Το κάζο της Σερβίας

Το κάζο της Σερβίας

Το μεγάλο φαβορί του Ευρωμπάσκετ, η διοργανώτρια Σερβία είπε από νωρίς αντίο. Πριν ακόμη προκριθεί στα προημιτελικά! Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάνοντας ένα πολύ κακό παιχνίδι ηττήθηκε από τη "λίγη" Γαλλία με 74-71 και οι αστέρες του ΝΒΑ θα γυρίσουν από νωρίς στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προετοιμασία με τις ομάδες του. Έλειψε πολύ ο Πέτζα Στογιάκοβιτς και αναμενόμενα εκείνος που θα κριθεί για την απόφασή του να τον αποκλείσει της αποστολής θα είναι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Αντίθετα ο Τόνι Πάρκερ, ο οποίος θύμισε -σε μικρό βέβαια βαθμό- τον πλέι μέικερ των Σπερς, θα συνεχίσει την πορεία του με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του κόντρα στη Λιθουανία πλέον. Ειδικά δίπλα στον Αντουάν Ριγκοντό, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και μεταδίδοντας τη δίψα οδήγησε τους "τρικολόρ" στη μεγάλη πρόκριση.

Εν αντιθέσει με τα τελευταία λεπτά, το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Σέρβους. Οι Γιάριτς και Ραντμάνοβιτς προκάλεσαν πολλά προβλήματα στη γαλλική άμυνα δίνοντας από νωρίς προβάδισμα στην ομάδα τους. Εφτασαν μάλιστα τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (38-26) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (44-35). Από εκεί και πέρα όμως οι παίκτες του Κλοντ Μπερζό, με την ευλογία των γηπεδούχων, πήραν τα πάνω τους και σταδιακά μείωσαν τη διαφορά. Με καλάθι μάλιστα του Πάρκερ πήραν προβάδισμα στο σκορ (57-58) τρομάζοντας τους θεατές στις κερκίδες.

Η συνέχεια ήταν δραματική και το φινάλε χιτσκοκικό. Οι Γάλλοι όμως δίχως πίεση βρήκαν τις λύσεις φτάνοντας με βολές του Πιετρούς στο τελικό 74-71. Χαρακτηριστικό είναι πως οι Γιάριτς (10'') και Ρέμπρατσα (6'') αστόχησαν σε διαδοχικές βολές, ενώ άστοχο ήταν το τρίποντο τουΣκεπάνοβιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 44-35, 57-54, 71-74


Σερβία: Μποντίρογκα 10 (2), Ραντμάνοβιτς 14 (4), Ρακόσεβιτς 11 (1), Γιάριτς 14 (1), Ρέμπρατσα 4, Κρστιτς 11, Γκούροβιτς 7 (1)

Γαλλία: Ζελαμπάλ 12 (2), Ριγκοντό 14 (2), Ζουλιάν 6, Μ.Πιετρούς 8, Πάρκερ 13, Φ.Πιετρούς 5, Σμιτ 2, Ντιό 10, Βάις 4


News 24/7

24MEDIA NETWORK