Θα ήταν έκπληξη, αν δεν κοβόταν ο Γκάμπριελ

Όπως ήρθαν τα πράγματα στον Παναθηναϊκό, ο Κένι Γκάμπριελ περίσσευε και η επιλογή να μείνει εκτός πρωταθλήματος ήταν μονόδρομος για τον Τσάβι Πασκουάλ.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Γκάμπριελ EUROKINISSI

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους όχι μόνο γύρισε υγιής, αλλά μοιάζει σαν να μην έλειψε μια μέρα. Εξαιρετικός απέναντι στην Μπάμπεργκ ο Λιθουανός πόιντ γκαρντ βοήθησε πολύ στο διάστημα που έπαιξε, αποφορτίζοντας τον Νικ Καλάθη και επιτρέποντάς του να μείνει "φρέσκος" φτάνοντας να έχει 23 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ σε λιγότερα από 28 λεπτά συμμετοχής.

Ακόμη πάντως κι αν ο Λεκαβίτσιους δεν ήταν τόσο καλός, η ένταξή του στο "πράσινο" ρόστερ για τη Stoiximan.gr Basket League θα ήταν... υποχρεωτική. Ελλείψει εναλλακτικών επιλογών, αφού ο Παππάς και ο Ντένμον δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος, ένας δεύτερος "καθαρός" κουμανταδόρος ήταν παραπάνω από απαραίτητος για να μην ξεθεώνεται ο πρώην αρχηγός του "τριφυλλιού".

Μοιραία ο Τσάβι Πασκουάλ έπρεπε ν' αποφασίσει ποιος από τους υπόλοιπους ξένους, τους Αμερικανούς του δηλαδή, θα βρεθεί εκτός λίστας για να μείνουν έξι.

O Ρίβερς, ο Λοτζέσκι, ο Γκιστ και ο Σίνγκελτον ήταν προστατευμένοι και απέμεναν ένας εκ των Ντένμον - Γκάμπριελ.

Ο πρώτος είχε το αβαντάζ του σταθερού περιφερειακού σουτ και ο δεύτερος της πολυχρησιμότητας. Μόνο που στο 3-4 υπάρχουν επίσης οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Κώστας Μήτογλου για να δίνουν βοήθειες στους υπόλοιπους, οπότε οι επιλογές, ιδίως για Ελλάδα, κρίθηκαν υπεραρκετές.

Να πώς ο Γκάμπριελ, που δεν είχε αρχίσει και σούπερ τη σεζόν, βρέθηκε εκτός. Για την ώρα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK