Το πέμπτο δεκάλεπτο

Το πέμπτο δεκάλεπτο

Συνέντευξη Τύπου


Γιόνας Καζλάουσκας: " Δεν ήμασταν έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι ούτε γι' αυτήν την ατμόσφαιρα.Οι παίκτες μου πριν από την έναρξη του αγώνα, βλέποντας τι γινόταν, τηλεφώνησαν στις οικογένειές τους για να μην έρθουν στο γήπεδο όντας φοβισμένοι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως στη χώρα με τον αρχαιότερο πολιτισμό συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Το μπάσκετ χρειάζεται μόνο φίλους που το αγαπούν.Τα πολλά άστοχα σουτ και οι βολές αποδεικνύουν πως δεν είχαμε καρδιά. Δεν μπήκαμε για τη νίκη. Μας κόστισε η κακή αγωνιστική κατάσταση του Εντνεϊ. Δεν ήμασταν έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε έναν εξαιρετικό αντίπαλο που έπαιξε καταπληκτικά. Υπήρχαν στιγμές στο παιχνίδι που παρατηρούσα τους μισούς παίκτες να εκτελούν διαφορετικό σύστημα από τους άλλους μισούς. Είμαστε πάντως εδώ για να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Εξάλλου, ο Ζουκάουσκας ήταν τραυματίας και ο Ζίζιτς ήρθε στο τέλος. Θα πρέπει πάντως να παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό τα παιχνίδια ".

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: " Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του!!!Όλα όσα πάντως συνέβησαν είναι αποτρόπαια. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπο να αντιδράσει ενάντια στους χούλιγκανς, αφού το μπάσκετ χρειάζεται τους φίλους του. Όλα μπορούν να αλλάξουν, όπως έγινε άλλωστε στην Αγγλία. Εμείς το μόνο που μπορούμε είναι να καθησυχάζουμε τους οπαδούς. Τίποτα παραπάνω. Θέλω να συγχαρώ και τους παίκτες μου για τη νίκη που μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε στο θεσμό. Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είναι πάντα δύσκολα, όμως τα τελευταία από αυτά δεν φέρνουν τον τίτλο... ντέρμπι. Θα έχουμε επτά παιχνίδια κάθε μήνα, οπότε είναι λογικό να μην είμαστε σε όλα καλά. Σε όλα πάντως τα παιχνίδια θα πρέπει να βρίσκουμε κίνητρο. Ο Ολυμπιακός μπορεί και θα παίξει καλύτερα ".

Μανώλης Παπαμακάριος: " Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν βρεθήκαμε σε καθόλου καλή ημέρα και ο Παναθηναϊκός μας τιμώρησε. Είναι πολύ κρίμα για το μπάσκετ να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Θα πρέπει να αντιδράσουμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ και όχι πόλεμο. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους ".

Βασίλης Σπανούλης: " Πριν από το τζάμπολφαινόταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως κερδίσαμε πιο εύκολα από όσα αναμέναμε. Φαινόμενα σαν αυτά που συνέβησαν δεν θα πρέπει να τα αφήνουμε να παιρνούν ".




Ρεπορτάζ: Τάσος Μαγουλάς, Βαγγέλης Μπαλτσαβιάς




Μικτή ζώνη: Ζαφείρης Φαφούτης


Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: " Το κλίμα βαρύ για εμάς. Ο ΠΑΟ είναι μια δυνατή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Είμαστε νέα ομάδα και χρειάζεται χρόνος. Είναι πολλοί πάντωςοι 30 πόντοι. Οι οπαδοί είναι εκπληκτικοί., όμως δεν θέλουμε βία. Να υποστηρίζουν ομάδα σε κόσμια πλαίσια. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και ευρωλίγκα. Το Δεκέμβριο θα δούμε αν μπορούμε να κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό".

Νίκος Χατζηβρέττας: " Ηταν εύκολο παιχνίδι, αφού το πήγαμε στον δικό μας ρυθμό. Είναι άσχημο σε παιχνίδια ναδιεξάγονται το 2005 κάτω από πολεμική ατμόσφαιρα. Το μπάσκετ είναι διασκέδαση. Με την ΑΕΚ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι".

Δημήτρης Διαμαντίδης: " Η ομάδα επέδειξε ομοιογένεια. Προστέθηκαν δυο σημαντικοί κρίκοι στο περσινό ρόστερ. Αυτό που αναζητούμε είναι να βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο. Το θετικό είναι πως τα καταφέρνουμε".

Φραγκίσκος Αλβερτης: " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το κερδίσαμε και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Ξέραμε τι ζητούσε ο προπονητής και ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν πράξη τα λόγια των ιθυνόντων. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε τον κόσμο δίχως έκτροπα. Δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνουν τέτοια πράγματα που μόνο κακό κάνουν στο άθλημα".


Οι πρωταγωνιστές στο contra.gr

Γιώργος Καλαϊτζής
: " Ήταν εύκολο παιχνίδι. Δείξαμε χαρακτήρα. Στόχος είναι και πάλι το νταμπλ. Οι οπαδοί πρέπει να στηρίζουν την ομάδα δίχως επεισόδια".

Δημήτρης Ιτούδης: " Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανέστατη. Τώρα κοιτάμε τα διπλά ματς με την ΑΕΚ. Θέλουμε φιλάθλους στο γήπεδο όχι όμως επεισόδια".

Ντέγιαν Τομάσεβιτς: " Πήραμε μια εύκολη νίκη. Παίξαμε ως ομάδα. Κλειδί η άμυνα και η πίεση στην περιφέρεια. Δεν μου αρέσουν καθόλου τα επεισόδια.. Είμαι διψασμένος για τίτλους και με τον Παναθηναϊκό πιστεύω πως θα τα καταφέρω".

Πάτρικ Φεμερλινγκ: " Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι σε μια πιο πολεμική ατμόσφαιρα, Κλειδί για μας ήταν η άμυνα. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη και πιστεύω πως θα πάμε καλά".

*** Μετά το τέλος του αγώνα διαβάστηκε το φύλλο αγώνος. Οι τρεις διαιτητές κατέγραψαν τις παρατηρήσεις προς τις δύο ομάδες για τα υβριστικά συνθήματα που ακούγονταν από τους οπαδούς τους, όπως επίσης και τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκάλεπτου. Έκπληξη προκαλεί πως στην αντίληψή τους υπέπεσαν μόνο τα μπουκάλια που έπεσαν από την "ερυθρόλευκη" κερκίδα και όχι όλα τα υπόλοιπα (μέχρι και μάρμαρα βρέθηκαν στο παρκέ).















News 24/7

24MEDIA NETWORK