Το "Bleacher Report" υποκλίνεται στον Άλεξ Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες για τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως πρόκειται για το πιο ταλαντούχο μέλος της οικογένειας και στις ΗΠΑ φαίνεται πως υπολογίζουν πολύ στη βεβαιότητα που εκφράζει ο "Greek Freak".

Το "Bleacher Report" υποκλίνεται στον Άλεξ Αντετοκούνμπο

Όταν το ταλέντο σου περισσεύει και τυχαίνει να είσαι αδερφός ενός All Star, δεν είναι και πολύ δύσκολο τα... φώτα της δημοσιότητας να στραφούν πάνω σου. Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, παρότι διανύει μόλις το 15ο έτος της ηλικίας του, φαίνεται να αντιλαμβάνεται τον ντόρο γύρω από το όνομά και για την ώρα δείχνει να το διαχειρίζεται μια χαρά.

Ο μικρός αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο φοιτά στο ιδιωτικό λύκειο "Dominican" (εκεί όπου φοίτησε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο), που έχει σπουδαία μπασκετική παράδοση στο Γουισκόνσιν και άπαντες βλέπουν στο πρόσωπο του νεαρού άσου, έναν μελλοντικό αστέρα. Ακόμη δεν έχει καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού στο... σπίτι, όμως η είναι κοινά παραδεκτό πως οι ικανότητες του Άλεξ δεν μπορούν να θέσουν όρια στην εξέλιξη του.

Για τις ικανότητες του 15χρονου μαθητή έχει μιλήσει και ο ίδιος ο Γιάννης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τον πιο ταλαντούχο της οικογένειας, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη πως αυτός είναι ο Άλεξ. Οι άνθρωποι που τον παρακολουθούν καθημερινά, συμφωνούν και επαυξάνουν με τον "Greek Freak" και προσπαθούν να δώσουν στον μικρό όλα τα εφόδια που θα του χρησιμεύσουν για να προοδεύσει.

Το "Bleacher Report" βρέθηκε στο λύκειο "Dominican" προκειμένου να συναντήσει τον μικρό αδερφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και να διαπιστώσει από... πρώτο χέρι, περί τίνος πρόκειται.

"Ο Γιάννης έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι μου. Ακόμη και στην καθημερινότητά μου με... σπρώχνει και μου δείχνει τι είναι σωστό και τι όχι. Μου δίνει ώθηση να συνεχίσω στο μπάσκετ και να προσπαθώ όλο και περισσότερο", σημειώνει ο Άλεξ.

Αυτή τη στιγμή ο μικρός έχει σχεδόν 30.000 ακόλουθους στο instagram, αριθμός που είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγάλος για έναν 15χρονο. Μάλιστα δεν είναι καν ο καλύτερος παίκτης στην τάξη του, καθώς ένας καλός φίλος του, ο Abe Scruggs IV, είναι ο μόνος νέος που παίζει βασικός στην ομάδα του σχολείου.

Το "Bleacher Report" υποκλίνεται στον Άλεξ Αντετοκούνμπο

Όσο για το λόγο που επέλεξε το "Dominican", εξηγεί: "Ήξερα ότι έπρεπε να θυσιάσω αρκετά όταν ήρθα εδώ και ένα από αυτά ήταν και ο χρόνος που θα έπαιρνα για να παίξω. Γνωρίζω ότι αυτό το σχολείο θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος. Γι αυτό και το επέλεξα και ξέρω ότι θα πρέπει να περιμένω να έρθει η σειρά μου". Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το "Dominican" διατηρεί το ρεκόρ των πέντε συνεχόμενων σχολικών τίτλων στο Γουισκόνσιν.

"Είναι μια εμπειρία για εμένα, καθώς αυτή είναι η πρώτη χρονιά μου που ξεκινάω από τον πάγκο...", συμπληρώνει ο Άλεξ.

Όπως παραδέχεται ακόμη, αυτή τη στιγμή... θυσιάζει πολύ από το ταλέντο του για το καλό της ομάδας. "Όταν μπαίνω στο παρκέ δεν είμαι εντυπωσιακός. Κάνω βρώμικη δουλειά για την ομάδα μου. Αυτός είναι ο ρόλος μου τώρα", εξηγεί.

Η κουβέντα δύσκολα φεύγει από τον Γιάννη, με τον Άλεξ να σχολιάζει: "Αυτός ξέρει τις δυνατότητές μου. Αυτός έχει δυνατότητες που είναι απίστευτες. Λέγοντας ότι μπορώ να γίνω καλύτερος από αυτόν, γνωρίζει την ίδια στιγμή ότι μπορώ να διαχειριστώ την πίεση".

Θα καταφέρει άραγε ο Άλεξ να ξεπεράσει τον "Greek Freak"; Στις ΗΠΑ φαίνεται πως περιμένουν να βγει η... προφητεία του Γιάννη αληθινή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK