Το 'δεν θα μας πεις εσύ' του Βοϊνιαρόφσκι σε ρεπόρτερ του NFL

O ΝτιΆντρε Μπίμπρι έγινε η αφορμή για να θέσει όρια ο Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι, επί του ποιος κάνει τι στο ESPN. 'Nαυάγησε' οριστικά η μετακόμιση του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στο Μιλγουόκι.

Mετά την απώλεια των Μαρκ Γκασόλ και Σερτζ Ιμπάκα, οι Ράπτορς πήραν τον ΝτιΆντρε Μπίμπρι, με το ποιος 'αποκάλυψε' τη μετακόμιση να γίνεται θέμα.
Mετά την απώλεια των Μαρκ Γκασόλ και Σερτζ Ιμπάκα, οι Ράπτορς πήραν τον ΝτιΆντρε Μπίμπρι, με το ποιος 'αποκάλυψε' τη μετακόμιση να γίνεται θέμα. AP PHOTO/ERIC GAY

Αν έχεις ασχοληθεί, στοιχειωδώς με το μπάσκετ και ιδιαίτερα με το ΝΒΑ, θα έχεις υπ' όψιν σου το όνομα του Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι (Adrian Wojnarowski), ο οποίος έγινε το 2016 ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητικός ρεπόρτερ στις ΗΠΑ. Ήταν τότε που το Yahoo! του έδωσε συμβόλαιο αντίστοιχο με ενός NBAer. Δηλαδή, 8 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια. Τους λόγους μπορείς να τους διαβάσεις εδώ.

'Έσπασε' το ρεκόρ του, όταν έφυγε για το ESPN (τον Ιούλιο του 2017) και τον Απρίλιο του 2020 έγινε και documentary, αφού συνέχισε να είναι αυτός που ενημέρωνε τους πάντες για τη ζωή τους (πλήθος παικτών και διοικητικών έχουν δηλώσει πως έμαθαν την 'τύχη' τους από 'τιτίβισμα' του).

Το FanFair Media μπήκε στη διαδικασία να δείξει στον κόσμο πώς λειτουργεί ο 'Κόμπι Μπράιαντ του επαγγέλματος του'. Εξήγησε ότι όσο καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί η λίγκα καλύτερα και αυξάνεις τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους της, μπορείς να 'βγάλεις' και περισσότερες ειδήσεις. Αυτοί που τον ζουν προσθέτουν πως η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δουλεύει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Δεν σταματάει όταν μπαίνει σε ανελκυστήρα ή όταν πάει τα παιδιά του στο σχολείο ή όταν είναι στην τουαλέτα.

Όταν οι άλλοι δημοσιογράφοι κάνουν ένα break, ας πούμε, για καφέ εκείνος συνεχίζει "μιλώντας με τους scouts, τους βοηθούς προπονητών και όλους τους παίκτες -όχι μόνο τους καλύτερους κάθε ομάδας. Όταν οι ασίσταντ γίνονται head coaches ή διοικητικοί, εκείνος έχει ήδη σχέση μαζί τους. Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να προσληφθεί σε αυτήν τη λίγκα και να μην τον ξέρει ο Έιντριαν".

Ο Βοϊνιαρόφσκι ομολογεί ότι εκμεταλλεύτηκε και το timing, γιατί όταν άρχισε να κάνει ό,τι κάνει "ουδείς σπαταλούσε ιδιαίτερη ενέργεια για να προσφέρει στην αγορά ειδήσεις”. Υπάρχουν και θέματα που 'χάνει'. Για την ακρίβεια, που δεν δημοσιεύει πρώτος, επειδή θέλει να κάνει ένα ακόμα τσεκ. “Τα βλέπω, μετανιώνω για την απόφαση μου, αλλά την ίδια ώρα μπορώ να ζήσω με αυτήν. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με το να 'μεταδώσω' κάτι που είναι λάθος και να πρέπει να το πάρω πίσω".

