Τι σημαίνει η νέα πρόταση στον Σίνγκλετον

Η προσφορά του Παναθηναϊκό στον Κρις Σίνγκλετον για πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του έχει την εξήγησή της. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει γιατί οι πρωταθλητές Ελλάδας προχώρησαν τώρα στη συγκεκριμένη κίνηση και πώς οργανώνουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)
SINGLETON EUROKINISSI SPORTS

Νέα δεδομένα με την υπόθεση Κρις Σίνγκλετον στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" έχουν ένα μόνιμο....μπελά στο κεφάλι τους εδώ και καιρό. Ο Αμερικανός περιμένει μέχρι τις 20 Ιούλη πρόταση από το ΝΒΑ που φεύγει ουσιαστικά χωρίς ανταλλάγματα. Ειδάλλως είναι σε ισχύ το συμβολαιό του με απολαβές ενισχυμένες στο 1,3εκ για τη νέα χρονιά. Όμως την ίδια ώρα ΤΣΣΚΑ και Χίμκι εσχάτως προσφέρουν τεράστιο συμβόλαιο(1.8εκ)και λεφτά στον ΠΑΟ(1εκ) για να τον κάνουν Μοσχοβίτη. Και ο Σίνγκλετον δείχνει να το σκέφτεται προβλημάτιζοντας τους "πράσινους".

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟ

Ο Σίνγκλετον προβλημάτισε αρκετά την δίοικηση του ΠΑΟ για δύο λόγους. Αρχικά η μη επιστροφή του με πούλμαν και η διαφοροποιησή του από την απόφαση της δίοικησης μετά το ματς με την Φενέρ και στην συνέχεια η μέτρια εικόνα του στους τελικούς ,έφεραν πολλές σκέψεις. Άλλωστε γενικά ο Σίνγκλετον είναι εξ αρχής αρκετά δύσκολος χαρακτήρας με την έννοια ότι είναι καθαρά επαγγελματίας και έτσι οι συζητήσεις όλες περνάνε από τον ατζέντη του και ο ίδιος δεν δείχνει να δένεται συναισθηματικά με κάποια ομάδα.

Στην πράσινη ΚΑΕ είχαν ένα δίλημμα. Να πουν "Ναι" στην Χίμκι και να έχουν 2,3εκ στην διαθεσή τους; Ή να κρατήσουν ένα παίκτη που μπορεί να μην θέλει να μείνει στην ουσία στην ομάδα τους;Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφενός μεν δεν ήθελε ποτέ να "φορτωθεί" ότι προτίμησε τα χρήματα και άλλωστε ο βασικός του στόχος ήταν εξ αρχής να είναι ο Σίνγκλετον βασικό γρανάζι. Και εκτός αυτού και με 2εκ δεν βρίσκεις εύκολα άλλο Σίνγκλετον ειδικά αυτή την στιγμή . Όμως ήθελαν στον Παναθηναϊκό να ξέρουν ότι ο Αμερικανός θα γουστάρει να παίζει για την ομάδα τους και όχι για παράδειγμα στο δεύτερο μισό της σεζόν να σκέφτεται την επόμενη ομάδα του. Η απόφαση ήταν αρχικά "Οχι" στους Ρώσους και μετά να εξασφαλίσουν ότι ο Σίνγκλετον αισθάνεται καλά εδώ.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Συνεπώς ο Παναθηναϊκός για να εξασφαλιστεί και ο ίδιος κιόλας,αποφάσισε να προτείνει επέκταση συνεργασίας στον Αμερικανό με νέο συμβόλαιο. Eπί της ουσίας του προτείνει νέο 3ετές συμβόλαιο. Με το 1,3εκ για φέτος και για τα επόμενα δύο χρόνια απολαβές 3,4εκ και στο μπάι άουτ των 2εκ να έχει το 25%(ήττοι 500χιλ )ο ίδιος ο αθλητής!

Aρα του επεκτείνει το συμβόλαιο αυξάνοντας τις απολαβές του για τα επόμενα χρόνια και δινοντάς του και χρήματα αν σπάσει το συμβόλαιο από κάποια πρόταση. Ποιο είναι το κλειδί όμως; Ο Σίνγκλετον είχε θέμα με τα χρήματα λόγω των capital controls σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει βρει φόρμουλα σε αυτό το κομμάτι ώστε να μπορέσει ο Αμερικανός σαν αλλοδαπός άλλωστε εργαζόμενος στην Ελλάδα (διαφορετικές νομοθεσίες με τον Έλληνα εργαζόμενο) να εξασφαλιστεί και να μην έχει θέμα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Παναθηναϊκός θα περιμένει αρχικά αν βρει συμβόλαιο ο Σίνγκλετον στο ΝΒΑ οπότε φεύγει. Σε λίγες μέρες(Πέμπτη)αυτό ξεκαθαρίζει πάντως και μετά περιμένει την απάντηση στην νέα πρόταση.Αν πει το "Ναι" όλα έχουν καλώς. Αν πει "Όχι" δεν αποκλείεται να αλλάξει και ρότα η ΚΑΕ και να τον πουλήσει αφού θα βλέπει ότι ο παίκτης δεν είναι και ορεξάτος και ευχαριστημένος στην Ελλάδα. Συνεπώς αναμένονται οι εξελίξεις και από αυτές θα εξαρτηθεί τι θα γίνει και με τον Περπέρογλου με τον οποίο ο Παναθηναϊκός είναι σε στάση αναμονής...

Αν μείνει ο Σίνγκλετον θα προχωρήσει του Περπέρογλου άμεσα. Άλλες κινήσεις δεν θα γίνουν και μέσα σε όλα ακούστηκε και ο Μοτεγιούνας που όμως ο ΠΑΟ θα ασχοληθεί (όπως και με άλλες περιπτώσεις σε αυτή την εξέλιξη) μόνο αν ο Σίνγκλετον αποτελέσει παρελθόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK