Το προφίλ της Παρτιζάν

Μετά τις Ούλκερ, ΤΣΣΚΑ και Σιένα, ο Παναθηναϊκός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις κόντρα σε μια από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την Παρτιζάν, έχοντας χάσει με το πέρασμα των χρόνων πολλή από τη λάμψη της.

Το προφίλ της Παρτιζάν
Μετά τις Ούλκερ, ΤΣΣΚΑ και Σιένα, ο Παναθηναϊκός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις κόντρα σε μια από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την Παρτιζάν, έχοντας χάσει με το πέρασμα των χρόνων πολλή από τη λάμψη της. Η ομάδα του Ντούσαν Βουγιόσεβιτς δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση το... φόβητρο του πρόσφατου παρελθόντος. Της ομάδας που κατέκτησε το 1992 τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης (με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της) πρωταγωνιστώντας μετέπειτα κάθε χρονιάμε αποκορύφωμα τη συμμετοχή στομέχρι το Final-4 της Βαρκελώνης έξι χρόνια αργότερα (1998).

Η Παρτιζάν είναι πλέον το... καλύτερο σχολείο για τους νεαρούς Σέρβους που αναζητούν το εφαλτήριο για την ηχηρή μεταγραφή στο εξωτερικό. Ένας από αυτούς, που διαθέτει τώρα στο ρόστερ της, είναι και ο 19χρονος Ούρος Τρίπκοβιτς, το μεγαλύτερο -ίσως- ταλέντο του μπάσκετ της χώρας. Αναμένεται δε, βάσει των προσόντων του, να "κλέψει" καρδιές τα επόμενα χρόνια στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Κοντά του και ο ύψους 2.17 Κόστα Πέροβιτς, ο οποίος, με προτέρημα τη σωματική διάπλασή του, προσδίδει δύναμη στη ρακέτα της πρωταθλήτριας Σερβίας.

Από το ρόστερ πάντως της ομάδας δεν λείπει η εμπειρία. Ο Νίκολα Λόντσαρ μετά το 1995 επέστρεψε στο Βελιγράδι, ενώ ο Βουγιόσεβιτς έχει στη διάθεσή του έναν από τους πιο προικισμένους φόργουορντ της Ευρωλίγκα. Ο λόγος για τον Ντέγιαν Μιλόσεβιτς, ο οποίος μόνο τυχαία δεν επιλέχθηκε από τον Ομπράντοβιτς στην εθνική Σερβίας ως ο μόνος εκπρόσωπος του εγχώριου πρωταθλήματος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK