Το '8' του Μπράιαντ έγινε το σύμβολο της αιωνιότητας

Ομάδες και παίκτες της Euroleague αποχαιρέτησαν τον Κόμπε Μπράιαντ με συμβολικές ενέργειες. Το πένθος ήταν κοινό για όλους.

Το '8' του Μπράιαντ έγινε το σύμβολο της αιωνιότητας
Φωτογραφικό καρέ από το video στη μνήμη του Κόμπε Μπράιαντ EUROLEAGUE.COM

Το γεγονός πως η Euroleague θα συμμετείχε στο πένθος του μπασκετόκοσμου για τον Κόμπε Μπράιαντ (τη 13χρονη Τζίτζι και τα άλλα 7 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας) ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά.

Ο θρύλος των Λέικερς, γιος του Τζο Μπράιαντ που αφότου έφυγε από το ΝΒΑ βρήκε συμβόλαια στην Ευρώπη (Ριέτι, Ρέτζιο Καλάμπρια, Πιστόια, Ρετζιάνα, Μιλούζ), είχε ζήσει από τα 6 ως τα 13 του σε Ιταλία - Ελβετία και έχτισε ισχυρούς δεσμούς που διατήρησε ως τη στιγμή που τόσο πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής του. Μιλούσε ιταλικά, είχε πρωτοπαίξει μπάσκετ σε ακαδημίες της γείτονας χώρας, λάτρευε το στιλ, είχε επισκεφτεί (για εμπορικούς και όχι μόνο σκοπούς) διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, δεν σνόμπαρε οτιδήποτε ξένο προς την αμερικανική κουλτούρα και φρόντιζε να είναι ενημερωμένος για καθετί συνέβαινε μίλια μακριά από τη βάση του, καθώς η ανόθευτη λατρεία για το σπορ δεν οριζόταν από σύνορα.

Το video που ετοιμάστηκε για να προβληθεί κατά τη διάρκεια της σιγής ενός λεπτού (τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Βρετανό Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ που απεβίωσε στις 23/1) ήταν ό,τι λιγότερο στη μνήμη του. Όπως και η οδηγία προς τις ομάδες για την παράβαση 24 και 8 δευτερολέπτων αντίστοιχα στις πρώτες δύο επιθέσεις του κάθε αγώνα.

Από 'κει και πέρα κάθε παίκτης ατομικά επέλεξε να τιμήσει τη μνήμη του Mamba μ' έναν διαφορετικό τρόπο.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς της Μιλάνο επέλεξε να εμφανιστεί στο γήπεδο με τη φανέλα των 'λιμνάνθρωπων'.

Ο Άλεξ Αμπρίνες της Μπαρτσελόνα φόρεσε ένα ζευγάρι custom made sneakers που είχαν τη μορφή του Κόμπε.

Ο Αλεξέι Σβεντ και οι συμπαίκτες του στη Χίμκι φόρεσαν κατά την προθέρμανση t-shirts με το 8 σε πλάγια θέση, συμβολίζοντας το άπειρο και κατ' επέκταση την αιωνιότητα.

Τ' αντίστοιχα μπλουζάκια των παικτών της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχαν το τριγωνικό σήμα-κατατεθέν του Μπράιαντ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έγραψαν στα παπούτσια τους διάφορα σύμβολα που συνδέονταν παραδοσιακά με τον 41χρονο Αμερικανό.

Καθένας και όλοι μαζί ήθελαν να πουν το ύστατο 'χαίρε' σ' ένα ίνδαλμα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK