Το 'πράσινο' πρωτάθλημα του Ιωάννη Παπαπέτρου με τον Ντίνο Ράτζα

Επιστρέφουμε σε μια φιέστα πρωταθλήματος παράξενη, με μουδιασμένη αρχή και εκρηκτικό φινάλε. Όταν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 1997-1998, ύστερα από 14 χρόνια! Μέσα στους πανηγυρισμούς κι ένα από τα βασικά στελέχη της σημερινής ομάδας, ο Ιωάννης Παπαπέτρου!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε στιγμιότυπο από πρόσφατη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ιωνικό
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε στιγμιότυπο από πρόσφατη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ιωνικό EUROKINISSI SPORTS

Το πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΚΟ Basket League βρίσκεται στον 'αέρα' λόγω της πανδημίας κορονοϊού που σαρώνει όλη τη υφήλιο, κάτι που μας δίνει την αφορμή να ανατρέξουμε σε δοξασμένες στιγμές του παρελθόντος. Την άνοιξη του 1998 ο Παναθηναϊκός γιόρταζε το πρώτο πρωτάθλημα την τρέχουσα δεκαετία και πρώτο ύστερα από 14 χρόνια!


Το ΠΑΣΟΚ ήταν στο μυαλό κάθε Έλληνα κάτι μαγικό και ο Ανδρέας Μικρούτσικος ήταν ο εθνικός τηλεπαρουσιαστής, ανέκαθεν γνωστός για τα 'πράσινα' αισθήματά του. Η παρουσίαση της φιέστας ξεκινούσε με ένα πανέμορφο μήνυμα αγάπης για τον Παναθηναϊκό από τον ίδιο τον Θανάση Γιαννακόπουλο και συνεχιζόταν με ευχαριστήρια μηνύματα πολιτικών, όπως ο -τότε- δήμαρχος της Αθήνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο επικεφαλής του Συνασπισμού, Νίκος Κωσταντόπουλος κι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Είχε και μουσική το πρόγραμμα. Μιας και η λαικό-ποπ ήταν της μόδας εκείνη την εποχή, από εκείνη τη φιέστα δεν μπορούσε να λείπει χορός και τραγούδι από τη Σοφία Αρβανίτη και τον Χρήστο Αντωνιάδη.

(το αμήχανο βλέμμα του Μπάιρον Σκότ που βαριόταν αφόρητα το λάιβ ελαφρολαικών ασμάτων, ήταν το βλέμμα κάθε οπαδού του Παναθηναϊκού εκείνη την ώρα, που ανυπομονούσε πως και πως να αποθεώσει τους πρωταθλητές)

Κάπου εκεί ολοκληρωνόταν το μουσικό/ευχαριστηριακό πάρτι. Στο κέντρο της γιορτής παρατάσσονταν οι παίκτες που είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, οι οποίοι θα έπαιζαν έναν φιλικό αγώνα κόντρα στους παίκτες που είχαν κατακτήσει το αμέσως προηγούμενο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού. Αυτό σήμαινε πως ο Λιβέρης Ανδρίτσος, ο Τάκης Κορωναίος και ο Αργύρης Παπαπέτρου θα συναντούσαν ξανά τους συμπαίκτες τους από τη σεζόν 1983-1984 και θα έρχονταν αντιμέτωποι με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Σκοτ, τον Νίκο Οικονόμου, τον Ντίνο Ράτζα, τον Φάνη Χριστοδούλου και όχι μόνο. Μέσα σε αυτό το όμορφο, ατόφιο 90s πανηγύρι, συμμετείχε κι ένας μπόμπιρας, μόλις 4 ετών. Το όνομα του; Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο 4χρονος Ιωάννης, μέσα από την αγκαλιά του πατέρα του, απολάμβανε τη βραδιά χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα πως ακριβώς 20 χρόνια αργότερα θα αποχαιρετούσε τον 'αιώνιο' αντίπαλο Ολυμπιακό και το νέο ταξίδι του θα είχε προορισμό την ομάδα που απέκτησε τις πρώτες μπασκετικές αναμνήσεις του, για να κερδίσει τελικά κι εκείνος το πρωτάθλημα Ελλάδας φορώντας τα πράσινα. Παρακολουθήστε εξ ολοκλήρου αυτό το 90s υπερθέαμα, σε ένα video που θα σας κάνει για λίγο να πιστέψετε ότι μετά τη φιέστα ακολουθεί ολοκαίνουριο επεισόδιο 'ΑΜΑΝ: Τα Καθάρματα' και πώς το χαρτζιλίκι σας μετριέται σε πεντακοσάρικα και χιλιάρικα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK