Τι σκέφτεται, μετά τη θλάση, ο Βασίλης Σπανούλης

Ήθελε πολύ να παίξει στο προολυμπιακό με την Εθνική, ο Ρικ Πιτίνο είχε επενδύσει πάρα πολλά στην παρουσία του, η θλάση όμως τον κράτησε μακριά από τον Καναδά. Κι ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται, πλέον, το μέλλον του στα γήπεδα...

Ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται το μέλλον του
Ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται το μέλλον του EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης ήθελε πολύ να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, όπου γίνεται το προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά. Είχε πάρει ζεστά την επάνοδό του στην Εθνική Ομάδα και την υπόθεση πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω της δοκιμασίας-εξπρές στον Καναδά. Ο τραυματισμός στη γάμπα, ωστόσο, ήταν θλάση και ο αρχηγός της ομάδας, έμεινε -εν τέλει- εκτός. Ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε ότι νιώθει πως κάποιος του τρύπησε την καρδιά γιατί είχε ποντάρει πάρα πολλά στην παρουσία του V-Span στην ομάδα.

Για τον Αμερικανό ήταν πολύ σημαντικό να έχει τον 38χρονο άσο, μαζί με Καλάθη-Σλούκα, είχε εδώ και καιρό προετοιμάσει το έδαφος για να τον ενσωματώσει στην Εθνική και ήταν ενθουσιασμένος όταν κατάλαβε ότι ο παίκτης "ψηνόταν" να επιστρέψει. Πέραν της επικοινωνίας, στην οποία ο Ρικ είναι μάγιστρος, είχε και ουσιαστικούς λόγους να υπολογίζει στην ηγετική παρουσία του Βασίλη, που σε ένα τουρνουά-εξπρές, δεν θα είχε πολλές δυνάμεις να ξοδέψει, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει με το παιχνίδι του, πολλές λύσεις.

Η αλήθεια είναι ότι οι προπονήσεις του Πιτίνο ήταν ιδιαίτερα επίπονες, παρότι είχαν μόνο μπάλα. Ο Αμερικανός ήθελε να βάλει από νωρίς την ένταση και τον υψηλό στην κίνηση της Εθνικής πάνω στο παρκέ. "Ο Σπανούλης, μου έδωσε οκτώ μέρες σπουδαίας προπόνησης, ήταν εκπληκτικός" δήλωσε στην Cosmote TV και στον Β.Σκουντή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ο αρχηγός τραυματίστηκε.

Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοινώνει στους υπόλοιπους διεθνείς ότι δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στον Καναδά
Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοινώνει στους υπόλοιπους διεθνείς ότι δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στον Καναδά EOK

Και η θλάση, ενδεχομένως, να έστειλε στο σώμα και στο μυαλό του ένα μήνυμα, όσον αφορά το μέλλον του στα γήπεδα. Ο μεγάλος άσος είδε το κορμί του να μην ακολουθεί ρυθμούς, που άλλες φορές δεν θα τον πείραζαν. Προφανώς, μια θλάση ξεπερνιέται, από την άλλη όμως όμως ο Βασίλης φάνηκε να προβληματίζεται από τον τραυματισμό, που του στέρησε την ευκαιρία για μια τελευταία πρόκληση με την Εθνική Ομάδα.

Η απόφαση για το μέλλον του δεν έχει ληφθεί ακόμη, εκκρεμεί άλλωστε το ραντεβού με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ωστόσο, τα δεδομένα δεν είναι ίδια. Πριν τραυματιστεί ο Σπανούλης ελάχιστα σκεφτόταν ότι ήρθε η ώρα να πει το αντίο. Αντίθετα, θεωρούσε ότι για τουλάχιστον μια ακόμη σεζόν θα ήταν σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Είτε στον Ολυμπιακό, είτε και σε άλλη ομάδα, αν και κάτι τέτοιο δύσκολα θα το έπαιρνε απόφαση.

Θα αλλάξει όλη αυτό το σκεπτικό ο προσωρινός τραυματισμός του; Σε αυτό θα απαντήσει μόνο ο ίδιος ο Βασίλης, όταν θα κληθεί να πάρει την οριστική απόφαση για το μέλλον του. Το δικαίωμα, άλλωστε, να συνεχίσει ή όχι το μπάσκετ, το κέρδισε μέσα από την πολύχρονη καριέρα του, την προσφορά του στον Ολυμπιακό και την σημασία που έχει για το κλαμπ το ονοματεπώνυμό του. Δεν είναι ένας τυχαίος μπασκετμπολίστας, αλλά αυτός που άλλαξε την ιστορία της ομάδας.

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος είναι το τέλος

Ο Ολυμπιακός το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, δεν πρόκειται να εκβιάσει καταστάσεις και περιμένει το πως θα χειριστεί το θέμα ο ίδιος ο αρχηγός. Το έχουμε ξαναγράψει. Η πιο δύσκολη για ένα τέτοιο παίκτη είναι να πει ότι εγκαταλείπει το μπάσκετ. Ο Βασίλης από μικρό παιδί είναι μέσα στο γήπεδο, η πορτοκαλί μπάλα μοιάζει να βρίσκεται πάντα στα χέρια του, το μυαλό του είναι καρφωμένο στο σπορ, που υπηρετεί όλη του τη ζωή.

Δεν είναι εύκολο να πετάξεις τη φανέλα και το σορτσάκι, να γίνεις ξαφνικά ο "κύριος Σπανούλης". Είναι και η νοοτροπία του τέτοια, που εφόσον ένιωθε υγιής και δυνατός, ήταν πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να παίζει για ... πάντα.

Κανείς δεν θέλει να τελειώσει, ενώ ξέρει ότι αργά ή γρήγορα αυτή η στιγμή θα φτάσει. Πόσο μάλλον όταν νιώθει υγιής, δυνατός και ετοιμοπόλεμος να αντέξει στις προκλήσεις. Η τελευταία περιπέτεια του, όμως τον ταρακούνησε λιγάκι. Μην ξεχνάμε ότι στην πολύχρονη διαδρομή του, ο Σπανούλης, έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τις πιο πιεστικές άμυνες, αμέτρητες επαφές, ενώ έχει περάσει και δυο-τρεις σοβαρούς τραυματισμούς. Ξέρει πολύ καλά, καλύτερα από τον καθένα τις αντοχές του σώματός του. Και σε αυτή την περιπέτειά του με την Εθνική Ομάδα, έβγαλε πολλά συμπεράσματα.

Η απόφαση ανήκει στον ίδιο και την οικογένεια του. Είπαμε. Οι τίτλοι τέλους δεν μπαίνουν εύκολα, είναι επίπονοι. Είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος, που πρέπει να κερδίσει στο τέλος, ένας πρωταθλητής, ένας παίκτης που τα έχει κερδίσει όλα στη ζωή του.

✍ Ο Ολυμπιακός έχει αποσυνδέσει την υπόθεση του αρχηγού, με την ενίσχυση του ρόστερ του σε σχέση με πέρσι. Η προσθήκη ενός γκαρντ (Γουόκαπ) με σαφώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Τζένκινς, η αντικατάσταση του Χάρισον με ένα πιο έμπειρο στην Ευρωλίγκα, γκαρντ-φόργουορντ (Λάιτι) σε συνδυασμό με την ύπαρξη Λαρεντζάκη και Μακ Κίσικ (προφανώς και Λούντζη, η μεταγραφή του οποίου θεωρείται τελειωμένη) δείχνει πόσο έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός. Ο Σπανούλης προφανώς έχει και θέση, ακόμη και έτσι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK