Το 'gonna tell my kids' του Μπλέικ Γκρίφιν ξεπέρασε την τελειότητα

Το ανόθευτο και (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ του Μπλέικ Γκρίφιν έχει υμνηθεί δεόντως. Επιβάλλεται άλλη μία φορά, χάρη στο πιο πρόσφατο tweet του.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν λίγα πράγματα παίρνει στα σοβαρά
Ο Μπλέικ Γκρίφιν λίγα πράγματα παίρνει στα σοβαρά AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Ψάχνοντας του πιο αστείους τύπους στο ΝΒΑ, πέφτεις στον εξής έναν: στον Μπλέικ Γκρίφιν. Ο πάουερ φόργουρντ των Ντιτρόιτ Πίστονς διαθέτει πηγαίο χιούμορ και ταυτόχρονα τη συνταγή να το χρησιμοποιεί, γιατί έχει συναναστραφεί πολύ με ανθρώπους που 'σπάνε πλάκα' (πρώτα με τον εαυτό τους και κατόπιν τους άλλους). Ένας εξ αυτών ο χολιγουντιανός σταρ Κρις Ροκ. Ή ο κωμικός Νιλ Μπρέναν.

Όλη αυτή η αστεία πλευρά του και η διαρκής ενεργοποίησή της λειτουργούν ως ένα είδος αυτοάμυνας -άνευ βίας- προκειμένου ν' αποκρούει όσα απειλούν να πειράξουν την ημέρα του, να επηρεάσουν την ησυχία του, να 'γκρεμίσουν' την πραγματικότητά του. Θυμάστε, άλλωστε, πώς είχε αντιδράσει όταν χωρίς να τον έχει προϊδεάσει κάποιος είχε σταλεί με ανταλλαγή στη 'Motor City' από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, τον Γενάρη του 2018.

Αν όχι, οριστε.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν δεν αρκείται στην παρέα. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις stand up, περιγράφοντας μάλιστα εαυτόν ως "a big dumb stupid athlete", έχει απολαύσει τη συμμετοχή του σε διαφημιστικά παίρνοντας τη μορφή διαλογιστή κι έχει οργανώσει δικές του παραγωγές, για φιλανθρωπικούς σκοπούς κυρίως, μέσα από το 'Team Griffin Foundation'. Έχει πει ότι "η κωμωδία για μένα είναι όπως ακριβώς το μπάσκετ. Ξοδεύω χρόνο για να φτιάχνω αστεία, να στήνω το σετ όπως πρέπει".

Το worldwide trend 'gonna tell my kids this is' που 'παραποιεί' με χιούμορ την αλήθεια κάνοντας χρήση φωτογραφιών άσχετων προς την περιγραφή προσώπων που συμπληρώνουν τη φράση ήταν άλλη μια απόδειξη της αποστροφής στην εξιδανίκευση που άλλοι συνάδελφοί του επιδιώκουν. Είπαμε ο τύπος διακωμωδεί πρόσωπα και καταστάσεις, με το πρώτο τον εαυτό του.

Συμμετέχοντας στο κίνημα, ο Γκρίφιν διάλεξε μια φωτογραφία του ηθοποιού Γουίλ Φέρελ από την ταινία - παρωδία του 2008 'Semi-Pro' ('Ημιεπαγγελματίας' κανονικά που στην Ελλάδα 'Ο Ασχετ-Μπολ') για να παρομοιάσει τον εαυτό του.

Ο ήρωας (Τζάκι Μουν) είναι ένας παίκτης-προπονητής-παράγοντας των mid 70s που με λεφτά από καλλιτεχνική επιτυχία έκανε το όνειρό του πραγματικότητα: αγόρασε τη χειρότερη ομάδα του ABA, πιστεύοντας ότι σχέση με το μπάσκετ, και κάνει τ' αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσει μία από τις θέσεις των 'Flint Tropics' στο ΝΒΑ με αφορμή την επικείμενη, ιστορική, συγχώνευση των δύο λιγκών. Που μεταξύ άλλων χάρισε στο ευρύ κοινό του μπάσκετ τον Τζούλιους Έρβινγκ, τους Σπερς και το πιο φημισμένο deal όλων των εποχών.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν αυτός ο τύπος θα λέει στα παιδιά του ότι υπήρξε. Τουλάχιστον όμως επίμονος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK