Το χειρότερο ξύλο στο ΝΒΑ (VIDEOS)

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια, το ΝΒΑ βίωσε έναν καυγά άνευ προηγουμένου, ο οποίος θεωρείται μέχρι σήμερα ο χειρότερος στην ιστορία, σε αγώνα μεταξύ των Πίστονς και των Πέισερς.

Το χειρότερο ξύλο στο ΝΒΑ (VIDEOS)

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τόσες γροθιές ανάμεσα στους παίκτες, το ΝΒΑ γνώρισε για πρώτη φορά την βία της εξέδρας. Μόνο που ο Αρτέστ είναι πιο γενναίος ή πιο ψυχοπαθής από τους δικούς μας και μόλις έπεσε στο στήθος του το ποτήρι με τον πάγο όρμησε και δεν άφησε τίποτε όρθιο.

Ατυχώς για την Ιντιάνα, από τα μεθεόρτια και την εξοντωτική τιμωρία του Αρτέστ (όλη τη σεζόν), του Στίβεν Τζάκσον και του Ζερμέν Ο’Νιλ διαλύθηκε μία ομάδα που θα διεκδικούσε τίτλο. Το πρωτάθλημα εκείνη την χρονιά το πήραν οι Πίστονς, οι…νικητές του καυγά αφού ξεφορτώθηκαν τους πιο σκληρούς τους αντιπάλους.

Δεν είναι ωστόσο η μόνη φορά που οι θεατές του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο έζησαν στιγμές απείρου κάλους με τις γροθιές να πέφτουν σωρηδόν.

9/12/1977

Κέρμιτ Γουάσιγκτον - Ρούντι Τομγιάνοβιτς (Λέικερς - Χιούστον)

Το πιο βάναυσε κτύπημα στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο θηριώδης φόργουορντ των Λέικερς Κέρμιτ Γουάσιγκτον νομίζει ότι θα του επιτεθεί ο αρχηγός των Ρόκετς Ρούντι Τομγιάνοβιτς μετά από μία διεκδίκηση και τον κτυπά με όλη του την δύναμη στο πρόσωπο στέλνοντας τον στο παρκέ με το πρόσωπο παραμορφωμένο: "νόμισα ότι έπεσε ο ηλεκτρονικός πίνακας στο κεφάλι μου", είπε κάποια στιγμή αργότερα ο Ρούντι Τ. Οι δυο παίκτες καταστράφηκαν(ο Γουάσιγκτον δεν έβρισκε ομάδα και ο Τομγιάνοβιτς χρειάστηκε πολλές πλαστικές για να πάρει το πρόσωπο την φυσιολογική του μορφή). Ο…δράστης αποκλείστηκε σιωπηρά για 30 χρόνια σχεδόν από οποιαδήποτε δραστηριότητα του ΝΒΑ.

12/5/1994

Μπουλς - Νικς (πλέι οφ)

Ο Μάικλ Τζόρνταν προσπαθεί να κτυπήσει με το ματσούκι την μπάλα του μπέιζμπολ και οι Μπουλς προσπαθούν να βρουν τρόπο να συνεχίσουν να αποκλείουν τους Νικς. Ο Τζο Τζο Ίγκλις προκαλεί τον πλέι μέικερ της Νέας Υόρκης, Ντέρεκ Χάρπερ και…μόνο ο Τζόρνταν έλειπε από έναν ακραίο καυγά.

Το πιο ενδιαφέρον παραλειπόμενο, ήταν ότι οι εμπλεκόμενοι έπεσαν πάνω στον Ντέιβιντ Στερν ο οποίος παρακολουθούσε το παιχνίδι και από τότε αποφάσισε τις εξοντωτικές ποινές για όποιον ξεπερνά τα όρια.

1997 και 1998

Χιτ - Νικς (πλέι οφ)

Εδώ οι γροθιές έκριναν αγώνες στην παραδοσιακή κόντρα των Νιου Γιορκ Νικς με τους Μαϊάμι Χιτ μόλις ο Ράιλι παράτησε την Μετρόπολη. Σε δύο διαδοχικές σεζόν, οι ισορροπίες άλλαξαν μετά από δύο μεγάλους καυγάδες. Παίκτες αποβλήθηκαν, οι σειρές άλλαζαν χέρια και παραμένει η θρυλική εικόνα του Τζεφ Βαν Γκάντι γατζωμένου στο παπούτσι του Αλόνζο Μούρνινγκ το 1998.

6/12/2006

Νικς - Νάγκετς

Είναι ο τελευταίος τόσο μεγάλος τσακωμός στο ΝΒΑ κι έλαβε χώρα στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν σε έναν τελειωμένο ουσιαστικά αγώνα ανάμεσα στους Νάγκετς του Καρμέλο, του Τζέι Σμιθ και τους Νικς του Νέιτ Ρόμπινσον. Το βίντεο λέει τα πάντα αλλά αυτό που λείπει, επειδή επιλέξαμε την καλύτερη ποιότητα, είναι ο ήχος από την γροθιά του Άντονι στον Τζάρεντ Τζέφρις των Νικς. Οι ποινές πολύ βαριές και ο Μέλο έγινε ο τελευταίος σούπερ σταρ που εμπλέκεται σε τέτοιο καυγά.

Το ωραίο της ιστορίας; Από πέρυσι Άντονι και Σμιθ υπερασπίζουν τους Νικς ενώ ο Ρόμπινσον φορά την φανέλα του Ντένβερ.

Τα καλύτερα του Contra.gr

Ο 13χρονος "Μάικλ Τζόρνταν" (VIDEO)

Νέες προκλήσεις από τους οπαδούς της Αλβανίας (PHOTOS+VIDEOS)

Time-out: Μύθοι και πραγματικότητα

News 24/7

24MEDIA NETWORK