Το μοναδικό πράγμα που ο Τζόρνταν δεν μπορεί να πουλήσει με τίποτα

H έπαυλη που έχει χαρακτηριστεί ως "μνημείο του τεράστιο 'εγώ' του" είναι οκτώ χρόνια στην αγορά και δεν πωλείται. Ο Μάικλ Τζόρνταν θα ζήσει. Ενόσω ήταν σε εξέλιξη το Last Dance έγινε ακόμα πιο πλούσιος. Μετά έγινε και ακτιβιστής.

Από την αρχή έως το τέλος της προβολής του Last Dance, αυξήθηκαν οι πωλήσεις και οι τιμές όλων των προϊόντων που έχουν σχέση με τον Μάικλ Τζόρνταν. Επίσης, ο MJ ασπάστηκε και τον ακτιβισμό, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Από την αρχή έως το τέλος της προβολής του Last Dance, αυξήθηκαν οι πωλήσεις και οι τιμές όλων των προϊόντων που έχουν σχέση με τον Μάικλ Τζόρνταν. Επίσης, ο MJ ασπάστηκε και τον ακτιβισμό, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. AP PHOTO/NAM Y. HUH

Το 'Last Dance', κατά πάσα πιθανότητα, το είδες. Το σπίτι του Μάικλ Τζόρνταν στο Σικάγο πάλι, δεν το είδες. Όπως δεν είδες και τα παιδιά του. Ένα, ο Μάρκους αποκάλυψε πως η έπαυλη στην οποία μεγάλωσε με τα αδέλφια του, είχε στο κέντρο το Trophy Room.

Ο τρόπος που επέλεξε να 'ντύσει' (θες διακοσμήσει;) ο 'Air' την ιδιοκτησία που 'πιάνει' 3036 τετραγωνικά μέτρα (έχει 9 υπνοδωμάτια, 19 μπάνια, γήπεδο μπάσκετ κανονικών διαστάσεων, τεράστια πισίνα, γήπεδο τένις, δωμάτιο για τα πούρα όπου υπάρχουν και τραπέζια για πόκερ), είναι και αυτός που έβγαλε στην αγορά πριν οκτώ χρόνια και ακόμα δεν έχει καταφέρει να την πουλήσει. Η έπαυλη δεν στερείται της παραμικρής πολυτέλειας. Είναι όμως, σε περιοχή που η μέση τιμή των σπιτιών φτάνει στα 476.391 δολάρια. Τα πιο ακριβά είναι πιο κοντά στη λίμνη Μίτσιγκαν.

Η αρχική τιμή ήταν στα 29.000.000 δολάρια. Σήμερα κάνει 14.900.000 δολάρια, αλλά και πάλι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Σε ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως “η έπαυλη αυτή είναι μνημείο του τεράστιου 'εγώ' του Τζόρνταν”. Για αρχή, στην πύλη εισόδου είναι σμιλεμένο το '23'. Επίσης, σε αυτά που θα πάρει ο όποιος αγοραστής, είναι και μια πλήρης σειρά Air Jordans.

Οι ειδικοί εξηγούν πως όποιος μπει στη διαδικασία να αγοράσει το σπίτι, θα χρειαστεί να δώσει πολλά εκατομμύρια για να το ξεΤζορντανοποιήσει. Ακόμα και αν είναι ο μεγαλύτερος φαν του MJ.

Διάβασες πως όποιος αγοράσει το σπίτι, θα πάρει -δώρο- και πλήρη συλλογή Air Jordans. Σύμφωνα με το CNBC το Sotheby's -προορισμός για δημοπρασίες- έκανε online δημοπρασία σε Air Jordan με την υπογραφή του MJ, τα οποία πουλήθηκαν για 560.000 δολάρια. Αυτό το ποσό είναι το νέο ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις δημοπρασίες sneakers. Ενόσω προβάλλονταν τα επεισόδια του Last Dance η Jordan Brand είχε αύξηση 38% σε πωλήσεις sneakers. Προφανώς και ο πρωταγωνιστής του docuseries έκανε ό,τι μπορούσε για να προωθήσει την εταιρία του -σε ένα επεισόδιο την προέβαλε για 9 λεπτά. Αν τα πλήρωνε, θα έδινε 487.000 δολάρια.

Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζεις πως ανήμερα της πρεμιέρα του Last Dance, η Jordan Brand κυκλοφόρησε το 'Fire Red Jordan 5s'. Έκαναν sold out μέσα σε λίγα λεπτά.

Γενικά αυξήθηκαν οι πωλήσεις -και οι τιμές- προϊόντων που τον αφορούσαν

Τον καιρό των προβολών αυξήθηκαν κατά 40% οι τιμές στα αναμνηστικά του Air, με το 'Chicago Air Jordan 1' που είχε την τιμητική του στο πέμπτο επεισόδιο, να πωλείται πάνω από 1.400 δολάρια -ενώ έως τότε η μέγιστη τιμή ήταν τα 900 δολάρια.

Το Fanatics -βλ. το μεγαλύτερο online κατάστημα λιανικής πώλησης licensed αθλητικών προϊόντων- ενημέρωσε ότι η πώληση των προϊόντων του Τζόρνταν αυξήθηκαν κατά 900% από την πρεμιέρα του Last Dance. Το eBay έδωσε ως αντίστοιχη τιμή το 5.156% -συγκριτικά με το πώς 'έφευγαν' τα προϊόντα στις αρχές του Απρίλη. Συνολικά, μέσω του eBay διατέθηκαν 17.000.000 προϊόντα του MJ. Την ημέρα που άρχισε το Last Dance στις ΗΠΑ (19/4) οι αγοραστές του site αναζητούσαν 821 προϊόντα του Αir, ανά λεπτό.

O 'πιο πλούσιος βετεράνος αθλητής της ιστορίας' -και του πλανήτη- αποφάσισε να προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια, την προσεχή δεκαετία, σε οργανισμούς που μάχονται για την φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, το 'δεν είδα ποτέ τον εαυτό μου ως ακτιβιστή' που είπε στο docuseries, έγινε 'νοιάζομαι', για πράγματα που δεν αφορούν το μπάσκετ -ή μόνο τον εαυτό του. Δηλαδή, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Ο 'πρώτος δισεκατομμυριούχος αθλητής', ο οποίος εξακολουθεί να 'βγάζει' 145 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο μέσω επενδύσεων που 'χει κάνει σε διάφορους τομείς (έχει από αλυσίδα εστιατορίων, έως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Κολοράντο). Το 2019 ήταν μια χρονιά που πολλοί ζάμπλουτοι του πλανήτη έχασαν χρήματα. Ο MJ τα αύξησε -κατά 300 εκατομμύρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK