Τι δεν μας έδειξε o Mάικλ Τζόρνταν στο Last Dance

Με την ολοκλήρωση του docuseries για τον Μάικλ Τζόρνταν και τον 'τελευταίο χορό' των Μπουλς ήλθε η ώρα να δούμε τι κράτησε μακριά από τις κάμερες ο MJ.

Από τον πρώτο του χρόνο στο ΝΒΑ και για τα επόμενα 17 χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν παντρεμένος με τη Χουανίτα. Δεν την είδαμε στο Last Dance. Ούτε τη δεύτερη σύζυγο του, μηδέ τα πέντε παιδιά του.
Από τον πρώτο του χρόνο στο ΝΒΑ και για τα επόμενα 17 χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν παντρεμένος με τη Χουανίτα. Δεν την είδαμε στο Last Dance. Ούτε τη δεύτερη σύζυγο του, μηδέ τα πέντε παιδιά του. AP PHOTO/MARK ELIAS

Το Last Dance εμφανίστηκε στις οθόνες μας και για να δώσει μια χείρα βοηθείας, στην προσπάθεια μας να διαχειριστούμε το χρόνο μας και να βρούμε ένα παραπάνω ενδιαφέρον, εν καιρώ Covid-19. Δεν θέλω να ξεχνάς πως υπό νορμάλ συνθήκες η προβολή του docuseries θα γινόταν το καλοκαίρι, με το ESPN και το Netflix να προχωρούν σε αλλαγή του προγραμματισμού, δεδομένων των συνθηκών.

Η παραγωγή αφορούσε και τον Μάικλ Τζόρνταν -δηλαδή, ήταν μεταξύ αυτών που την ανέλαβαν-, ενώ ως δουλειά περιλάμβανε υλικό που δεν είχαμε ξαναδεί, όπως και συνεντεύξεις εκατό ανθρώπων που είχαν άμεση σχέση με τα γεγονότα. Θέλω να πω ότι όσα και αν ήξερες (είχες διαβάσει και είχες δει) για τη δυναστεία των Μπουλς αποδείχθηκαν λίγα, μπροστά στις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών. Εξ ου και το Last Dance έγινε το το most watched ντοκιμαντέρ του ESPN των δουλειών που 'χουν βραβευθεί και με Oscar (μέσω της σειράς ESPN 30 for 30). Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η σειρά είχε κατά μέσο όρο 5.6 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ από την αρχή έως το φινάλε, ενώ το hashtag #LastDance ήταν μεταξύ των trend στο Twitter για πέντε σερί Κυριακές (ημέρα που γινόταν η προβολή στο ESPN).

Υπήρχαν ωστόσο, πράγματα που αφορούν άμεσα τον MJ και δεν τα είδαμε, γιατί εκείνος δεν το ήθελε. Για αρχή, το σπίτι του.

Τα γυρίσματα με τον ίδιο να κάθεται αναπαυτικά σε πολυθρόνες, έχοντας δίπλα ένα ποτήρι με την τεκίλα που του ανήκει, έγιναν σε τρεις διαφορετικές επαύλεις. Ήταν στην περιοχή που μένει και ο ίδιος, στη Φλόριντα και λέγεται Jupiter (ναι, Δίας).

Η έπαυλη του Μάικλ Τζόρνταν, στη Φλόριντα -δηλαδή, το πραγματικό του σπίτι.
Η έπαυλη του Μάικλ Τζόρνταν, στη Φλόριντα -δηλαδή, το πραγματικό του σπίτι. JEFFREALTY.COM

Η κατοικία του θρύλου του μπάσκετ εκτείνεται σε 2.601 τετραγωνικά μέτρα, που περιλαμβάνουν 18 διαφορετικές δομές, 11 υπνοδωμάτια, ένα πολυτελές αθλητικό κέντρο με γήπεδο του μπάσκετ και γυμναστήριο, έναν πύργο δυο ορόφων όπου υπάρχουν οι άνθρωποι ασφαλείας για να τον προστατεύουν, ενώ υπάρχει και media room (ας πούμε αίθουσα προβολών) με ισχυρό εξαερισμό, για να μην 'πνίγεται' από τον καπνό των πούρων του, όταν παίζει πόκερ με φίλους. Η αξία του φτάνει στα 11.360.000 ευρώ. Είναι η πιο ακριβή ιδιοκτησία της περιοχής, που δεν βλέπει θάλασσα. Σου άφησα τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά για το τέλος: είναι δίπλα σε σούπερ ιδιωτικό club για γκολφ (το Bear's Club του θρύλου του σπορ, Τζακ Νικλάους και των 320.670 ευρώ για την είσοδο -φτάνεις εκεί, εφόσον καλύψεις τα must μιας ατελείωτης λίστας). Η οικοδόμηση του project διήρκεσε δυο χρόνια και μετακόμισε εκεί με την Ιβέτ Πριέτο το 2013, όταν αρραβωνιάστηκαν.

Πίσω στα κτίρια όπου έγιναν τα γυρίσματα, το ένα, με το τεράστιο λευκό σαλόνι και θέα στον ωκεανό, το ενοικίασε η παραγωγή. Τα άλλα δύο άνηκαν σε φίλους ανθρώπων της παραγωγής. Αυτή η αποκάλυψη ανήκει στον σκηνοθέτη της δουλειάς, Τζέισον Χάιχιρ. Προφανώς και οι υπεύθυνοι αναζήτησαν και βρήκαν σπίτια στα οποία θα μπορούσε να ζει ο Air. “Ήξερα πώς είναι το πραγματικό του σπίτι, όπως και ότι ο MJ είναι ένας εύπορος άνθρωπος με συγκεκριμένα γούστα. Οπότε προσπάθησα να τα ταιριάξω, στην αναζήτηση μου”.

Ο Τζόρνταν απέρριψε και την πρόταση να γίνει ένα γύρισμα εντός του ιδιωτικού του αεροπλάνου, σε ταξίδι που έκανε για μια συνάντηση με τη Nike. “Και αυτό συνέβη γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες οπτικές της ζωής του που ήθελε να μείνουν ιδιωτικές”. Σε αυτήν τη λίστα ανήκουν και όλα τα μέλη της οικογενείας του. Της πρώτης, με τη Χουανίτα και αυτής που έκανε με την Ιβέτ. Δεν είδαμε τις συζύγους του ή τα παιδιά του -έκαναν μόνο κάποια 'περάσματα', σε απονομές.

Juanita Vanoy

Ο Air ήταν παντρεμένος με τη Χουανίτα Βανόι για 17 χρόνια: από το Σεπτέμβριο του 1989 έως το 2006, όταν εκδόθηκε το διαζύγιο -με κοινή ανακοίνωση, καθώς επρόκειτο 'για φιλικό και αμοιβαίο χωρισμό'. Η Χουανίτα ήταν δίπλα του σε πολλές από τις στιγμές που εξυμνήθηκαν στο docuseries -πχ όταν ανακοίνωσε πως θα πάει να παίξει μπέιζμπολ-, αλλά 'κόπηκε' από τις εικόνες. Ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι “δεν με ενδιέφερε η άποψη των παιδιών ή των συζύγων του. Είχαμε τους storytellers που θέλαμε και ένιωσα πως είχαμε καταφέρει να καλύψουμε όλα τα γεγονότα, από όλες τις πλευρές”. Ο Χάιχιρ δεν ενδιαφερόταν δηλαδή, να δούμε τον οικογενειάρχη Τζόρνταν. Εμείς ενδιαφερόμαστε, οπότε here it is.

Η, γεννημένη στις 13/6 του 1959, Χουανίτα ήταν υπεύθυνη δανείων -και διάβαζε για να πάρει πτυχίο συνεργάτη. Ζούσε στο Southside του Σικάγο -όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Γνώρισε τον Τζόρνταν σε εστιατόριο, έπειτα από έναν αγώνα των Μπουλς -στα μέσα του 1985, ένα χρόνο μετά την επιλογή του στο NBA Draft. H μητέρα του superstar είχε προβληματιστεί με την άστατη ζωή του γιου της, εξηγώντας πως “δεν έχει το παραμικρό θέμα να μείνει μακριά από τις ουσίες, αλλά οι γυναίκες είναι η αδυναμία του”. Για αυτό και όπου πήγαινε ο γιος της, πήγαινε κι εκείνη. Ηρέμησε όταν μπήκε στη ζωή του η Χουανίτα, η οποία είχε πει το 1992 πως τη σύστησε με τον Τζόρνταν κοινός φίλος, θεωρώντας ότι ταιριάζουν απόλυτα. Σημείωσε πως υπάρχει μια φήμη ότι η Χουανίτα έβγαινε νωρίτερα, με άλλον παίκτη των Μπουλς (τον Ρέτζι Θίους).

Ενώ καθημερινά γυναίκες φλέρταραν τον MJ, η Χουανίτα έκανε κάτι άλλο: αδιαφόρησε. Το ανταγωνιστικό πνεύμα του θρύλου ανέλαβε τη συνέχεια. Το Δεκέμβριο του 1986 άρχισαν να βγαίνουν και την Πρωτοχρονιά του 1987 της έκανε τη μεγάλη ερώτηση, σε πολυτελές εστιατόριο της πόλης. Ο γάμος έγινε το Νοέμβριο του 1989, στο Λας Βέγκας.

Όταν παντρεύτηκε το ζευγάρι, είχε ήδη αποκτήσει τον Τζέφρι -το 1988. Στην αρχή, ο Τζόρνταν αρνήθηκε να δεχθεί πως είναι ο πατέρας.

Η Χουανίτα δεν κάθισε να σκάσει. Πήγε σε δικηγόρο, του είπε την κατάσταση της ('πώς ήταν έγκυος, ανύπαντρη και ο πατέρας του παιδιού της ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν' όπως είχε γράψει η Chicago Tribune) και ότι 'ένιωθε πως δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την προσοχή ή τη συνεργασία του Τζόρνταν, χωρίς να πάρει νομικά μέτρα'. Κλητήρας παρέδωσε τη μήνυση στον MJ, μετά έναν αγώνα. Να θυμίσω ότι τότε είχε πεντακάθαρη εικόνα ως αθλητής. Ήθελε και να τη διατηρήσει. Πήγε στους δικηγόρους του και ζήτησε να τακτοποιηθεί το θέμα, ιδιωτικά. Eνόσω ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι δυο τους συνέχισαν να βγαίνουν. Ο 'Air' αναγνώρισε την πατρότητα, μετά τη γέννηση του Τζέφρι. Και μετά της ζήτησε να παντρευτούν -αφού υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο.

Πριν συμβεί αυτό, το ζευγάρι πήγε στο Λας Βέγκας, έκανε κοινό bachelor party, πήγε στα καζίνο, στα μπαρ -παντού- και μετά ο MJ είπε στη Χουανίτα πως φοβόταν ότι όταν έλθει η ώρα του 'έχει κάποιος κάποια αντίρρηση για αυτόν τον γάμο;', κάποιος από τους φίλους του να σήκωνε το χέρι -γιατί θα τον έχανε από συνέταιρο στις εξόδους. Την πήρε από το χέρι και την πήγε σε εκκλησάκι, στις 3.30 τα ξημερώματα, όταν και παντρεύτηκαν. Ο Τζέφρι ήταν μαζί τους. Μετά το γάμο το προγαμιαίο συμβόλαιο... πήγε περίπατο και προέκυψε το μεταγαμιαίο συμβόλαιο, επί του οποίου διαπραγματεύονταν οι δικηγόροι για δυο χρόνια. Το υπέγραψαν το 1991.

Ο Τζόρνταν είχε δηλώσει το 2002 στην Washington Post πως “είναι μεγάλο βήμα ο γάμος. Είμαι ευτυχισμένος που παντρεύτηκα. Ο γάμος με βοήθησε να ωριμάσω. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχώ μην αποκτήσω κάποια μόλυνση”. Οι φήμες τον ήθελαν να ζει διάφορες περιπέτειες εκτός γάμου, από το δεύτερο μήνα. Όπως και ότι πλήρωνε τις γυναίκες αυτές, για να αγοράσει τη σιωπή τους. Δεν το έκαναν όλες. Μια είχε αποκαλύψει πως 'μου είχε πει πως η Χουανίτα ήταν βοήθεια που 'χε προσλάβει και ο γάμος τους μια εμπορική συμφωνία'. Oι φίλοι του MJ επιμένουν μέχρι σήμερα πως 'αν υπήρχε ένας άνθρωπος που μπορούσε να τον επηρεάσει, ήταν η Χουανίτα'.

Το 1990 προστέθηκε στην οικογένεια ο Μάρκους και το 1992 η Τζασμίν. Η μητέρα τους έκανε ό,τι μπορούσε, για να μεγαλώσουν όσο πιο φυσιολογικά μπορούσαν -και θα σου εξηγήσω στην πορεία τι σημαίνει αυτό-, όπως και για να αποκτήσουν δικές τους ταυτότητες και προσωπικότητες. Το 1998 η κυρία Τζόρνταν προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή, να τσεκάρει τις εξωαγωνιστικές δραστηριότητες του συζύγου της.

Το 2002 κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, με αιτία 'ασυμβίβαστες διαφορές' και στοιχεία ότι είχε περιπέτειες για μια δεκαετία. Την απέσυρε ένα μήνα μετά, γιατί τα είχαν ξαναβρεί. Όχι για πολύ. Εξ ου και η νέα αίτηση διαζυγίου -μετά τις αποκαλύψεις της γυναίκας (ονόματι Κάρλα) που 'χε μοιραστεί βράδια με τον MJ, λίγο μετά καιρό μετά το γάμο του και ζήτησε περισσότερα χρήματα για να μη μιλήσει. Δεν τα πήρε. Και μίλησε. Κάπου εκεί προέκυψε και η καταγγελία γυναίκας (ονόματι Λίζα) πως ο Τζόρνταν ήταν ο πατέρας του παιδιού της. Δυο τεστ αργότερα όλοι ήξεραν ότι αυτό ήταν ψέμα. Παρ' όλα αυτά, η 'ζημιά' είχε γίνει μεταξύ του Air και της Χουανίτα, που έπαψαν να μένουν μαζί και πήραν το διαζύγιο στα χέρια τους, το Δεκέμβρη του 2006.

Η Χουανίτα πήρε και 154.000.000 ευρώ, σε divorce settlement (που σημαίνει συμφωνία που 'κλείνει' την υπόθεση και ρυθμίζει περιουσιακά και άλλα θέματα -επιμέλεια τέκνων κλπ).

Ήταν 'συμβιβασμός' για ποσό ρεκόρ της εποχής. Πήρε και ένα penthouse, 743 τετραγωνικών μέτρων -το πούλησε το 2013 για 3 εκατομμύρια ευρώ. Πριν συμπληρωθεί χρόνος από το διαζύγιο, είχε αγοράσει μια έπαυλη στην -ακριβή- περιοχή River North, για 4.122 εκατομμύρια ευρώ. Δεν σταμάτησε ποτέ να μιλάει με τον Τζόρνταν -με τις συζητήσεις τους να αφορούν τα πάντα, αλλά κυρίως τα παιδιά.

Μετά το διαζύγιο ήθελα να κάνω πιο ήπιο τον τρόπο που ζούσα, να τον απλοποιήσω. Είχα ξεφύγει. Δεν θα ζούσα πια σε τεράστιο σπίτι και ανυπομονούσα για τα βασικά πράγματα: τα παιδιά μου και τους καλούς μου φίλους”, είχε πει το 2013, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά το διαζύγιο της με τον MJ, στην Chicago Business. Σκέφτηκε να κάνει μια επιχείρηση, αλλά κατέληξε ότι προτιμούσε να περνάει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της 'έως ότου πάνε στο κολέγιο. Είχαν μάθει στη ζωή στα προάστια. Ήθελα να γνωρίζουν και το πώς μεγάλωσα εγώ -και εκατομμύρια άλλα παιδιά'. Πήρε άδεια κτηματομεσίτη, για να είναι έτοιμη για το μετά. Όταν τα παιδιά άνοιξαν τα φτερά τους, εκείνη έφυγε από το Σικάγο και ξαναπαντρεύτηκε. Ομολόγησε ότι “το διαζύγιο μου με βοήθησε να καταλάβω πως χρειαζόταν να μάθω να επικοινωνώ καλύτερα. Όχι μόνο με τους συντρόφους μου, αλλά και με τα παιδιά μου”. Αφότου πήγαν τα παιδιά της στο κολέγιο, ασχολήθηκε με χόμπι που δεν είχε το χρόνο να 'πιάσει' και ανακάλυψε πως της αρέσουν τα ταξίδια και η συλλογή αντικειμένων τέχνης, ενώ έφτιαξε και τη δική της εταιρία (Vanoy Jordan Enterprises). Προσφέρει και σε ίδρυμα συμβουλές, για το μεγάλωμα κοριτσιών.

Jeffrey Michael Jordan

Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Τζέφρι και η Άννα Ουίντουρ της Vogue, στο U.S. Open του 2014.
Ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Τζέφρι και η Άννα Ουίντουρ της Vogue, στο U.S. Open του 2014. AP PHOTO/JASON DECROW

Μάλλον δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να είσαι ο γιος του Μάικλ Τζόρνταν και να παίζεις μπάσκετ. O πρωτότοκος Τζέφρι ασχολήθηκε με το σπορ, γιατί ήταν με μια μπάλα μπάσκετ στα χέρια από την ημέρα που γεννήθηκε. Έως τα 15 παράλληλα έπαιζε και football. Προφανώς και όλα τα media ασχολούνταν μαζί του από όταν ήταν στο σχολείο -τρία παιχνίδια του είχαν μεταδοθεί σε όλη τη χώρα, από το ESPN το 2007, όταν ήταν 19. Eκείνη τη χρονιά επελέγη για το Jordan Brand Classic (έλεος κάπου) και μετά πήγε στο University of Illinois -χωρίς να του 'χει δώσει αθλητική υποτροφία το κολέγιο. Την πήρε το Γενάρη του 2009.

Εγκατέλειψε τον Ιούνιο “για να αφοσιωθώ στη ζωή μετά το μπάσκετ”. Έγινε πρακτικάριος στη Nike, πριν αποφασίσει ότι θέλει να ξαναπαίξει μπάσκετ και βρεθεί με τον αδελφό του, Μάρκους στο University of Central Florida (2010). Έφυγε από εκεί το Γενάρη του 2012 “για προσωπικούς λόγους”. Ζει στο Πόρτλαντ, όπου πήγε αμέσως μετά το κολέγιο, ώστε να γίνει μέλος του προγράμματος “Running Start” της Nike. “Moυ έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστώ σε διαφορετικούς τομείς, σε διάστημα 10 μηνών”, είχε πει στο Forbes. Kυρίως δοκιμαζόταν σε ό,τι αφορούσε το brand του πατέρα του.

Πλέον είναι επικεφαλής της ομάδας που χειρίζεται τη ψηφιακή καινοτομία της Jordan Brand (“αφορά τη σύλληψη και τη δοκιμή νέων τεχνολογιών, trends και πλατφόρμων, ώστε να βελτιώσουμε τη δύναμη του μάρκετινγκ και τη συνοχή πολλών διαφορετικών καμπανιών. Η δουλειά μου αφορά την ερώτηση 'πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cool, νέα και ενθουσιώδη ψηφιακά trends για να πούμε την ιστορία του brand μας'”). Έγινε και σύζυγος το Μάιο του 2019.

Marcus James Jordan

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή 'Today', όπου εμφανίστηκε, για πρώτη φορά, με τα αδέλφια του ο Μάρκους, ο MJ δεν... ένιωθε όταν είχε μπάλα μπάσκετ στα χέρια. Εννοώ, δεν τον ένοιαζε αν απέναντι του ήταν τα παιδιά του ή ο -δεύτερος- μεγαλύτερος star του ΝΒΑ. Ο Μάρκους εξήγησε ότι μια μέρα πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του, για να διαμαρτυρηθεί για όσα του είχε κάνει ο μπαμπάς του σε ένα one on one. “Eίχα 'πάρει' ένα ματς -δεν θυμάμαι το σκορ, μόνο ότι νίκησα- και απαίτησε να παίξουμε άλλο ένα ματς. Προφανώς και με εξόντωσε. Έκτοτε δεν ξαναπαίξαμε πολλές φορές”. Είπε -στο TMZ Sports- και ότι από τους κλασικούς επισκέπτες που 'χαν στο σπίτι, όταν εκείνος ήταν παιδί 'ήταν ο Jay Z και η Beyonce. Ο μπαμπάς μου έπαιζε με τον Jay Z, στο γυμναστήριο μας'.

Η τρίτη αποκάλυψη αφορά τους χώρους του σπιτιού, όπου μεγάλωσε. Στο κέντρο (“όπου και αν ήθελες να πας, περνούσες από εκεί”) υπήρχε το trophy room, με το σήμα των Μπουλς στο πάτωμα και φωτογραφίες με τρόπαια, παντού στους τοίχους. Αυτό προσπάθησε να αναπαράξει στο κατάστημα που 'χει φτιάξει στο Ορλάντο, όπου ζει και το 'χει ονομάσει Trophy Room. “Ήθελα να προσκαλέσω τους πελάτες στο σπίτι μας, στο σπίτι των Τζόρνταν”. Όταν είπε την ιδέα στον πατέρα του, του απάντησε “πρώτα βρες δουλειά και μετά κάνε μαγαζί”. Εκείνος γνώρισε έναν γκουρού στη δημιουργία projects που τιμούν κουλτούρες, vibes και προϊόντα στο λιανικό εμπόριο. “Έτσι δημιούργησα business plan, το οποίο και παρουσίασα στον πατέρα μου -είχε όλες τις λεπτομέρειες”. Και έτσι τον έπεισε. Τα εγκαίνια έγιναν στις 23 (νούμερο του πατέρα του) Μαΐου (το 5 το φορούσε ο ίδιος στο κολέγιο) του 2016.

Και ο Μάρκους έπαιξε μπάσκετ. Και ο Μάρκους το εγκατέλειψε. Κατά της μητέρας του το ρηθέν “τα αγόρια ήθελαν να μοιάσουν στον μπαμπά τους. Ποιο αγόρι δεν το θέλει αυτό; Και οι δυο όμως, έφτασαν στο σημείο που έγινε ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνουν NBAers. Όταν ήταν μικροί και έπαιζαν μπάσκετ, όλοι οι κόουτς ήθελαν να βάλουν το Νο23. Το απαγόρευα, γιατί ήθελα να διασφαλίσω πως ό,τι και αν γίνουν, θα γίνουν χάρη στις δικές τους ικανότητες και στο πόσο σκληρά έχουν δουλέψει”.

Jasmine Mickael Jordan

Η Τζασμίν Googlαρε τον πατέρα της, όταν ήταν 6, γιατί δεν καταλάβαινε τι παθαίνουν όλοι όταν τον βλέπουν στο δρόμο -στις βόλτες τους. “Μετά κατανόησα πλήρως το τι ήταν. Έως τότε ήταν ο μπαμπάς μου -και για να σας πω την αλήθεια, τον θεωρούσα εκνευριστικό”. Παρεμπιπτόντως, η Τζάσμιν ξεκαθάρισε πως η μητέρα της ουδόλως νοιάστηκε για την απουσία της από το Last Dance. Η πρώτη κόρη του Air πήρε πτυχίο από το Syracuse University και μετά πήγε να δουλέψει στα γραφεία των Charlotte Bobcats -είχε για αφεντικό τον μπαμπά της. “Αν μου έμαθε κάτι ήταν να είμαι πάντα ο εαυτός μου, όπως εκείνος. Ό,τι και αν συμβαίνει, θα είναι συνεπής με τις αρχές του. Αυθεντικός και ειλικρινής.

“Από τις αγαπημένες του ατάκες είναι 'η δύναμη σου είναι το ποιος είσαι και αυτό δεν μπορεί να στο πάρει κανείς'”.

Η 27χρονη Τζάσμιν έγινε μητέρα το Μάιο του 2019 (έχει παντρευτεί τον Ρακίμ Κρίστμας, παίκτη της Όρμανσπορ στην Τουρκία -γνωρίστηκαν στο κολέγιο) και έκανε τον MJ παππού. “Τον κάνει ήδη ό,τι θέλει” είπε προ ημερών. Σε ό,τι αφορά τη δουλειά της, είναι στέλεχος στη Nike Jordan Brand. Εκ των υπευθύνων για τη συνεργασία με τους αθλητές που 'χει η εταιρία. “Διασφαλίζω πως θα 'χουν όλο το υλικό που χρειάζονται, για να είναι επιτυχημένοι στο γήπεδο και fashionable έξω από αυτό”. 

Yvette Prieto

H δεύτερη σύζυγος του Τζόρνταν γεννήθηκε το 1979, στην Κούβα και μεγάλωσε στο Μαϊάμι, όπου εργάστηκε ως μοντέλο -για κορυφαία brands, ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του Alexander Wang. Στα νιάτα της είχε συνάψει σχέσεις με τον πρωτότοκο γιο του Χούλιο Ινγκλέσιας, Χούλιο Jr. Σε συνέντευξη του, στο Hola!, ο τελευταίος είχε πει το 2003 πως “είναι φανταστικό κορίτσι. Πέραν της ομορφιάς της που είναι προφανής, είναι απλός, πολύ καλός άνθρωπος”. Η Ιβέτ γνώρισε τον MJ σε κλαμπ, το 2008. Άρχισαν να ζουν μαζί -σε έπαυλη στο Μαϊάμι- από το 2009 και το 2011 της έκανε πρόταση γάμου. Αυτήν τη φορά, η τελετή δεν έγινε σε εκκλησάκι και στα 'κλεφτά'. Το event που οργάνωσε ειδικός του χώρου, η οποία είχε αναλάβει και δυο από τους γάμους των Καρντάσιανς, αυτό που έγινε στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, στις 27/3 του 2013 στοίχισε 10 εκατομμύρια. Το πάρτι έγινε στο Bear's Club -αυτό που διάβασες στην αρχή και είναι δυο βήματα από την έπαυλη που ζει το ζευγάρι, η οποία τότε δεν υπήρχε. Μεταξύ των 300 καλεσμένων ήταν ο -γείτονας- Τάιγκερ Γουντς, ο Σπάικ Λι, ο Σκότι Πίπεν, ο Usher και ο Ρόμπερτ Θικ -οι δυο τελευταίοι διασκέδασαν τους καλεσμένους.

Σημείωσε πως το 2013 είχε εμφανιστεί άλλη γυναίκα (ονόματι Πάμελα) να αποκαλύψει πως ο Τζόρνταν ήταν ο πατέρας του 6χρονου γιου της. Πήγαν στα δικαστήρια, όπου αποδείχθηκε πως ο ισχυρισμός ήταν ψευδής και η Πάμελα πλήρωσε τα έξοδα της δίκης. Στις 9/2 του 2014 η Ιβέτ έφερε στον κόσμο τις δίδυμες Ίζαμπελ και Βικτόρια. Τα κορίτσια έχουν 26 χρόνια διαφορά από τον μεγαλύτερο -ετεροθαλή- αδελφό τους και είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερες από την πρώτη ανιψιά τους!

News 24/7

24MEDIA NETWORK