Τι (ακριβώς) ισχύει με Γκιστ, γιατί δεν μπορεί να παίξει με Ολυμπιακό

Το δικαίωμα να επιβάλει προσωρινό αποκλεισμό σε αθλητή που έχει ελεγχθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία έχει το ΕΣΚΑΝ και το αυτό θα ισχύσει με τον Τζέιμς Γκιστ.

Τι (ακριβώς) ισχύει με Γκιστ, γιατί δεν μπορεί να παίξει με Ολυμπιακό

Ο Αμερικάνος φόργουορντ του Παναθηναϊκού δεν έκανε χρήση κάποιας διεγερτικής ουσίας, η ινδική κάνναβη ωστόσο εντάσσεται στη λίστα της WADA και δεδομένου ότι υπάρχει αγώνας μεταξύ της εξέτασης του α' και β' δείγματος θα τεθεί -σε πρώτη φάση- εκτός δράσης. Όλα αυτά μετά την απολογία στην οποία κλήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Την ευχέρεια να τιμωρεί τους "παραβάτες" με προσωρινό αποκλεισμό απέκτησε το ΕΣΚΑΝ με υπουργική απόφαση του 2012, χωρίς προηγουμένως να είναι απαραίτητη η εξέταση του β' δείγματος.

Τι (ακριβώς) ισχύει με Γκιστ, γιατί δεν μπορεί να παίξει με Ολυμπιακό

Μάλιστα οι πληροφορίες από το Συμβούλιο λένε ότι, λόγω του παρελθόντος που "κουβαλάει" ( αντίστοιχη περίπτωση 2011 στη Σερβία), θα γίνει επανέλεγχος του ιστορικού του. Είναι όμως μια διαδικασία που θα δρομολογηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα. Άλλωστε για το ΕΣΚΑΝ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι ο 30χρονος άσος είναι υπότροπος.

Κι αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να ρισκάρει δηλώνοντας τον Γκιστ στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; Η τιμωρία για το "τριφύλλι" θα είναι παραδειγματική, αφού θα έχει καταπατηθεί απόφαση της ανεξάρτητης αρχής κατά του ντόπινγκ.

Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται και οι "ερυθρόλευκοι" να καταθέσουν ένσταση για παράνομη συμμετοχή παίκτη που δεν είχε δικαίωμα.

Διαβάστε ακόμη:

"Υπότροπος" ο Γκιστ, το είχε ξανακάνει

"Θετικός" σε ινδική κάνναβη ο Γκιστ

News 24/7

24MEDIA NETWORK