Χαρακτήρισε τη free agency του 2019 ως τη μια από τις μεγαλύτερες της ιστορίας (με μεγάλους παίκτες να μετακομίζουν και 'αγορές' να αναδιαμορφώνονται). Είχε φτιάξει ένα chart με τους 30 καλύτερους free agents και ήταν σε επαφές κάθε μέρα, από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ώστε να είναι έτοιμος το δευτερόλεπτο που 'άνοιξε' η αγορά (30/6). Συνάδελφος του στο ESPN εξήγησε πως "μισώ όταν λένε πως κάποιος του έδωσε μια είδηση. Κανείς δεν σου δίνει τίποτα. Τα κερδίζεις όλα, επενδύοντας το χρόνο σου σε σχέσεις, σε ανθρώπους. Ο Έιντριαν συνηθίζει να πηγαίνει μια μέρα στο Μαϊάμι ή το Ντιτρόιτ ή τις άλλες πόλεις, για να πει ένα 'γεια' σε όλους. Μιλάει συνέχεια στο τηλέφωνο και ό,τι κάνει αφορά τη δουλειά του".

Οι αντίπαλοι του τον χαρακτηρίζουν 'τον καλύτερο newsbreaker όλων των εποχών' και όλων των σπορ. Και αν δεν αντέχει κάτι, είναι να βλέπει κάποιον να τον κερδίζει στο 'δικό' του παιχνίδι. Αυτό δηλαδή, που του έκανε ο Άνταμ Σέφτερ, insider του NFL που επίσης, ανήκει στο επιτελείο του ESPN.

Ο Σέφτερ ήταν αυτός που αποκάλυψε την απόκτηση του ΝτιΆντρε Μπίμπρι από τους Ράπτορς -που έχασαν τους Μαρκ Γκασόλ (Λέικερς) και Σερτζ Ιμπάκα (Κλίπερς). Στα σχόλια που του έκαναν οι χρήστες του Twitter ήταν και ένα του 'Woj'. Του έγραψε 'ανακοίνωσε τον Σέφτερ πίσω στο NFL'.

Οι περισσότεροι 'χρήστες' δήλωσαν την έκπληξη τους, ως προς την 'ταυτότητα' του ανθρώπου που έκανε την αποκάλυψη. Υπήρξαν και κάποιοι που ζήτησαν να μάθουν αν ήξερε κάτι για άλλες υποθέσεις. Μια τον ρώτησε για τον Χάρντεν. Εκείνος απάντησε 'δουλεύω ως προς αυτό'. Προφανώς και όλοι περιμένουμε να γράψει κάτι, για να δούμε τι θα σχολιάσει ο μετρ, ο οποίος 'κέρδισε' και τη 'μάχη' για το πρώτο σαββατοκύριακο της φετινής free agency.

H τελευταία αποκάλυψη -στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας 23/11

Mε την ευκαιρία, να σου πω ότι ο restricted free agent, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αποφάσισε να υπογράψει την προσφορά των Χοκς, για 72 εκατομμύρια δολάρια και τέσσερα χρόνια. Αυτήν την είδηση την αποκάλυψε ο Μαρκ Στάιν, των New York Times. Τώρα οι Κινγκς έχουν 48 ώρες για να ισοφαρίσουν ή όχι το συμβόλαιο -και να τον κρατήσουν ή όχι. Και κάπως έτσι 'ναυάγησε' μια για πάντα, η συμφωνία του Σακραμέντο με τους Μπακς, για τον Σέρβο.

Oι Χοκς απέκτησαν τους Ντανίλο Γκαλινάρι (3 χρόνια και 61.5 εκατομμύρια δολάρια), Ρατζόν Ρόντο (2 χρόνια και 15 εκατομμύρια δολ.) και Κρις Ντουν (2 χρόνια και 10 εκατομμύρια δολάρια).

News 24/7

24MEDIA NETWORK