Τι γίνεται στον πρώτο τελικό με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Οι τελικοί της Α1 αρχίζουν και το Contra.gr, γυρίζοντας το χρόνο πίσω, σας θυμίζει ποιο είναι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα της σειράς όταν το πλεονέκτημα έδρας το έχει ο Ολυμπιακός. Δείτε σε video και τις τέσσερις αναμετρήσεις στις οποίες ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 3-1 νίκες.

Τι γίνεται στον πρώτο τελικό με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Σεζόν 2008-2009

Aνήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται για τον πρώτο τελικό της σεζόν 2008-2009. Μετά από κόπους χρόνων οι "ερυθρόλευκοι" του Παναγιώτη Γιαννάκη έχουν κατορθώσει να πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας, γεγονός που τους χαρίζει βάσιμες ελπίδες τίτλου. Ο Παναθηναϊκός όμως, ήδη πρωταθλητής Ευρώπης και Κυπελλούχος Ελλάδας, παίζει με άλλον αέρα και με το καλημέρα των τελικών σπάει την έδρα του ΣΕΦ νικώντας 69-67. Ο Νίκολα Πέκοβιτς με 16 πόντους και ο Ντρου Νίκολας με 15 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των πράσινων ενώ για τον Ολυμπιακό δεν έφτασαν οι 23 του Τσίλντρες.

Κατάληξη σειράς: Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-1 και έφτασε στο δεύτερο τρεμπλ της ιστορίας του.

Σεζόν 2010-2011

Στις 26 Μαϊού οι αιώνιοι ρίχνονται στη μάχη των τελικών με τον Ολυμπιακό να έχει σπουδαίο κίνητρο αφού είδε το μεγάλο αντίπαλό του να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης χωρίς καν ο ίδιος να βρίσκεται στο φάιναλ φορ. Το πλεονέκτημα της έδρας είναι και πάλι "ερυθρόλευκο" αλλά ο Παναθηναϊκός καταφέρνει στο πρώτο ματς εκ νέου, να βάλει το πλεονέκτημα αυτό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η νίκη των πράσινων με 75-70 έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ!

Κατάληξη σειράς: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός με 3-1 στις νίκες, το τελευταίο πρωτάθλημα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του.

Σεζόν 2011-2012

Ο Ολυμπιακός είναι πια πρωταθλητής Ευρώπης μετά το έπος της Κωνσταντινούπολης και έχει το πάνω χέρι στον τομέα της ψυχολογίας. Για πρώτη φορά στη σύγχρονή περίοδό τους οι ερυθρόλευκοι όχι απλώς κατακτούν το πλεονέκτημα της έδρας αλλά το υπερασπίζονται με επιτυχία στο πρώτο ματς (21 Μαϊου) νικώντας τον Παναθηναϊκό με 84-78. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Γιώργος Πρίντεζης που πετυχαίνει 18 πόντους ενώ ο Κώστας Παπανικολάου προσθέτει άλλους 16.

Κατάληξη σειράς: Ο Ολυμπιακός παίρνει τη σειρά με 3-2 και βάζει στην τροπαιοθήκη του το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

Σεζόν 2012-2013

Οι τελικοί αρχίζουν, όπως και εφέτος, στις 7 Ιούνη με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας αλλά και το δεύτερο συνεχή ευρωπαϊκό τίτλο στην τροπαιοθήκη του μετά το θρίαμβό του στο Λονδίνο. Ο πρώτος τελικός όμως εξελίσσεται σε παράσταση για ένα ρόλο και αυτός ο ρόλος ανήκε στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη περιορίζει τον Ολυμπιακό των 100 πόντων στον τελικό της Ευρωλίγκα στους 51 και θριαμβεύει με 64-51 κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τίτλο.

Κατάληξη σειράς: Επιστροφή του Παναθηναϊκό στο θρόνο του πρωταθλητή με σουίπ, το πρώτο που πέτυχε στην Ελλάδα η ομάδα με το μειονέκτημα της έδρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK