Το πέμπτο "θύμα" του Σφαιρόπουλου

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε προφανώς η τελευταία, που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επιβάλλεται δια της... κόκκινης κάρτας στους παίκτες του. Τα παραδείγματα απτά και πρόσφατα. Θυμηθείτε τις περιπτώσεις που ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν έβαλε νερό στο κρασί του!

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Α) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(Α) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε πάρει το... βάπτισμα του πυρός τον Ιούνιο του 2015. Πέρυσι ακολούθησαν κατά σειρά οι Έρικ Γκριν, Κεμ Μπιρτς και Γιάννης Αθηναίου. Από την Κυριακή στη λίστα αυτών που "πλήρωσαν" το γεγονός πως έβαλαν το "εγώ" τους πάνω από την ομάδα μπήκε και ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο διεθνής φόργουορντ πήρε την άγουσα για τ' αποδυτήρια στα μισά της τρίτης περιόδου όταν διαμαρτυρόταν κατ' επανάληψη στους διαιτητές για τα σφυρίγματά τους. Μάλιστα, σε μία βολή του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι έπρεπε να μετρήσουν δύο πόντοι από παρέμβαση παίκτη του Παναθηναϊκού και φώναξε "φτάνει πια". Αυτό ακριβώς είπε και ο... Σφαιρόπουλος από μέσα του, "φτάνει πια" και τού έδειξε την πόρτα για τα αποδυτήρια από τα οποία δεν επέστρεψε μέχρι το τέλος του ματς. Ας θυμηθούμε όμως τους προηγούμενους... παθόντες. Μάλιστα τους 4 εξ αυτών συνδέει ένα φοβερό στατιστικό! Είτε έφυγαν κατά τη διάρκεια αγώνα είτε με αφορμή αγώνα στον οποίο ο Ολυμπιακός ηττήθηκε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Ήταν 2 Ιουνίου 2015 με τον Ολυμπιακό να παίζει τον τρίτο ημιτελικό των πλέι-οφ της Stoiximan.gr Basket League με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Κάποια στιγμή λίγο πριν από το τέλος της γ' περιόδου ο Σφαιρόπουλος κάνει αλλαγή τον Αγραβάνη, με τον τελευταίο να δυσανασχετεί που βγήκε από το ματς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δίχως δισταγμό τον έστειλε αμέσως στα αποδυτήρια, με τον παίκτη μάλιστα αρχικά να μην υπακούει στην εντολή αλλά τελικά να φεύγει καθ’ υπόδειξη του Μίλαν Τόμιτς.

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Μία μέρα μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα από τη Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία (12 Νοεμβρίου 2016) ο Αμερικανός γκαρντ λαμβάνει... ραβασάκι υποχρεωτικής άδειας από τον Σφαιρόπουλο μένοντας έτσι εκτός από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών για το πρωτάθλημα. Όπως ανέφεραν τότε οι πληροφορίες ο Γκριν είχε δείξει τη δυσαρέσκειά του στον προπονητή του για τον χρόνο συμμετοχής του.

ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ

Παραμονές της Εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου 2017 και ο Ολυμπιακός παίζει με τη Ρεάλ Μαδρίτης ένα ματς δίχως ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία για την Ευρωλίγκα έχοντας εξασφαλίσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ. Στη β' περίοδο ο Κεμ Μπιρτς σε προσπάθεια να καρφώσει κόβεται από τον Αγιόν, αλλά αντί να επιστρέψει αμέσως στην άμυνα (όπου η ομάδα του δέχθηκε καλάθι στον αιφνιδιασμό) άρχισε να διαμαρτύρεται στους διαιτητές. Ο Σφαιρόπουλος τον έκανε αμέσως αλλαγή και του έκανε έντονες παρατηρήσεις. Ο Καναδός απάντησε το ίδιο έντονα με αποτέλεσμα να μείνει για το υπόλοιπο του αγώνα εκτός!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ZALGIRIS KAUNAS (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ

Ο διεθνής γκαρντ ήταν αυτός που πλήρωσε πιο ακριβά απ’ όλους τη "διαμάχη" του με τον Σφαιρόπουλο. Ούτε ένα μήνα μετά το επεισόδιο του προπονητή των ερυθρόλευκων με τον Μπιρτς, ο Αθηναίου τίθεται αρχικά σε επ’ αόριστον άδεια και τελικά τον Μάιο αποδεσμεύεται. Ήταν 13 Απριλίου 2017 όταν ο Αθηναίου ενημερώθηκε για την υποχρεωτική άδεια. Λέγεται ότι ο παίκτης είχε ζητήσει ακρόαση από τον προπονητή του επειδή δεν τον είχε βάλει να παίξει παρά μόλις 44 δευτερόλεπτα στον αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας εκτός έδρας όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν νικήσει 72-53.

News 24/7

24MEDIA NETWORK