Το διπλό στη Μόσχα δίνει πρωτιά στον Ολυμπιακό

Ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι και την πρωτιά του ομίλου του έχει ο Ολυμπιακός στη Μόσχα, μετά το "δώρο" που του έκανε η Μπασκόνια και η απρόσμενη νίκη της με 93-76 επί της Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το διπλό στη Μόσχα δίνει πρωτιά στον Ολυμπιακό

Στη Μόσχα ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνο για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά και για την πρωτιά του ομίλου του στο Top16.

Η (απρόσμενη) ήττα της φορμαρισμένης Φενέρμπαχτσε στη Βιτόρια επιτρέπει στους "ερυθρόλευκους" να κυνηγήσουν το μέγιστο δυνατό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αφού σε περίπτωση νίκης, θα πατήσουν κορυφή και με δύο νίκες επί των Ρώσων στο Top16 θα έχουν το πλεονέκτημα στην τριπλή ισοβαθμία.

Τι θα χρειάζονται έκτοτε οι Πειραιώτες για να τερματίσουν πρώτοι; Να επικρατήσουν της Νίζνι Νόβγκοροντ στο ΣΕΦ και να μην χάσει η ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο. Σε μια τέτοια περίπτωση, σε ήττα δηλαδή της ομάδας του Ιτούδη στην Ιταλία, θα πρέπει να χάσει και η Φενέρμπαχτσε από την Εφές στον τουρκικό εμφύλιο, αφού στη διπλή ισοβαθμία με την ομάδα του Ομπράντοβιτς ο Ολυμπιακός υστερεί.

Φυσικά οι Πειραιώτες θα κόψουν πρώτοι το νήμα, αν χάσουν και οι τρεις ομάδες, αφού η κατάταξη δεν θ' αλλάξει.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να κατακτήσει την πρωτιά, ο ελληνικός εμφύλιος είναι ορατός, αφού ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στη διοργάνωση μόνο ως τέταρτος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK