Το μεγαλείο ψυχής της Καλτσίδου

Δύναμη και μεγαλείο ψυχής είναι οι λέξεις που μπορούν να αποτυπώσουν με τον καλύτερο τρόπο την περίπτωση της 31χρονης μπασκετμπολίστριας, Στέλλας Καλτσίδου, η οποία υπέστη όχι μία αλλά δύο φορές ρήξη χιαστών και κατόρθωσε να επανέλθει. Διαβάστε την ιστορία της.

Το μεγαλείο ψυχής της Καλτσίδου

Οι τραυματισμοί αποτελούν τον χειρότερο εφιάλτη κάθε αθλητή. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της Στέλλας Καλτσίδου, η οποία έχει βιώσει τον εφιάλτη αυτό και μάλιστα δύο φορές. Συγκεκριμένα, η 31χρονη, αφού έπαιξε στην Γλυφάδα (Εσπερίδες), το 2009 αποφάσισε να αποχαιρετίσει την Ελλάδα και να ξεκινήσει καριέρα στο εξωτερικό.

Δεν άργησε να βρει το νέο της σπίτι στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Μπουρζ, από τους φίλους της οποίας αγαπήθηκε ιδιαίτερα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τη σεζόν 2011-2012, η Καλτσίδου τραυματίστηκε στους χιαστούς, ωστόσο δείχνοντας αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και μέσα από μακρά περίοδο αποθεραπείας, κατάφερε να επιστρέψει στη δράση μετά από λίγους μήνες για τη σεζόν 2012-2013 και να κερδίσει και τη θέση της στη βασική πεντάδα. Μάλιστα, η ομάδα της κατάφερε να προκριθεί στο φάιναλ 8 της Ευρωλίγκας γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Εκατερίνμπουργκ.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες πριν από το φάιναλ 8, περίπου ένα χρόνο μετά από τον πρώτο της τραυματισμό, υπέστη και έναν δεύτερο στους χιαστούς του άλλου γονάτου της. Κατάφερε όμως να επιστρέψει ξανά και να αντικαταστήσει την τραυματία Λίντχαμ. Δυστυχώς όμως για την Στέλλα, η Λίντχαμ επέστρεψε από τον τραυματισμό της και η Μπουρζ επέλεξε να την επαναφέρει στη θέση της λίγο πριν από το φάιναλ 8.

Το μόνο σίγουρο της όλης υπόθεσης είναι πως το μεγαλείο ψυχής της Καλτσίδου και τα ανεξάντλητα αποθέματα δύναμης και θέλησης που διαθέτει μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK