Το ΝΒΑ ετοιμάζεται να βάλει ανταγωνισμό στη ζωή μας

Μετά τις live μεταδόσεις του πρωταθλήματος NBA 2K, μεταξύ των NBAers, η λίγκα είναι έτοιμη να προσθέσει και λίγο ανταγωνισμό στη ζωή των παικτών και τη δική μας, με live διαγωνισμούς κορυφαίων ονομάτων στο 'ρολόι'.

O Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι ένα από τα ονόματα που κυκλοφόρησαν, σε ό,τι αφορά τους μετέχοντες στο horse.
O Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι ένα από τα ονόματα που κυκλοφόρησαν, σε ό,τι αφορά τους μετέχοντες στο horse. AP PHOTO/KIM RAFF

Αν μη τι άλλο, οι του ΝΒΑ κάνουν ό,τι μπορούν για να ψυχαγωγήσουν το κοινό τους, δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών. Εφόσον, λόγω του Covid-19, οι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από τις 12/3, ασχολούνται με interaction στα social media, παρακολουθούν αγώνες από το παρελθόν (δικούς τους ή άλλων) και σχολιάζουν, ενώ υπάρχουν πάντα πρόχειρες και οι live συζητήσεις βετεράνων με ενεργούς παίκτες που έχουν να δώσουν. Σου θυμίζω αυτήν των Ντουέιν Ουέιντ και Καρμέλο Άντονι, που έγινε viral εξαιτίας ενός σχόλιου που έκανε ο Melo για τον Ντάρκο Μίλιτσιτς.

Προφανώς και πήραν τη βοήθεια των video games (τακτική που ακολούθησαν η Formula 1, το MotoGp) και 'έφτιαξαν' λίγκα με τη συμμετοχή NBAers στο NBA 2K, που άρχισε πριν δυο ημέρες και μεταδίδεται σε όλη την ώρα. Ο νικητής θα λάβει 100.000 δολάρια που θα προσφέρει στις έρευνες για τον κορονοϊό.

Στη διαδικασία μπήκαν οι Κέβιν Ντουράντ (Νετς), Τρε Γιανγκ (Χοκς), Χασάν Ουάιτσαϊντ (Μπλέιζερς), Ντόνοβαν Μίτσελ (Τζαζ), Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), Αντρέ Ντράμοντ (Καβς), Ζακ ΛαΒιν (Μπουλς), Μόντζρελ Χάρελ (Κλίπερς), Ντομάντας Σαμπόνις (Πέισερς), ΝτιΑντρε Άιτον (Σανς), ΝτεΜάρκους Κάζινς, Μάικλ Πόρτερ (Νάγκετς), Ρούι Χατσιμούρα (Ουίζαρντς), Πάτρικ Μπέβερλι (Κλίπερς), Χάρισον Μπαρνς (Κινγκς) και Ντέρικ Τζόουνς (Χιτ).

Κάθε παίκτης μπορεί να διαλέξει ομάδα, μεταξύ οκτώ επιλογών που παραμένουν σταθερές έως το τέλος. Επίσης, δεν μπορεί να διαλέξει την ίδια ομάδα, δυο φορές. Κατά συνέπεια, όποιος φτάσει στον τελικό χρειάζεται να νικήσει τέσσερα σερί ματς, με ισάριθμα διαφορετικά ρόστερ.

Tην πρώτη μέρα ο Τζόουνς πέταξε εκτός τον Ντουράντ, ο Άιτον τον ΛαΒιν, ο Γιανγκ τον Μπαρνς και ο Μπέβερλι τον Ουάιτσαϊντ. Τη δεύτερη μέρα προκρίθηκαν οι Χάρελ, Χατσιμούρα, Γιανγκ και Ντράμοντ.

Έτσι, προέκυψαν τα εξής ζευγάρια των προημιτελικών, που μπορείς να παρακολουθήσεις στο Twitch:

Τζόουνς vs Χάρελ

Μπούκερ vs Χατσιμούρα

Γιανγκ vs Άιτον και

Ντράμοντ vs Μπέβερλι

Αυτή ήταν μια καλή αρχή. Θα υπάρχει και συνέχεια. Σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι, η νέα ιδέα αφορά κάτι που εσύ ξέρεις ως 'ρολόι' και στις ΗΠΑ ως 'horse'.

Κατ' αρχάς, με το φανταστικό σύστημα 'πέτρα, ψαλίδι, μολύβι, χαρτί' προκύπτει η σειρά των διαγωνιζομένων. Ο νικητής είναι αυτός που κάνει την πρώτη προσπάθεια και ορίζει τη σειρά των σουτ -που δοκιμάζουν και οι υπόλοιποι. Όποιος αποτύχει, χρεώνεται το h, σε δεύτερη αποτυχία, το o, σε τρίτη το r, σε τέταρτη το s και στην πέμπτη μαζί με το e, φεύγει από τη διαδικασία. Αυτός που θα μείνει στο τέλος, είναι ο νικητής. Η πιο εκτεταμένη μορφή του παιχνιδιού είναι το '7 horses' και η πιο σύντομη το 'pig'.

Το ΝΒΑ συζήτησε με το ΝΒΡΑ (ένωση NBAers) και το ESPN επί του πώς μπορεί να γίνει κάτι που να 'χει και λίγο ανταγωνισμό, ενώ οι παίκτες είναι σε καραντίνα. Κατέληξαν στο ότι όλοι έχουν μια μπασκέτα σπίτι τους και το συνέχισαν από εκεί. Στην παρούσα φάση, δουλεύουν επί του προγράμματος και της λίστας των παικτών που θα ασχοληθούν. Οι καθ ύλην αρμόδιοι ξεκαθάρισαν πως οι μετέχοντες θα είναι high profile παίκτες. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει πληροφορίες που αφορούν τους Κρις Πολ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Ζάιον Ουίλιαμσον και Ντουέιν Ουέιντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK