Το λάθος του Τζέιμς και του Πεδουλάκη

Αρχικά, ο Μάικ Τζέιμς τραυματίστηκε στην προπόνηση. Μετά, μπήκε στη μέση μια σπασμένη τζαμαρία και την Κυριακή (9/10) ο Πεδουλάκης είπε πως “στη ζωή είναι δύσκολο να αγαπήσεις τον άσχημο, τον προβληματικό”. Τι έγινε τελικά στον Παναθηναϊκό με τον Αμερικανό γκαρντ;

Το λάθος του Τζέιμς και του Πεδουλάκη

Τo βράδυ του Σαββάτου (8/10) ο Παναθηναϊκός Superfoods ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, την εξής είδηση: “Με μια προπόνηση ολοκληρώθηκε σήμερα (8/10) το απόγευμα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού Superfoods εν όψει της αυριανής κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρησης με τον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ (9/10, 19.00, NS/2) για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League. Κατά τη διάρκειά της, ο Μάικ Τζέιμς υπέστη βαθύ θλαστικό τραύμα στο αντιβράχιο του δεξιού του χεριού. Ο Αμερικάνος γκαρντ θα χειρουργηθεί σήμερα (8/10) από τον γιατρό της ομάδας μας, Θανάση Κονίδη, στο ΥΓΕΙΑ, ενώ το ακριβές διάστημα της αποθεραπείας θα εκτιμηθεί αύριο (9/10)”.

Αυτό που έγινε από την πλειοψηφία, ήταν η αναπαραγωγή της είδησης, χωρίς όμως, περαιτέρω ερμηνεία του όρου “θλαστικό τραύμα”. Μια απλή αναζήτηση στις ουκ ολίγες σχετικές μηχανές που υπάρχουν στο διαδίκτυο θα οδηγούσε στην εξής πληροφορία: “Θλαστικό τραύμα ονομάζεται η ολικού πάχους λύση της συνέχειας του δέρματος μέχρι και του λίπους τουλάχιστον, από μηχανική βία η οποία εξασκήθηκε με θλων όργανο (πχ πρόσκρουση σε ταμπλό, κτύπημα από πέτρα, μαχαίρι, λαμαρίνα, σφαίρα, τζάμια, κλπ). Τα μικρά ασήμαντα τραύματα, όπως είπαμε, ονομάζονται εκδορές, ενώ τα σοβαρά ανοικτά τραύματα λέγονται θλαστικά τραύματα”.

Αυτή η πληροφορία θα οδηγούσε στο συμπέρασμα πως ο μόνος τρόπος για να “σκίσει” επί της ουσίας, το χέρι του ο Τζέιμς σε προπόνηση μπάσκετ, θα ήταν να 'χει προσκληθεί ως guest star η Βάσω Βουγιούκα, για να δώσει μια εναλλακτική προσέγγιση στην εκγύμναση -πώς κάνουν δηλαδή, pilates, yoga κλπ.

Όσοι μπήκαν στον πειρασμό να ενημερωθούν, κατάλαβαν ότι κάτι έχει γίνει που δεν αφορούσε ακριβώς το μπάσκετ. Η αρχική πληροφόρηση εν τω μεταξύ, ανέφερε πως ο παίκτης θα μείνει εκτός “για τις επόμενες ημέρες”, διαψεύδοντας τις φήμες που έκαναν λόγο για απουσία δύο μηνών. Θα μου πεις λογικό, από τη στιγμή που δεν είχε γίνει καν η επέμβαση.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Αμερικανός “τιτίβισε” μια “συγγνώμη” που θα μπορούσε να είναι προς το λαό της ομάδας στην οποία αγωνίζεται, για την απουσία του. Όταν διεγράφη το ποστάρισμα, ήταν πια ξεκάθαρο ότι κάτι έχει συμβεί.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...

Εδώ να σου θυμίσω ότι γεγονότα που αφορούν περισσότερους από έναν, δύσκολα μένουν κρυφά. Κάτι αντίστοιχο ίσχυσε και για την προκειμένη περίπτωση και το μεσημέρι της Κυριακής (9/10) ιστοσελίδα φίλα προσκείμενη στον Ολυμπιακό, έγραψε πως “κατέβασε τζαμαρία ο Τζέιμς” εξηγώντας ότι “λέγεται πως τσακώθηκε χοντρά με τον Αργύρη Πεδουλάκη στην προπόνηση, με αποτέλεσμα να τον διώξει από την προπόνηση”... που σε πιο κατανοητά ελληνικά σημαίνει ότι οι δυο άνδρες τσακώθηκαν και ο προπονητής έδιωξε τον παίκτη, ο οποίος χτύπησε τζαμαρία (πόρτα με τζάμι) και την “κατέβασε”. Κάπου εκεί, διαπιστώθηκε πως ήταν αρκετοί εκείνοι που είχαν μάθει τι είχε συμβεί, αλλά περίμεναν να το γράψει κάποιος πρώτος.

Ο Παναθηναϊκός είχε ωστόσο, ματς με τον Προμηθέα και δεν σχολίασε, έως ότου εμφανίστηκε ο Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου. Εκεί σχολίασε ότι “στη ζωή είναι δύσκολο να αγαπήσεις τον άσχημο, τον προβληματικό” που το λες και μια γενικούρα. Ειδικότερα “όταν πριν μερικές ημέρες είπα δημόσια ότι θέλουμε να γίνουμε ομάδα αυτό εννοούσα. Να δεις πως διαχειρίζεσαι καταστάσεις με πίεση. Ο Μάικ (Τζέιμς) δεν ακολουθούσε την τακτική της ομάδας. Εκνευρίστηκε και χτύπησε την τζαμαρία. Έχει μετανιώσει. Εμείς είμαστε εδώ να του δείξουμε ότι έκανε λάθος”.

Δεν επιβεβαίωσε πως υπήρξε “τζαρτζάρισμα” μεταξύ τους (“ούτε τσακωμός έγινε, ούτε τίποτα”), με τις πληροφορίες του Contra.gr να αναφέρουν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πεδουλάκης έθεσε εκτός διαδικασίας τον Τζέιμς. Δεν διασταυρώνεται πληροφορία που θέλει να έχει μεσολαβήσει συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών, ώστε να μπουν τα θέματα σε ένα πλαίσιο και τελικά να έλθει η ειρήνη -η συνεννόηση και το αποτέλεσμα. Καλή τη πίστει, ας πούμε πως έχει γίνει και να έχει μείνει εν οίκω.

Ως προς το “στη ζωή είναι δύσκολο να αγαπήσεις τον άσχημο, τον προβληματικό” μάλλον δεν χρειαζόταν, γιατί ούτε λίγο, ούτε πολύ αφήνει να εννοηθεί πως ο Τζέιμς έχει προβληματικό χαρακτήρα. Αν ισχύει αυτό, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να το γνωρίζει, πριν τον αποκτήσει. Αντιλαμβάνεσαι δηλαδή, πως δεν υπάρχει κάποιου είδους “νίκη” σε αυτήν την ιστορία. Σε κάθε περίπτωση, δουλειά όλων των προπονητών αυτού του πλανήτη είναι να διαχειρίζονται τις διαφορετικές προσωπικότητες που έχουν υπό τις οδηγίες τους, προς όφελος του συνόλου. Παντού υπάρχουν “δράματα”, αλλά δεν τα μαθαίνετε όλα, σωστά; Άπαξ δε, και κυκλοφορήσουν το θέμα είναι πώς θα τα διαχειριστείς, σε επικοινωνιακό και ουσιαστικό επίπεδο.

Ο τρόπος του Παναθηναϊκού αποδεδειγμένα δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Η ομάδα ωστόσο, έχει κάτι πολύ μεγάλο μπροστά της, που λογικά θα τη βοηθήσει να ανασυνταχθεί και να επικεντρώσει στην ουσία: το μπάσκετ και οι πραγματικές προκλήσεις αυτής της σεζόν. Για αρχή, αυτήν την εβδομάδα κάνει πρεμιέρα η Euroleague με εντός έδρας αναμέτρηση (με τη Ζάλγκιρις) και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, οι “πράσινοι” θα επισκεφτούν το ΣΕΦ για τη δεύτερη αγωνιστική της stoiximan.gr Basket League. Θέλω να πω ότι υπάρχει χρόνος για κυνήγι φαντασμάτων (και θεωρίες συνωμοσιών). Ό,τι έγινε, έγινε. Το θέμα είναι πώς δεν θα ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο.

ΥΓ: Τραυματισμός που φέρει την υπαιτιότητα του παίκτη (δεν είναι προϊόν της εργασίας του), του στερεί και την ασφάλεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK