Το fadeaway του Μίροτιτς με το ένα πόδι θα το ζήλευε κι ο Νοβίτσκι

Άκυρος ο πανηγυρισμός του Δημήτρη Ιτούδη για την ισοφάριση του Μάικ Τζέιμς. Ακολούθησε το σπάνιας εκτέλεσης buzzer beater σουτ του Νίκολα Μίροτιτς που είχε κρεμασμένο πάνω του τον Σαντ-Ρος.

Ο Νίκολα Μίροτιτς με αντίπαλο τον Τζοέλ Μπολομπόι
Ο Νίκολα Μίροτιτς με αντίπαλο τον Τζοέλ Μπολομπόι

Αν η λέξη 'devotion', ο ύμνος της Euroleague, είχε μορφή θα ήταν αναμφίβολα το σουτ του Νίκολα Μίροτιτς τέσσερα δέκατα πριν εκπνεύσει ο χρόνος στον αγώνα της ΤΣΣΚΑ με την Μπαρτσελόνα στη Μόσχα. Λατρεία, αφοσίωση και ενθουσιασμός μαζί για το απίθανο καλάθι του πάουερ φόργουορντ των 'μπλαουγκράνα', ο οποίος δεν θα προσφερόταν ως στοιχηματική επιλογή πως με το σκορ στο 80-80 θα επωμιστεί την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης. Όπως ήταν βέβαιο πως ο Ιτούδης θα ρίξει πάνω του το κορυφαίο αμυντικό του.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έπαιξε τον 29χρονο Μαυροβούνιο στα όρια, αλλά να φτάσει τα χέρια του, πόσο μάλλον την μπάλα, τη στιγμή που αυτός ρόλαρε υπέροχα το κορμί του και σούταρε εκτός ισορροπίας ήταν φύσει αδύνατο και πέρα από την αθλητικότητα του. Ο Μίροτιτς των 208 εκατοστών γύρισε και εκτέλεσε με τρόπο που η μπάλα αναπαύτηκε στο δίχτυ του αντίπαλου καλαθιού διαγράφοντας από τη μία το τρίποντο ισοφάρισης του Μάικ Τζέιμς από τη γωνία και από την άλλη τον έξαλλο πανηγυρισμό του Δημήτρη Ιτούδη για την άψογη εκτέλεση του συστήματος που είχε σχεδιάσει για να βγάλει αμαρκάριστη προσπάθεια πίσω από τα σκριν.

Ο 'δάσκαλος' του one legged fadeaway Ντιρκ Νοβίτσκι, της signature move που έγινε αντικείμενο μελέτης για την αδυναμία εξουδετέρωσης και επέτρεψε στον Γερμανό να κυριαρχήσει από τη θέση '4' στο ΝΒΑ σουτάροντας διαρκώς πάνω από τους αντιπάλους του, θα ζήλευε αδιαμφισβήτητα την αρτιότητα της αψεγάδιαστης καμπύλης που έδωσε ο Μίροτιτς ενόσω βρισκόταν στον αέρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK