Το 'Bubblegate' με τη νοσοκόμα είναι η καταδίκη των Ρόκετς

Ο Χάρντεν έσπασε τα καλάθια και ο κόουτς Ντ'Αντόνι παρέμεινε πιστός σ' ένα σχέδιο που άφησε τον Ντέιβις ν' αλωνίζει. Μόνο που οι Ρόκετς θ' αποκλειστούν από τους Λέικερς επειδή λείπει ο Ντάνιουελ Χάουζ, κατηγορούμενος για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ο Τζέιμς Χάρντεν κινδυνεύει να μείνει ξανά στου δρόμου τα μισά
Ο Τζέιμς Χάρντεν κινδυνεύει να μείνει ξανά στου δρόμου τα μισά AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Οι Λέικερς επιβλήθηκαν 110-100 τους Ρόκετς στο Game 4 της ημιτελικής σειράς της Δύσης και απέχουν μία νίκη από την επιστροφή τους στους Τελικούς της Περιφέρειας ύστερα από 10 χρόνια (2009-10) - τη σεζόν που εν τέλει κατέκτησαν τον πιο πρόσφατο από τους 16 τίτλους τους απέναντι στους Σέλτικς. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε η πιο εύκολη από τις τρεις διαδοχικές νίκες τους στο ζευγάρωμα με το Χιούστον, ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0. Στο ημίχρονο προηγούνταν με 16 πόντους (57-41) και μπαίνοντας στα τελευταία οκτώ λεπτά του ματς είχαν ξεφύγει με 23 (99-76)!

Του Λεμπρόν Τζέιμς του έλειψε μία ασίστ για το triple double (16 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ), του Ρέιτζον Ρόντο του έλειψαν δύο (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ) και ο Άντονι Ντέιβις έφυγε από το παρκέ με 29 πόντους - 12 ριμπάουντ. Η εμφάνισή του ήταν ο θεμέλιος λίθος της επικράτησης των 'λιμνάνθρωπων', οι οποίοι πήραν το 56% του σκοραρίσματος τους από τη ρακέτα (62) και την ίδια στιγμή δέχθηκαν μόλις το 24% από τον ίδιο χώρο.

Να πώς:

Η κυριαρχία τους δεν περιορίστηκε εκεί στο παιχνίδι από το ζωγραφιστό. Στο φινάλε της τρίτης περιόδου οι Ρόκετς είχαν... 0 πόντους από αιφνιδιασμό. Και όχι μόνο.

Ο Τζέιμς Χάρντεν των 2/11 σουτ δεν είχε να δώσει μια πειστική απάντηση για τι συνέβη στα τρία πρώτα 12λεπτα, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί. "Καλή ερώτηση", αποκρίθηκε.

Ο Μάικ Ντ'Αντόνι προτίμησε ν' αντιστρέψει την ερώτηση και να ισχυριστεί ενόψει του πέμπτου ματς πως "θα είμαστε καλά, αν βάλουμε στη σειρά τα πράγματα όπως στην τέταρτη περίοδο". Διάστημα στο οποίο -μην φανταστείτε- πως οι παίκτες του διέπρεψαν. σκόραραν απλώς 6 περισσότερους πόντους (30-24), έχοντας μειώσει προηγουμένως έως το -6 (105-99). Άνευ συνέχειας.

Ήταν ξεκάθαρο πως το σχέδιο των Ρόκετς έπασχε. Του έλειπαν η δύναμη, η αντοχή, η ενέργεια. Ο Ντ'Αντόνι ήταν φρακαρισμένος στην εμμονή του small ball. Ο Τζεφ Γκριν έπαιξε αναγκαστικά περισσότερο, αλλά ουδείς εκ των Εμπά α Μουτέ, Τσάντλερ ή Καμπόκλο σηκώθηκε από τον πάγκο για να δοκιμαστεί σε καταστάσεις πιο ορθόδοξων σχημάτων. Δεν έχει μάθει να αναθεωρεί τις σκέψεις του ο κόουτς και προσαρμόζεται για να αποφύγει ό,τι βλέπει να έρχεται κατά πάνω του. Ακόμη κι αν στραβώσει το πράγμα.

Όπως ακριβώς συνέβη με την περίπτωση του Ντάνιουελ Χάουζ. Ο undrafted Τεξανός, στα 27 του από τον Ιούνιο, από αναλώσιμος παίκτης του ροτέισον που απλώς στέκεται και σουτάρει είχε μεταβληθεί εφέτος σε σημείο αναφοράς ενός σχήματος που 'κραύγαζε' την ανάγκη του για αθλητικότητα και κυρίως ευελιξία. Στην κανονική περίοδο εμφάνισε τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του, μετρώντας 10.5 πόντους και 4.2 ριμπάουντ ανά συμμετοχή. Κατά κύριο λόγο ωστόσο ήταν ο τρίτος πόλος της επίθεσης των 'ρουκετών' με usage 13.7% και 3.6 win shares.

Στα πλέι οφ ήταν ακόμη πιο ωφέλιμος, η απόδοσή του τρομερά σημαντική για την πρόκριση επί των Θάντερ. Μόνο στο δεύτερο ματς είχε 19 πόντους και οι Ρόκετς ένα +19 ενόσω ήταν στο παρκέ. Το ποσοστό συμμετοχής του στο τελείωμα επιθέσεων είχε πια ξεπεράσει το 15%, με 11.4 πόντους κατά μέσο όρο, και ήταν αυτός που εμφανώς χάριζε μια έξτρα διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας του. Την έκανε πιο επικίνδυνη στην επίθεση και σαφώς πιο αποτελεσματική στην άμυνα.

Διότι δεν στεκόταν μόνο να σουτάρει για τρεις, μετά από πάσα ή ντρίμπλα. Το έκανε κι αυτό, αλλά έβγαζε ποικιλία. Κοιτούσε το καλάθι, έτρεχε στο ανοικτό γήπεδο, έδινε βοήθειες στην άμυνα. Συνολικά προσέφερε αυτό που δεν είχαν οι άλλοι. "Νομίζω ότι εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα", δήλωνε ο Ντ'Αντόνι για τον Χάουζ, τη στιγμή που το CBS τον κατέτασσε στο γκρουπ των παικτών που δεν είναι αστέρια, αλλά "αυτό ακριβώς το είδος του παίκτη που τα αστέρια χρειάζονται γύρω τους".

Ο Χάουζ δεν εμφανίστηκε στο τρίτο ματς της σειράς για 'προσωπικούς λόγους', όπως ανέφερε η επίσημη ενημέρωση. Πριν από τη διεξαγωγή του τέταρτου είχε κιόλας μαθευτεί πως ο παίκτης κατηγορείται για την παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στη διάρκεια της 'φούσκας'. Δεν πήρε χρόνο ώστε 'Bubblegate' να γίνει ένα από τα trends του twitter.

Ο δίμετρος φόργουορντ, που τον Δεκέμβριο του 2018 είχε κοπεί από το ρόστερ των Ρόκετς, κατόπιν του δόθηκε two-way contract αλλά έφτασε να κερδίσει επάξια τον ανταγωνισμό κι ένα εγγυημένο τριετές συμβόλαιο 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων, έμπλεκε σ' ένα ερωτικό σκάνδαλο που τον ήθελε αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας να έχει φιλοξενήσει στο δωμάτιο του Grand Floridian Hotel μία γυναίκα, η οποία ανήκε στην ομάδα ελέγχου των παικτών για κορονοϊό. Οι κάμερες την εντόπισαν κατά την είσοδο και έξοδό της από το ξενοδοχείο, εκτός του ωραρίου της. Αναχώρησε ξημερώματα κι αυτό σκόρπισε υποψίες για σχέση της με παίκτη των Ρόκετς.

Το ΝΒΑ άνοιξε μεμιάς φάκελο για την υπόθεση, αναζητώντας την αλήθεια. Της ζητήθηκαν εξηγήσεις, έδωσε ονόματα. Σε πρώτη φάση εξαιρέθηκε ο Τσάντλερ για τον οποίο δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία. Αντίθετα ο συμπαίκτης παρέμεινε υπό καθεστώς αποκλεισμού έως ότου το τοπίο ξεθολώσει. Ο Χάουζ υποστήριξε πως δεν είχε σχέση με όλο αυτό. "Απ' όσο γνωρίζω είναι εκτός", ενημέρωνε ο Ντ'Αντόνι από το τέταρτο ματς, καυτηριάζοντας εύλογα την κωλυσιεργία των ανθρώπων του ΝΒΑ με την ατάκα πως "όταν η βγει η απόφασή, θα έχουμε φύγει από εδώ".

Εδώ του δίνουμε όλα τα δίκια. Ο δυναμικός Τεξανός εξακολουθεί ν' αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού 10 ημερών. Εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του, κάτι που δεν έχει αποδειχθεί ακόμη, θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του. Μέχρι τότε η σειρά με τους Λέικερς θα έχει χαθεί ήδη. Χωρίς αυτόν οι Ρόκετς δεν μοιάζει να έχουν τύχη. Ο Ρίβερς και ο ΜακΛίμορ δεν είναι το αντίδοτο που αναζητείται για το δηλητήριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK