Το κρυφό μήνυμα πίσω από την 'ερυθρόλευκη' κορδέλα του Γουίλι Ριντ

Ο Γουίλι Ριντ πάντα θυμάται το 'γιατί'. Η κόκκινη κορδέλα στο κεφάλι του έχει συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης.

Η κορδέλα του Γουίλι Ριντ τράβηξε τα βλέμματα
Η κορδέλα του Γουίλι Ριντ τράβηξε τα βλέμματα EUROKINISSI SPORTS

Είναι πιθανό τον Γουίλι Ριντ το κοινό του Ολυμπιακού (και όχι μόνο) να τον γνωρίσει και να τον δει αγωνιζόμενο στο παιχνίδι της Παρασκευής με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (του Σφαιρόπουλου). Αν και πόσο παρεξηγημένος, ως προσωπικότητα, είναι ο 29χρονος Αμερικάνος σέντερ το ξέρει φυσικά ο ίδιος και κυρίως η σύζυγος/μητέρα των παιδιών Τζασμίν. Χρόνια μετά από ένα άλλο συμβάν στο κολέγιο του Σεντ Λούις, ήταν αυτή που τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια ενός καβγά τους, με αφορμή το διαζύγιο που του είχε ζητήσει, τον Αύγουστο του 2017, αλλά στην πορεία απέσυρε τις κατηγορίες λέγοντας πως "ο Γουίλ είναι ένας καλός άνθρωπος και σπουδαίος πατέρας". Έκτοτε, 2.5 χρόνια αργότερα, συνεχίζουν την κοινή πορεία τους στη ζωή με τα τρία παιδιά τους πλέον, μια και στις 8 του μηνός ήρθε στη ζωή ο βενιαμίν της 'ReedGang'.

Αναίτια ή όχι, ο Ριντ στιγματίστηκε και η σύντομη δικαστική περιπέτεια τού κόστισε τη θέση του στο ΝΒΑ. Αρχικά του είχε επιβληθεί αποκλεισμός 6 αγώνων και κατόπιν δεν έβρισκε δουλειά Στον Ολυμπιακό παίρνει θέση στο βατήρα, επιδιώκοντας μια νέα αρχή. Η εκκίνησή του δεν θα ήθελε να είναι άκυρη, διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει χάσει την ευκαιρία του και θα έχει γυρίσει πίσω πολύ σύντομα.

Από το Κάνσας Σίτι που ήρθε, τη γενέτειρά του, και γενικότερα την πατρίδα του ο Ριντ έφερε στην Ελλάδα τους 5.3 πόντους και τα 4.7 ριμπάουντ, αριθμοί πού είχε μετρήσει το 2016-17, στην πιο παραγωγική σεζόν του (71 παιχνίδια με τους Μαϊάμι Χιτ από τα 151 συνολικά με Νετς, Κλίπερς και Πίστονς). Έφερε ακόμη τον τίτλο ενός εκ των καλύτερων αμυντικών στην G-League και την ταυτόχρονη παρουσία του στην καλύτερη πεντάδα του 2015. Έφερε, τέλος, κάτι που δεν αφήνει ποτέ πίσω. Μια ανεκτίμητη για τον ίδιο φράση δύο λέξεων που αποδίδει με κάθε λεπτομέρεια ό,τι κουβαλά εσωτερικά.

Στην προπόνηση που είχε ο Ολυμπιακός την Πέμπτη στο ΣΕΦ, στην οποία συμμετείχε ο επίσης νεοφερμένος Τέιλορ Ρότσεστι, το 'remember why' ήταν αποτυπωμένο με λευκά γράμματα στην κορδέλα που φορούσε στο κεφάλι. Δεν είναι το μοναδικό αντικείμενο πάνω στο οποίο έχει γράψει το μήνυμα που τον ακολουθεί παντού. Σ' ένα κατά παραγγελία ζευγάρι Kyrie 5s, που ήταν βαμμένο με τ' αγαπημένα χρώματα του ίδιου (κόκκινο), της Τζασμίν (μωβ) και των γιων του (πράσινο και μπλε) είχε ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο στο εσωτερικό.

Δύο λέξεις που "πάντα χαϊδεύω πριν μπω στο γήπεδο και θυμάμαι το λόγο που το κάνω αυτό. Για την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, για τον Έμορι, τη μαμά και τον μπαμπά μου, για τα παιδιά τους που ζουν το όνειρό τους - παρόλο που έπρεπε να εγκαταλείψουν το σχολείο".

Ο Ριντ έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τη φαμίλια του. Την ταλαιπωρημένη από τις σχέσεις μητέρα του Κορτάσα που τον έφερε στη ζωή πριν καν συμπληρώσει το 16ο της ηλικίας της. Τον συνονόματο πατέρα του Γουίλι, τον σίνιορ. Την αδερφή του ΛαΤόγια και τον ετεροθαλή αδερφό του Τζέιντεν. Τον ξάδερφό του Έμορι Σπριγκς, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2016 δολοφονήθηκε με πέντε σφαίρες στο Κάνσας Σίτι για μόλις 100 δολάρια, την ώρα "που μάζευε χρήματα για να έρθει να με δει, διότι δεν μ' άφηνε να πληρώσω εγώ το εισιτήριό του". Τη σύζυγο και τα παιδιά του. Ό,τι συνέβη, αν συνέβη, είναι μέσα του, τον ακολουθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK