Το μεν πνεύμα πρόθυμο

Το μεν πνεύμα πρόθυμο
Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις η ΑΕΚ απέναντι στην Μπαρτσελόνα αλλά εν τέλει ηττήθηκε με 70-64, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Καλύτερος παίκτης ο αρχηγός, Νίκος Χατζής, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα οδήγησε τους υπολοίπους, με τον θηριώδη Ρομπέρτο Ντουένιας να κάνει την αναπάντεχη ζημιά στην επίθεση.

Το ματς άρχισε με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη να εκμεταλλεύεται το ύψος του και να προσφέρει μερικούς εύκολους πόντους στις πρώτες επιθέσεις, συνεπικουρούμενος από τον Ζήση. Ο γρήγορος ρυθμός τον οποίο είχε προστάξει ο Φώτης Κατσικάρης, έφερε άμεσα αποτελέσματα αφού με θεαματικά καλάθια οι γηπεδούχοι ανάγκασαν τον Πέσιτς να πάρει τάιμ άουτ στο 6ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 16-10. Η ανάπαυλα αυτή ωφέλησε τους Καταλανούς οι οποίοι πλησίασαν με τον Βαρεχάο, αλλά οι Λόλις Χατζής αποκατέστησαν την ισορροπία και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την Ένωση μπροστά στο σκορ, 23-17.

Στη δεύτερη περίοδο, το ματς απέκτησε πιο αργό ρυθμό, δεδομένου ότι ξεθώριασε ο ενθουσιασμός των πρώτων λεπτών. Χατζής και Σέκουλιτς, έδιναν την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική ομάδα αλλά η αφύπνιση του Ντέγιαν Μποντιρόγκα μηδένισε την διαφορά και το ματς πήγαινε πόντο-πόντο. Μάλιστα, ένα καλάθι του Ιλιέφσκι τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, έφεραν την Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ, 31-33.
Στη συνέχεια όμως ο Νίκος Χατζής… πήρε το όπλο του και με ένα σημαντικό τρίποντο αλλά και 14 πόντους στο πρώτο μέρος, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 40-35.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ένα καλάθι και φάουλ του Κουάντρε Λόλις, έφερε την διαφορά στους οκτώ πόντους, τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή. Πάντως, δύο διαδοχικά καλάθια του Ρομπέρτο Ντουένιας, έφεραν και πάλι τους παίκτες του Πέσιτς σε απόσταση βολής. Ο «γίγαντας» των 2.20 μ, από την στιγμή που η περιφέρεια των φιλοξενουμένων δεν λειτουργούσε, ανέλαβε την ευθύνη να τραβήξει το σκορ στους συμπαίκτες του και γρήγορα έφτασε τους 11 πόντους, με το σκορ να γίνεται 47-44. Στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Πέσιτς έσφιξαν την άμυνά τους και μεταφέροντας το ματς κοντά στο καλάθι, πήραν προβάδισμα τριών πόντων (49-52), με το οποίο μπήκαν στην τελική ευθεία.

Όπως αναμενόταν, τα τελευταία δέκα λεπτά, επεφύλασσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις. Με Ναβάρο και Ντε Λα Φουέντε, η διαφορά έφτασε στο 33ο λεπτό τους επτά πόντους, 51-58. Αυτή ήταν και η απαρχή συντήρησης μίας εύθραυστης μεν, ζωτικής σημασίας δε διαφοράς από την πλευρά των «μπλαουγκράνα».
Την ώρα που οι παίκτες του Κατσικάρη δεν έβρισκαν διάδρομο προς το καλάθι, Ένα καλάθι και φάουλ του Χατζή έφερε την ΑΕΚ στο 60-63, με τις ελπίδες να αναπτερώνονται και τον αρχηγό να φτάνει τους 20 προσωπικούς πόντους. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία αντίδραση. Δύο βολές από Ιλιέφσκι και μία από τον Μποντιρόγκα, έδωσαν στην ισπανική ομάδα τη νίκη με 64-70.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 40-35, 49-52, 64-70.

ΑΕΚ: Λόλις 14, Νικολαϊδης, Ζήσης 6, Ταπούτος 2, Χατζής 20, Τζένκινς 8, Γλυνιαδάκης 4, Σέκουλιτς 6, Μπουρούσης, Παπαϊωακείμ 2, Μαγκούνης, Τσιάρας 2.
Μπαρτσελόνα: Ροντρίγκεζ 2, Ιλιέφσκι 7, Φέμερλινγκ 8, Μποντιρόγκα 22, Ναβάρο 8, Ντουένιας 11, Ντε Λα Φουέντε, Βαρεχάο 4, Σέντα 8, Γκασόλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK