Θέλουμε τον Κουφό; Πληρώνουμε

Οι περισσότεροι πανηγυρίζουμε για κάθε καλάθι του Κώστα Κουφού. Οι τελευταίες του εμφανίσεις τον φέρνουν πάλι στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Γιούτα, αλλά και στις αναφορές των μεγάλων ιστοσελίδων που ασχολούνται με το ΝΒΑ.

Θέλουμε τον Κουφό; Πληρώνουμε
Ο νεαρός ομογενής σέντερ αξιοποιεί τις συνεχόμενες απουσίες των ψηλών της ομάδας του όχι απλά για να πάρει λεπτά συμμετοχής αλλά για να επιβεβαιώσει ότι η θέση του στα επόμενα χρόνια βρίσκεται στο ΝΒΑ. Όταν ένας αυστηρός, εν μέρει σκληρός προπονητής όπως ο Σλόαν, τον εμπιστεύεται σημαίνει πως ο μικρός μεγάλωσε.

Ακούστηκαν αρκετά για το πώς σκέφτεται η εθνική Ελλάδος να αξιοποιήσει το ταλέντο του νεαρού. Ας μην λησμονούμε πως οι μετοχές του ανέβηκαν απότομα πριν από δύο καλοκαίρια όταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών σκάουτερ, οδηγούσε μία κακή εθνική εφήβων στον τελικό για να αναδειχθεί ο κορυφαίος του τουρνουά.

Δεν μας έχει πάντως καμία υποχρέωση, οπότε από αυτό το καλοκαίρι όλα ξεκινούν από το μηδέν αναφορικά με το πώς θα χρησιμοποιηθεί ο ύψους 2,14 σέντερ. Κάθε καλή του εμφάνιση δυσκολεύει την θερινή του άφιξη για την προετοιμασία της εθνικής ανδρών.

Εξηγούμαστε. Στη ρακέτα η εθνική μας διαθέτει σπουδαίους παίκτες και μπορεί να επιβιώσει σε ένα Ευρωμπάσκετ, αλλά ο Κουφός είναι η πολυτέλεια που αξίζει να δοκιμάσουμε.

Με τα έως τώρα δεδομένα, υπολογίζοντας ότι ο προπονητής της εθνικής ανδρών θέλει να τον έχει μαζί του στην προετοιμασία, ο Κώστας Κουφός μέχρι τις 2 ή 3 Αυγούστου θα βρίσκεται στην Αμερική. Οι Τζαζ διοργανώνουν από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου (οι ημερομηνίες μπορούν να μεταφερθούν κάποιες ημέρες αργότερα) το θερινό καμπ προετοιμασίας και ο ομογενής σέντερ θα περιληφθεί στην ομάδα. Προσθέστε και την ξεκούραση ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα δει στις προπονήσεις του τον Κουφό την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, έναν μήνα πριν το τζάμπολ της διοργάνωσης στην Πολωνία.

Θεωρητικά, με πολύ αισιοδοξία, θα χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα πρώτα φιλικά στην Ευρώπη. Ξεπερνάμε το γεγονός ενός νέου... Γιώργου Σιγάλα (με όλο το σεβασμό τουλάχιστον ας μην τεθεί σε ψηφοφορία η παρουσία αυτού του παιδιού, ας είμαστε αξιοπρεπείς αν δεν τον θέλουμε όπως συνέβη πέρυσι στην εθνική νέων) και πάμε σε πρακτικά ζητήματα.

Η Γιούτα θα ζητήσει ασφάλεια για να αφήσει τον δευτεροετή της σέντερ να κουραστεί με 50 ημέρες ταξιδιών και αγώνων, λίγο πριν ξεκινήσει την δεύτερη και κομβική χρονιά της καριέρας του. Καταρχάς, ο Τζέρι Σλόαν, βάσει τις πολιτικής του, θα αποθαρρύνει τον Κουφό από την παρουσία του σε αγώνες χειμώνα-καλοκαίρι, τόσο νωρίς, παρουσιάζοντας και ως παράδειγμα τους πρόσφατους τραυματισμούς του Μέμο Οκούρ ή του Κάρλος Μπούζερ.

Αν ο νεαρός απαντήσει πως θέλει να αγωνιστεί με την Ελλάδα, τότε αρχίζουν τα δύσκολα διότι η ΕΟΚ καλείται να έρθει σε απευθείας επαφές με την Γιούτα ώστε να βρεθεί το κατάλληλο ποσό για την ασφάλιση του Κουφού. Δεν θα είναι σίγουρα το ένα εκατομμύριο δολάρια που είχαν πληρώσει οι Ισπανοί προς δύο ετών για τον Γκαρμπαχόσα, αλλά πολύ δύσκολα θα ζητηθεί πενταψήφιο νούμερο.

Το σημαντικό είναι από τώρα κιόλας αν γίνεται, να έρθει κάποιος, αν υπάρχει από την ομοσπονδία, σε επαφή με τους Τζαζ ξεκινώντας την διαδικασία. Τα θερινά γράμματα του Γιώργου Βασιλακόπουλου προς τον Στερν προκειμένου ο κομισάριος του ΝΒΑ να πιέσει τους Τζαζ να αφήσουν τον παίκτη (θυμίζουμε πως η Γιούτα και άλλες 29 ομάδες πληρώνουν ως υπάλληλό τους τον Ντέιβιντ Στερν) πέραν ενός εμφανέστατου μειδιάματος δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω.

Τα πράγματα είναι απλά: Θέλουμε τον Κώστα Κουφό; Αν δεν υπάρχει ζήτημα με την χαμένη προετοιμασία, μία επιταγή περί τα 100.000 δολάρια θα ήταν χρήσιμη. Α, και κάποιος να μπορεί να την διαχειριστεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν κάνουμε καμία αναφορά για την φημολογία που ήθελε την ομοσπονδία να ζητά από τον Κουφό να αγωνιστεί με την εθνική νέων ανδρών σε κάποιο από τα ευρωμπάσκετ που θα διοργανώσουμε αυτό το καλοκαίρι. Το παιδί αυτό τα βάζει με τον Μινγκ, τον Σκόλα και τον Νοβίτσκι, το να τσακώνεται με τον, χωρίς παρεξήγηση, Μπόγρη για ένα σουτ δεν βοηθάει κανέναν. Ούτε τον Κουφό ούτε τον Μπόγρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK