταν τα διαβάζω. Η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα, που συνοδεύεται από πολλές ομαδικές διακρίσεις αλλά και ατομικές. Ήταν φέτος τρίτη στο ranking με 87,12 μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, έναν εξαιρετικά ψηλό αριθμό. Η ομάδα φέτος είχε την τρίτη καλύτερη επίθεση με 79,4 πόντους, ήταν δεύτερη στα δίποντα, δεύτερη στις βολές, τέταρτη σε αμυντικά ριμπάουντ, τρίτη σε ασίστ. Όλα αυτά για να γίνουν υπήρχαν πολλές ατομικές διακρίσεις μέσα στη χρονιά. Αν πάρουμε τη λίστα με τους 20 καλύτερους παίκτες μέσα στη χρονιά , θα δείτε ότι τέσσερις από αυτούς είναι παίκτες του ΠΑΟΚ, φυσικά είχαμε τον πρώτο παίκτη στο πρωτάθλημα σε ασίστ, όχι μόνο φέτος, αλλά σε όλη την ιστορία του πρωταθλήματος του ελληνικού και από πλευράς ΠΑΟΚ.

Είχαμε ένα πολύ δυνατό στατιστικό, ότι οι δύο πιο βελτιωμένοι παίκτες πάλεψαν για τον τίτλο του καλύτερου ο Μπόγρης με τον Τσαίρέλη. Ο Γιώργος Μπόγρης ήταν ο πιο βελτωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα. Είχαμε τον καλύτερο προπονητή στο πρωτάθλημα, τον Σούλη Μαρκόπουλο με περισσότερες από 600 συμμετοχές, θεωρούμε ότι είναι ένα από τα πιο λαμπερά πετράδια του μπάσκετ και χαιρόμαστε που είναι μαζί και φυσικά πολύ θα χαρούμε να είναι και στη συνέχεια. Όλα αυτά για να κατορθωθούν και να επιτευχθούν δούλεψαν άνθρωποι. Άνθρωποι που είναι πέντε χρόνια μαζί, άνθρωποι που πλέον συνεννοούνται με τα μάτια και εγώ είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε όλους. Εκτός λοιπόν από τον λαμπερό προπονητή, είχαμε δίπλα του τους δύο βοηθούς προπονητές, τον Χάρη Μαρκόπουλο, ο οποίος είναι ένα παιδί που έχει μία απίθανη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και νομίζω ότι θα συνεχίσει να γράφει για πολλά χρόνια λαμπρές σελίδες. Δούλεψε πάρα πολύ, τα ξέρετε και για εμάς είναι ένας τρομερός συνδυασμός, γιατί ξέρετε πάντα όλες οι σχέσεις όταν είναι μακροχρόνιες υπάρχει φθορά. Εδώ υπάρχει ένας δυνατός οικογενειακός σύνδεσμος και μας κάνει να πιστεύουμε ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερη θα γίνεται η κατάσταση.

Να αναφερθώ στο δεύτερο βοηθό προπονητή μας, τον κύριο Μπούτσκο Παντελή, ο οποίος είναι ένα πολύ αθόρυβο παιδί, ένας φοβερός εργάτης του μπάσκετ, είναι το καθαρό μυαλό, η ήρεμη δύναμη. Ο άνθρωπος που ακόμα και στις πιο τρελές στιγμές απόπνεε μία ηρεμία και σιγoυριά. Τεράστια η βοήθεια του και στους νέους παίκτες. Να αναφερθώ στο γυμναστή της ομάδας, τον κύριο Παναγιώτη Βασιλείου. Αυτό που έγινε φέτος στον ΠΑΟΚ είναι τρομερό Είχαμε μία φουλ χρονιά, με πάρα πολλά παιχνίδια, με την Ευρώπη με διπλά παιχνίδια, με ένα τέλος που κάθε μέρα οι υποχρεώσεις ήταν τεράστιες, είχαμε λοιπόν σε ένα πολύ περιορισμένο ρόστερ, ανθρώπους που έπαιζαν συνεχόμενα παιχνίδια και βγάλαν τη χρονιά χωρίς να έχουμε κανέναν ουσιαστικό τραυματισμό. Η ομάδα ήταν με τις περισσότερες παρατάσεις, αλλά παίκτες όπως ο Χαραλαμπίδης ή ο Δέδας το καλύτερο κομμάτι τους να το βγάζουν στο τέλος της σεζόν. Αν αυτό δεν είναι δουλειά ενός καταπληκτικού ανθρώπου τότε τι είναι; Σε αυτό επίσης που λέω συνάδει και η τρομερή συνεισφορά των φυσιοθεραπευτών. Οι φυσιοθεραπευτές, ο κ. Τσουκαλάς υπό την επίβλεψη του κ. Αυτοσμίδη, ήταν ένα staff που έδωσε πολλά. Οι γιατροί με επικεφαλής του κ. Σαμαρά που έχει τεράστια ιστορία στον ΠΑΟΚ, υπό τη σκέπη του Διαβαλκανικού έκαναν καταπληκτική δουλειά. Τελευταίος, στην αναφορά και όχι στη δουλειά, είναι ο φροντιστής ο Μανώλης ο Βαλιάνος που κατάφερε να έχει τους παίκτες ήρεμους και ευχαριστημένους. Να ξέρετε ότι αν δεν γίνουν τα μικρά πράγματα δεν μπορείς να πετύχεις τα μεγάλα. Και είχαμε και βοήθεια από τις κυρίες στα γραφεία, την κα Παπλιώρη και την κα Μαγκουλά.

Εάν υπήρχε βραβείο εξωστρέφειας θα το κερδίζαμε και αυτό. Γιατί τα πράγματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, από την πρώτη στιγμή που μαζευόμαστε και όλα αυτά που γίνονται με τις παρουσιάσεις παικτών, αλλά και με τον κοινωνικό χαρακτήρα εκεί θα ήμασταν πρωταθλητές, αυτό είναι έργο του κύριου Χορόζογλου, υπεύθυνου Τύπου, είναι έργο του κύριου Στύλα, υπεύθυνου μάρκετινγκ. Να τονίσω πάνω σε αυτό το κομμάτι ότι η σελίδα μας στο facebook έφτασε τους 30.000 followers, ειδικά στην περίοδο των πλέι οφ υπήρχε μία έκρηξη. H κοινωνική εικόνα της ομάδας εντός και εκτός γηπέδου. Υπήρχε και το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας και μακριά από το γήπεδο. Να μιλήσουμε για τις επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία, υπήρχε η συμμετοχή μας στο Πειραματικό σχολείο σε ένα καταπληκτικό event που έγινε εκεί. Υπήρχε η συνεργασία με τον κόσμο, το υλικό που συγκεντρώσαμε για τους πλημμυροπαθείς στη Σερβία. Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, με την βοήθεια του κόσμου, του παπά Χρήστου, ο οποίος ήρθε με μία τεράστια βοήθεια εκεί που δεν το περιμέναμε. Υπήρχαν επισκέψεις ανθρώπων από την Αμερική. Φιλοξενήσαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ παιδιά από την Αμερική. Είχαμε την εκδήλωση για το Κύπελλο που κατακτήσαμε στην Τεργέστη, η ομάδα φόρεσε επαιτιακές φανέλες, υπήρχε η επιστροφή του Μάικ Τζόουνς μετά από πάρα πολλά χρόνια, υπήρξε μία μεγάλη ανάπτυξη στη μπουτίκ. Η ομάδα συμμετείχε στην αιμοδοσία της ΠΑΕ, υπάρχει η συνεργασία με ΙΕΚ, επισκεφτήκαμε και αυτό θέλω να το τονίσω, με πολύ μεγάλη χαρά και θαυμάσαμε το μουσείο της ΧΑΝΘ, συμμετείχαμε στην εκδήλωση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ για τα βλαστοκύτταρα.

Υπήρξαν άνθρωποι, οι οποίοι μας βοήθησαν πάρα πολύ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη χορηγία τους τους αδελφούς Δαμιανίδη, οι οποίοι λύσανε τα χέρια με τη βοήθεια τους, είναι άρρωστοι ΠΑΟΚτσηδες. Τον κύριο Κώστα Ορφανό, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στο θέμα των σπιτιών. Υπάρχουν άνθρωποι και φίλαθλοι που είναι κάτι παραπάνω από φίλαθλοι, όπως είναι ο κύριος Χατζόπουλος και ο κύριος Άρης Χατζηστεφάνου, ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει για την ομάδα σε πολλές δύσκολες στιγμές. Καμιά φορά εμείς οι τρεις που καθόμαστε στο πάνελ ήμαστε λίγο δύσκολοι μαζί σας, θα μας συγχωρήσετε για αυτό. Πολλές φορές είναι ο χρόνος δύσκολος, είναι η πίεση, θα θελα να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση σας, για την κριτική σας που για εμάς είναι καλή και μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση. Φέτος πέρα από μία χρονιά εκπληκτική αγωνιστική, ήταν και μία χρονιά εκπληκτική. Φέτος ασχοληθήκαμε μόνο με το μπασκετ, αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία. Αυτά είναι μικρά πράγματα, που κάνουν τις ομάδες μεγαλύτερες".

Μπάνε για Σαββίδη, Κοντομηνά και Ανδρέου

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έριξε το βάρος στην ανάλυση διοικητικών και οικονομικών θεμάτων. Τόνισε: "Όταν αρχίσαμε να ασχολούμαστε διοικητικά, το μόνο που μπορούσαμε να υποσχεθούμε ήταν ότι θα είχαμε κερδοφόρες χρήσεις έστω και ένα ευρώ. Και η τρίτη χρήση έχει πλεόνασμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όποιος θέλει να ασχοληθεί μετοχικά ξέρει πώς μπορεί να το κάνει. Δεν έχουμε ένδειξη για μετοχική εμπλοκή κανενός. Ο κ. Σαββίδης μας βοηθάει και θα συνεχίσει να μας βοηθά, αλλά δεν έχει ένδειξη για μετοχική εμπλοκή. Ο κ. Ανδρέου πέρυσι ήταν ο πρώτος που βοήθησε, στη διάρκεια της σεζόν ήταν και υλικά και ηθικά κοντά μας. Κάναμε πολλές συζητήσεις για το μέλλον της ομάδας αλλά ως εκεί. Με τον κ. Κοντομηνά είχε σχέση σε χορηγικό επίπεδο και στις υποχρεώσεις του και τις υποσχέσεις του είναι άψογος.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα άνθρωπο, μεγαλομέτοχο που να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της ΚΑΕ. Να πληρώνονται υποχρεώσεις, εφορία, πιστωτές του 99 και οι εργαζόμενοι στην ώρα τους. Αυτός που θα έρθει θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να ξεφεύγει από τις οικονομικές δυνατότητες της ΚΑΕ. Για την εξυγίανση, πέρυσι είχαμε πει ότι χρειάζεται μία επταετία με βάση αυτό που βλέπαμε. Δυστυχώς δεν άλλαξε καθόλου. Θα αλλάξει με την παρουσία ιδιοκτήτη ή ενός μεγάλο χορηγού". Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ρωτήθηκε και για το αν πρέπει να μεγαλώσει το μπάτζετ: "Είναι πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο. Θα καθίσουμε να το συζητήσουμε όλοι μαζί. Αλλά είναι μεγάλο ρίσκο, γιατί έχουμε ανειλημμένες υποχρεώσεις, ξέρουμε τι γίνεται με εισιτήρια κλπ. Στο τέλος κάθε μήνα πρέπει να πληρώνουμε συγκεκριμένα χρήμα. Καταλαβαίνετε τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί στην ΚΑΕ".

Ειδικά για τις προθέσεις του Σαββίδη, είπε: "Ο ΠΑΟΚ μας βλέπει ο κ. Σαββίδης σαν οικογένεια. Όπως όλοι οι επιχειρηματίες σε υψηλό επίπεδο δεν δείχνει τα αισθήματά του ούτε τι σκέφτεται αυτή τη στιγμή".

Από την πλευρά του ο Τέλης Ζουρνατζίδης ανέλυσε ποιο είναι το δικανικό μοντέλο λειτουργίας: "Έχουμε πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ξεχωριστή γιατί έχει ανθρώπους που είναι όλοι του χώρου και ξέρουν την ομάδα. Απλά λείπουν οι δυνατότητες να αλλάζει επίπεδο η ομάδα. Η ομάδα χρειάζεται ένα άνθρωπο να στηρίζει οικονομικά και να έχει ανθρώπους που ξέρουν το άθλημα".

"Έτσι θα χτιστεί ο νέος ΠΑΟΚ"

Μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης Τύπου αναλώθηκε στο σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. "Στόχος κάθε ομάδας είναι να κρατά ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Δεν μπορεί να παίρνει κάθε χρόνο τίτλο. Δείτε τους Spurs, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι σε υψηλό επίπεδο, δεν το κατακτούν όμως το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Το πρώτο πράγμα που σου φέρνει μία αγωνιστική επιτυχία είναι ο προβληματισμός πώς θα κρατήσεις τους ανθρώπους που σε έφεραν σ' αυτή. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τον κορμό των παικτών και τους ίδιους προπονητές. Το πώς θα το κάνουμε, πώς θα προχωρήσουμε δεν μπορούμε να το απαντήσουμε τώρα. Έχουμε ένα πλάνο, μία στρατηγική και θέλουμε να την υλοποιήσουμε." τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπάνε Πρέλεβιτς για να συμπληρώσει ο Νίκος Σταυρόπουλος: "Εμείς προσπαθούμε να έχουμε ένα συνδυασμό έμπειρων και νεαρών. Αυτό μας βοηθά σαν ομάδα και θα κοιτάξουμε να το κάνουμε και φέτος. Για το πόσους Αμερικάνους θα έχουμε θα εξαρτηθεί από το πόσοι Έλληνες θα μείνουν. Θέλουμε να έχουμε ελληνική ομάδα, αλλά υψηλού επιπέδου".

Από την πλευρά του, ο Τέλης Ζουρνατζίδης οριοθέτησε το στόχο για τη νέα περίοδο ως εξής: "Αυτό που θα νιώσω σαν επιτυχία είναι στην Ευρώπη να μπούμε στον όμιλο του Euro Cup, στο ελληνικό πρωτάθλημα, η... ψιλοενόχληση που δημιουργήσαμε σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα ήθελα να είναι πιο σοβαρή και πιο δύσκολη γι' αυτούς. Το Κύπελλο, είναι πιο δύσκολη κατάσταση και δεν έχει να κάνει συνολικά με τη σεζόν. Σαφώς είναι στους στόχους".

Αναλυτικά η αναφορά σε θέματα που αφορούν στον προπονητή και τους παίκτες:

Μαρκόπουλος: (Σταυρόπουλος) "Ας αφήσουμε τον άνθρωπο τώρα έχει τρέξιμο με το γάμο του γιου του. Θα κάνουμε το ραντεβού όσο το δυνατό συντομότερα". "(Πρέλεβιτς) Με τον κόουτς συνεννοούμαστε πολύ εύκολα, κάνε πολλές συζητήσεις και σύντομα θα γίνει και μία ουσιαστική".

Κούπερ: (Σταυρόπουλος) "Ο Κούπερ έχει ταλέντο, αλλά τις συνθήκες για να απογειωθεί τις έδωσε ο ΠΑΟΚ. Όλοι οι παίκτες ήταν σημαντικότατοι, γιατί βλέπω ότι γράφετε μόνο γι' αυτόν. Η χημεία έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο. Έχουμε κάνει πρόταση στον παίκτη, θέλουμε να μείνει, ξέρει πόσο τον στηρίξαμε. Έχουμε και άλλα παιδιά υπόψη. Να τελειώσει το θέμα προπονητή και να δούμε τι θα γίνει". "(Πρέλεβιτς) Με τον Κούπερ, έχουμε κάνει συζητήσεις. Έχει αποκτήσει νέο διαβατήριο, έχει εθνική ομάδα, υποχρεώσεις, μπορεί να καθυστερήσει η υπόθεσή του".

Πέιν και Κώττας: (Σταυρόπουλος) "Έχει γίνει πρόταση στον Πέιν. Για το νεαρό Θωμά Κώττα, θέλουμε να μείνει, έχουμε μιλήσει με τον ατζέντη του και του έχει μιλήσει και ο προπονητής". "(Πρέλεβιτς) Του έχουμε κάνει πρόταση εδώ και καιρό, όταν με το νόμο γίνει 18".

Για τη φιλοσοφία με την οποία γίνονται προτάσεις σε παίκτες: (Σταυρόπουλος) "Η υπεραξία που απέκτησαν κάποιοι παίκτες μέσα από τον ΠΑΟΚ, μπορεί να εξαργυρωθεί με μεγαλύτερα συμβόλαια γι' αυτούς. Είναι επαγγελματίες. Εμείς μπορούμε να κάνουμε πολύ καλές επιλογές παικτών και με μικρότερο μπάτζετ. Υπάρχουν τρικ. Στον Τσαίρέλη έγινε πρόταση και περιμένουμε απάντηση". "(Ζουρνατζίδης) Οι προτάσεις που κάνουμε στους παίκτες είναι συγκεκριμένες και δεν μπαίνουμε σε διαδικασία πλειστηριασμού. Όποιος θέλει δέχεται και μένει στον ΠΑΟΚ. Διαφορετικά αποχωρεί και πάει σε άλλη ομάδα".

Για τη διαδικασία του try out: (Πρέλεβιτς) "Από το try ouτ έχουμε τέσσερα συμβόλαια. Μαργαρίτης, Νικολόπουλος, Θεωδράκος Βουτσίτσεβιτς. Ο Μαργαρίτης είναι πρωταγωνιστής, τα υπόλοιπα παιδιά μας βοήθησαν πολύ στη διαδικασία καθημερινών προπονήσεων".

Για τους νεαρούς παίκτες που αναδεικνύονται από τις Ακαδημίες: (Ζουρνατζίδης): "Κάναμε προτάσεις να βρεθεί μία φόρμουλα, παίκτες που βγήκαν από μία ομάδα να μένουν σ' αυτή. Δυστυχώς λόγω του εργατικού δικαίου δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε σωστά, να βγάζουμε παίκτες από τις υποδομές. Δυστυχώς, επειδή έχουμε καλό υλικό, έχουν εισχωρήσει οι ατζέντηδες και... τρελαίνουν τους μπαμπάδες". "(Σταυρόπουλος) Μπαμπάδες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα μας παρακαλάνε να φέρουν τα παιδιά τους. Η παραγωγή δεν μπορεί να σταματήσει. Θα δούμε το θέμα του εργατικού δικαίου".

Για λάθη που έγιναν: "(Πρέλεβιτς) Εγώ δεν μετανιώνω για τίποτα. Πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο". "(Σταυρόπουλος) Λάθη γίνονται καθημερινά, αλλά εδώ είμαστε για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Σε άλλες εποχές μία ήττα από τον Άρη θα μπορούσε να διώξει τον προπονητή. Μην ξεχνάτε ότι αλλάζαμε δύο προπονητές το χρόνο παλιότερα, Εμείς στηρίξαμε τον Σούλη σε μία δύσκολη στιγμή".

"Υπολογισμοί με βάση τα φετινά διαρκείας"

Έγινε αναφορά και στην παρουσία του κόσμου στο γήπεδο και αν ποντάρουν στην διοίκηση σε περισσότερα διαρκείας. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, σημείωσε: "Όταν κάνουμε τους υπολογισμούς μας στη διοίκηση παίρνουμε τα χειρότερα σενάρια. Δεν λέμε αν είχαμε διαρκείας παραπάνω... Εμείς υπολογίζουμε σε αυτά που είχαμε και φέτος. Θα δούμε αν έρθουν περισσότεροι. Με ρωτάτε για τον κόσμο σήμερα που ενημερώθηκα ότι από το μπόνους του ΟΠΑΠ θα μας αφαιρεθούν χρήματα για επεισόδια που έγιναν και πρόστιμα που μας επιβλήθηκαν. Είναι η ρήτρα βίας. Τι να πω εγώ. Τα έχω πει πολλές φορές, δεν μπορώ να αλλάξω το σκεπτικό καθενός. Επικεντρώνομαι σ' αυτά που μπορώ να αλλάξω".

Και πρόσθεσε ο Τέλης Ζουρνατζίδης: "Η οργάνωση των διαρκείας έγινε φέτος νωρίτερα. Οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στις κοινωνικές ανάγκες. Η δυνατότητα που δίνουμε στον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, ευελπιστούμε να φέρει αποτελέσματα. Πάντως δεν είναι γκρίζα η εικόνα για τον κόσμο μας. Έχουμε ένα μεγάλο γήπεδο, σίγουρα, όμως ήρθαν και νέα παιδιά και αυτό είναι σπορά για τη συνέχεια. Ο κόσμος κάνει λάθη, αλλά σίγουρα αγαπάει την ομάδα".

Εκεί παρενέβη ο Πρέλεβιτς, σημειώνοντας: "Εγώ σκέφτομαι πιο τεχνοκρατικά, με χαρτί και με μολύβι, όμως, σίγουρα ισχύουν όσα λέει ο Τέλης".

Το ανοιχτό παράθυρο από Γαλατσόπουλο

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και έκανε μία σύντομη τοποθέτηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι υπάρχει στα σκαριά για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. "Δεν ήθελα να είμαι στο πάνελ. Ήθελα να μιλήσουν τα παιδιά που είναι συνεχώς στην ομάδα. Είχα πει πριν από λίγο καιρό ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής των 12. Και πρωταθλητής στις χορηγίες. 43 τον αριθμό. και αξίζουν συγχαρητήρια στον Κώστα το Στύλα, τον υπεύθυνο μάρκετινγκ. Από 30 χορηγούς συγκεντρώθηκαν ανταποδοτικά προϊόντα και υπηρεσίες 300.000 ευρώ. Είμαστε μία οικογένεια και είχαμε σεβασμό. Τα δύσκολα τα λύσαμε μεταξύ μας. Γίναμε ένα με τους παίκτες, έπρεπε να δείτε την ικανοποίησή τους όταν "σπάσαμε" την έδρα του Πανιωνίου" τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: "Ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Το λέω επειδή κάθε δύο μέρες είμαι στην Αθήνα και άνθρωποι που έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ, όπως και ο Άρης, δεν έπρεπε να είναι στην Α1, φέτος μιλούσαν με τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ και το τι γίνεται. Το πρώτο τηλεφώνημα φέτος, μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου, ήταν από τον κ. Λιανό για να δώσει συγχαρητήρια για την επιτυχία της ομάδας".

Στη συνέχεια ήρθε η ατάκα που δημιούργησε προσδοκίες: "Συμφωνώ με τον Μπάνε, που είναι πρώτος στους αριθμούς. Κοστίζει η επιτυχία. Είχα πει ότι αλλάζει σελίδα η ομάδα. Και αυτό έχει δύο έννοιες, Ο ΠΑΟΚ δυναμωνει, ενοχλεί, για τον ΠΑΟΚ μιλάνε όλοι. Και δεύτερον, υπάρχει ελπίδα ο ΠΑΟΚ να δυναμώσει οικονομικά και θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μάνο το Μαλέλη, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια είναι κοντά στην ομάδα. Να βοηθήσω όλους τους χορηγούς, αλλά και προσωπικά, τον κ. Κοντομηνά, τον κ. Σαββίδη και τον κ. Αμοιρίδη και όλους τους υπόλοιπους για τους οποίους σχεδιάζουμε κάτι για να τους ευχαριστήσουμε. Και ακόμη, τον Γιάννη Πολυχρονιάδη για το πετυχημένο έργο, σε βάθος τριετίας, στο οποίο συνέβαλε.

Τέλος, για τον κόσμο, η απάντηση είναι πώς η ομάδα έδειξε στους φιλάθλους μας ότι είχαν πάρει λάθος απόφαση. Η ομάδα και η διοίκηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Η διοίκηση έκανε μία ακόμη σοβαρή κίνηση, μείωσε 30% τα διαρκείας και είναι στο χέρι του κόσμου να δυναμώσει η ομάδα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Τέλος, ευχαριστώ όλους εσάς τους εκπροσώπους του Τύπου και εκ μέρους όλης της διοίκησης τον Μπάνε Πρέλεβιτς που ασχολείται δέκα ώρες την ημέρα".

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει την ατάκα: "η ομάδα θα δυναμώσει οικονομικά", ο κ. Γαλατσόπουλος, τόνισε: "Η ομάδα θα δυναμώσει εφόσον κάνουμε 4.000 διαρκείας, υπάρχουν πολλές παράμετροι. Ας κάνουμε υπομονή. Έχουμε κάνει τα πάντα για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να έρθει επενδυτής στον ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν από την αρχή ο στόχος μας".

Τέλος, σημείωσε: "Ο ισολογισμός θα είναι κερδοφόρος, θα είναι καλύτερος από τον περσινό. Ο τίτλος που βάζω στη σεζόν είναι: "εξυγίανση με την καλύτερη δυνατή ομάδα", αυτό ταιριάζει στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ".

Εκλογές ΕΣΑΚΕ και προετοιμασία

Τέλος, ο Μπάνε Πρέλεβιτς ρωτήθηκε και για τις εκλογές στον ΕΣΑΚΕ. Σημείωσε: "Πώς ξέρει αυτός που γράφει ότι πήγαμε με τους ηττημένους τι ψηφίσαμε; Η ψήφος είναι μυστική. Και με τον προηγούμενο και με το νυν πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ έχουμε πολύ καλή σχέση και θα συνεχίσουμε να έχουμε και τα επόμενα δύο χρόνια, παρόλο που σαν ΠΑΟΚ πιστεύουμε ότι η θητεία είναι μεγαλύτερη".

Για την προετοιμασία της ομάδας και τα ταξίδια στο εξωτερικό, ο Τέλης Ζουρνατζίδης τόνισε: "Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψει η ομάδα όσο το δυνατό περισσότερο στο εξωτερικό. Να πάρουν εμπειρίες οι παίκτες. Έχουμε ένα θέμα με την προετοιμασία, γιατί στα τέλη του Σεπτέμβρη θα έχουμε το γήπεδο κλειστό. Θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε κάτι στο εξωτερικό, έχουμε και μία πρόσκληση από την Κωνσταντινούπολη".

24MEDIA NETWORK