Το καθήκον τους οι Ιταλοί

Το καθήκον τους οι Ιταλοί
Οι προβληματικές εμφανίσεις στα δύο πρώτα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ αποτελούν –προσωρινά- παρελθόν για την Ιταλία. Το συγκρότημα του Τσάρλι Ρεκαλκάτι μετά την αγχώδη νίκη επί της ελλιπής Γερμανίας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και τη συντριβή που δέχθηκε από τη Ρωσία το Σάββατο, ξέσπασε στην αδύναμη Ουκρανία με 99-62 όμως κατέλαβε την τρίτη θέση του Α' Ομίλου μετά τη νίκη της Γερμανίας. Αντίθετα, το συγκρότημα του Γκανάτι Ζάστσουκ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης με τρεις ήττες σε αντίστοιχα παιχνίδι.

Ούτε πάντως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η "σκουάντρα ατζούρα" κατόρθωσε με την απόδοσή της να πείσει τους αμφισβητίες της. Παρά την ευρεία διαφορά, χρειάστηκε ένα ολόκληρο 20λεπτο για να επιβάλει το ρυθμό της και να απομακρυνθεί στο σκορ. Μπορεί στην πρώτη περίοδο να βρέθηκε μπροστά με έντεκα πόντους (29-18), όμως η ομάδα της... Μαύρης Θάλασσας κατόρθωσε να μείνει κοντά στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μόλις με πέντε πόντους πίσω.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, η περιφέρεια της Ιταλίας πήρε... φωτιά και με τους Καλάμπρια, Μπουλέρι να "πυροβολούν" ασταμάτητα, η διαφορά εκτοξεύθηκε. Η Ουκρανία δεν βρήκε αντίδοτο, καθώς εκτός του Λίστσουκ, ουδείς βοήθησε επιθετικά, ενώ η άμυνα χώλαινε.Ακόμη και ο ΝΒΑer Μεντβεντένκο έμεινε στα ρηχά δείχνοντας πως ήδη σκέπτεται την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 46-41, 68-51, 99-62


Ιταλία: Καλάμπρια 20 (4), Μπαζίλε 6 (1), Γκαλάντα , Σοράνια 7 (1), Μαρκονάτο , Ποτσέκο , Ριγκέτι 19 (6), Μαντσινέλι, Μπουλέρι 14 (2), Μορντέντε 5 (1), Κιάτσιγκ 9, Τζίγκλι 7

Ουκρανία: Λεμπαντίεφ 2, Κόμπζιστι 3, Ι. Κρίβιτς 9 (1), Ραγιέφσκι 2, Ρ. Κρίβιτς 10 (2), Λίστσουκ 13, Πεσέροφ 8, Γκούρτοβι 7, Μεντβεντένκο 8


24MEDIA NETWORK