Το πείραμα με Αντετοκούνμπο - Πάρκερ που ήταν καταδικασμένο ν' αποτύχει

Ο τρόπος που οι Μπακς χειρίστηκαν τον Τζαμπάρι Πάρκερ απέδειξε ότι η επιλογή τους στο ντραφτ του 2014 υπήρξε λανθασμένη.

Milwaukee Bucks' Jabari Parker (12) and Giannis Antetokounmpo (34) walk onto the court during an NBA basketball game against the Brooklyn Nets Saturday, Dec. 3, 2016, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash)
Milwaukee Bucks' Jabari Parker (12) and Giannis Antetokounmpo (34) walk onto the court during an NBA basketball game against the Brooklyn Nets Saturday, Dec. 3, 2016, in Milwaukee. (AP Photo/Aaron Gash) AP PHOTO

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ πήρε 40 εκατ. δολάρια για δύο χρόνια και υπέγραψε στους Μπουλς - η οψιόν ως δικλείδα ασφαλείας ανήκει στο Σικάγο. Το έγραψε ο Άντριαν Βοζναρόφσκι, άρα η δουλειά είναι τελειωμένη.

Η συμφωνία του 23χρονου φόργουορντ με τους "ταύρους" ήρθε να κλείσει, οριστικά πια, τον 4ετή κύκλο του στους Μιλγουόκι Μπακς. Την ομάδα που τον Ιούνη του 2014 και μετά από μόλις μια μπασκετική σεζόν στο Ντιουκ τον έκανε ντραφτ στο Νο2 έχοντας κρίνει ότι δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα είναι το ιδανικό συμπλήρωμα.

Άνθρακας ο θησαυρός! Στις τέσσερις χρονιές του στα "ελάφια", ο Τζαμπάρι έπαιξε μονάχα 150 παιχνίδια κανονικής περιόδου και 7 στα πλέι οφς, αδυνατώντας να βοηθήσει ουσιαστικά μια ομάδα που περιστρεφόταν ήδη γύρω από τον "Greek Freak".

Το εγχείρημα με δύο παίκτες που μοιάζουν πάρα πολύ αγωνιστικά ήταν καταδικασμένο ν' αποτύχει. Όλοι το είχαν αντιληφθεί από νωρίς, απλώς οι σοβαροί τραυματισμοί του Πάρκερ καθυστέρησαν την παραδοχή του λάθους που έγινε τότε.

Παίκτης που σουτάρει με max 35% στο τρίποντο και προτιμάει να "μπουκάρει" μέσα, ήταν σχεδόν αδύνατο να συνυπάρξει στο ίδιο σχήμα με τον Αντετοκούνμπο και να είναι εξίσου παραγωγικός - πρωταγωνιστής.

Η αρχή του τέλους γράφηκε όταν στις 9 Φεβρουαρίου του 2017 ο Πάρλερ τραυματίστηκε εκ νέου, στον αχίλλειο του αριστερού ποδιού. Χρειάστηκε ένα χρόνο για να παίξει ξανά. Ήταν πλέον φανερό πως η πορεία του στους Μπακς έχει τελειώσει.

Ήταν restricted free agent αυτό το καλοκαίρι, αλλά το Μιλγουόκι ούτε που ασχολήθηκε με την περίπτωσή του. Τον σεβάστηκε, δεν του έβαλε εμπόδια τον άφησε να φύγει για το Σικάγο ως ελεύθερο επί της ουσίας. Μόλις είχαν παραδεχθεί πως άλλον έπρεπε να είχαν διαλέξει τότε (Ζοέλ Εμπίντ) χτυπώντας το κεφάλι τους στον τοίχο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK