Το Basketball Camp επιστρέφει στο κλειστό 'Σπύρος Λούης'

Για άλλο ένα καλοκαίρι ο Δημήτρης Γκόφας και η Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών Αμαρουσίου θα διοργανώσουν το Basketball Camp. Στόχος του θα είναι η αθλητική ανάπτυξη μέσα από εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για μικρούς αθλητές που είναι γεννημένοι από το 2003 έως το 2012.

Το Basketball Camp επιστρέφει στο κλειστό 'Σπύρος Λούης'

Για ακόμα μία χρονιά το Basketball Camp επιστρέφει στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο 'Σπύρος Λούης' (Βασ. Όλγας 12, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) με στόχο να κάνει τη διαφορά και να πάει τους συμμετέχοντες αρκετά βήματα παρακάτω στην αθλητική τους ανάπτυξη. Αν το καλοκαίρι για εσένα ΔΕΝ αποτελεί μόνο μία περίοδο για χαλάρωση αλλά το αντιμετωπίζεις ως μία εξαιρετική ευκαιρία για ατομική βελτίωση τότε... συμφωνούμε!

Η 'Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών Αμαρουσίου', το αθλητικό σωματείο που έχει ως αυτοσκοπό της ύπαρξης του, τη βελτίωση και την ανάδειξη του ταλέντου των νεαρών αθλητών, ανεξάρτητα από την ομάδα που ανήκεις σε καλεί να συμμετάσχεις σε ένα πενθήμερο (8-12/7) Camp διαφορετικό από όλα τα άλλα που δίνει βάση στην εξατομικευμένη προπόνηση. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που υπάρχουν μόλις 30 θέσεις για το camp!

Αν είσαι γεννημένος από το 2003 μέχρι το 2012 και ψάχνεις τον τρόπο να βελτιώσεις το παιχνίδι σου, τότε, άρπαξε την ευκαιρία και έλα σε ένα πρόγραμμα που μέσα από περίπου 18 ώρες προπονήσεων θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς στο νευραλγικό κομμάτι του pick ‘n' roll, ενώ μέσα από εξειδικευμένο ασκησιολόγιο θα σου αναπτύξει τις ατομικές σου δεξιότητες ώστε να γίνεις πιο ολοκληρωμένος αθλητής!

Στο πρώτο group αθλητών που αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές θα εφαρμοστεί ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει την ανάλυση λεπτομερειών επιθετικών τακτικών, όπως είναι η dribble drive motion offense και η ball screen dribble drive offense. Μέσα από αυτές τις αναλύσεις οι αθλητές μαθαίνουν τον τρόπο για να δημιουργούν σωστές αποστάσεις μέσα στο παρκέ αλλά και ευνοϊκότερες συνθήκες σκοραρίσματος (drive and kick game). Τέλος, θα υπάρξει ατομική ανάλυση του pick ‘n’ roll (types, spacing, actions, create mismatches, read and react).

Για τους μικρότερους ηλικιακά αθλητές δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη των ατομικών δεξιοτήτων μέσα από ένα εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναπτύξουν το ταλέντο τους αλλά παράλληλα να βάλουν και τις σωστές βάσεις πάνω στα βασικά του αθλήματος. Με επιμονή στη λεπτομέρεια και μέσα από τον εξατομικευμένο τρόπο δουλειάς οι αθλητές μαθαίνουν πώς να αναπτύσσουν τα δυνατά στοιχεία του ταλέντου τους μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της ομαδικής προσπάθειας.

Στο camp εφαρμόζεται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης συγκεκριμένων ικανοτήτων, το οποίο σχεδιάστηκε, εκπονήθηκε κι εκτελείται από τον μετρ της ατομικής βελτίωσης με εμπειρία μεγαλύτερη των 29 χρόνων, Δημήτρη Γκόφα, ο οποίος έχει εργαστεί σε ομάδες Α1 κι Α2, ενώ είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που έπειτα από πρόσκληση δημιούργησε camp στο εξωτερικό (Βέλγιο)! Παράλληλα, είναι υπεύθυνος και διευθυντής της Ακαδημίας Ανάπτυξης Αθλητών Αμαρουσίου, ενώ ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος που σχεδίασε το θερινό αθλητικό πρόγραμμα των Αρσακείων Σχολείων, του '1ο Papaloukamp' και πολλών ακόμα camp.

Αξίζει να τονιστεί, ότι η επιτυχία του προγράμματος που βοήθησε και ανέδειξε παίκτες να φτάσουν μέχρι την Α1 και την Α2 οφείλεται στον περιορισμένο αριθμό αθλητών που συμμετέχουν στο Camp. Οι περιορισμένες θέσεις βοηθούν αθλητές και προπονητές να δουλέψουν με περισσότερη ένταση και έμφαση στη λεπτομέρεια. Σε αυτό βοηθάει πολύ και η ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς για ακόμα μία χρονιά η τεχνική - μελετητική εταιρία EDEKA A.E., ως χορηγός καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων με στόχο το κόστος του camp να είναι προσιτό σε όλους. Παράλληλα, και η Po Company συνεχίζει ως υποστηρικτής αθλητικού υλικού.

*Στο Camp μπορούν να συμμετάσχουν μόλις 30 αθλητές ανά ηλικιακή ομάδα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Γεράσιμος Χατζόπουλος 6977168891.

News 24/7

24MEDIA NETWORK