To προφίλ της ΤΣΣΚΑ (VIDEOS)

Κάθε χρόνο τις τελευταίες δέκα (τουλάχιστον) σεζόν, η ΤΣΣΚΑ θεωρείται εκ των φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Η σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση αφού η “αρκούδα” απέδειξε και μέσα στο παρκέ ότι δεν κάνει πλάκα. Αυτό και μόνο καταδεικνύει το περίπλοκο της αποστολής του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ.

To προφίλ της ΤΣΣΚΑ (VIDEOS)

Τι έκανε στη διοργάνωση

Στα 24 παιχνίδια της πρώτης και της δεύτερης φάσης,η ΤΣΣΚΑ δοκίμασε μόλις δύο φορές την πικρή γεύση της ήττας. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα δεν ήταν και τόσο πικρή αφού δεν στοίχισε ιδιαίτερα βαθμολογικά. Στην πρώτη φάση η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε περίπατο με 10 νίκες αλλά μήπως και στο top-16 περίπατο δεν έκανε; Ρεκόρ 12-2 και μόλις δύο ήττες από τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μία σχεδόν αψεγάδιαστη πορεία.

Ο προπονητής

Δικό μας (του ελληνικού μπάσκετ δηλαδή) παιδί αλλά και παιδί του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν ήταν απλά άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα 13 χρόνια του Σέρβου στους “πράσινους” αλλά το δεξί του χέρι, ο άνθρωπος ο οποίος τον επηρέαζε ίσως περισσότερο από κάθε άλλον. Στη μέχρι τώρα σόλο καριέρα του, ο Ιτούδης δείχνει αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα. Πέρυσι με την Μπάνβιτ έκανε μία σπουδαία πορεία (η οποία πάντως δεν συνοδεύτηκε από τίτλους), εφέτος με την ΤΣΣΚΑ φαντάζει άτρωτος. Στον Ιτούδη αρέσει το πρακτικό μπάσκετ που συνδυάζει ταχύτητα, μπασκετικό μυαλό και αποτελεσματικότητα. Ξέρει να νικά, να εκμεταλλεύεται τα όπλα του (που δεν είναι και λίγα) αλλά και να προσαρμόζεται στην ανάγκη κάθε ματς. Προετοιμάζεται πάντα ενδελεχώς, έχει καλή επικοινωνία με τους παίκτες και έχει φάει τα μεγάλα ματς με το κουτάλι. Το γεγονός ότι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν τρέφουν και τα μεγαλύτερη αισθήματα συμπάθειας για τον Ελληνα κόουτς προσδίδει επιπλέον ενδιαφέρον στη σειρά.

To προφίλ της ΤΣΣΚΑ (VIDEOS)
INTIME SPORTS

To αστέρι

Ο...τρελό Μίλος Τεόντοσιτς διανύει ίσως την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του. Ο Ιτούδης τον εμπιστεύεται κάτι περισσότερο από 30 λεπτά σε κάθε παιχνίδι και ο 28χρονος Σέρβος πλέι μέικερ του το ξεπληρώνει με σκοράρισμα, δημιουργία και ηγετικό πνεύμα. Κατά μέσο ο Τεόντοσιτς πετυχαίνει 16, 8 πόντους, δίνει 7,1 ασίστ αλλά και κάνει 3,6 λάθη αριθμός μεγάλος για έναν πλέι μέικερ που σέβεται τον εαυτό του. Οταν δεν τον πιάνει η μανία του να σκοράρει από κάθε απόσταση, είναι ο καλύτερος και ο πιο πολύτιμος παίκτης της ομάδας του. Ακόμα όμως και στα 28 του δεν έχει κόψε το κακό ελάττωμα να παίρνει τα πάντα πάνω του και να κάνει αψυχολόγητα πράγματα. Αυτό και είναι το μεγάλο στοίχημα του Ιτούδη. Να πάρει από το χαρισματικό Σέρβο γκαρντ τον καλύτερο εαυτό του στα μεγάλα ματς.

Ο παίκτης-κλειδί

Η ΤΣΚΚΑ διέθετε την πολυτέλεια να φέρει στη Μόσχα μεσούσης της σεζόν έναν παίκτη της αξίας και της εμπειρίας του Αντρέα Κιριλένκο και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο άλλοτε σταρ στο ΝΒΑ επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ για να χαρίσει λίγη μόνο από τη λάμψη του και να προσδώσει απίστευτη πληρότητα στο ρόστερ της επίδοξης πρωταθλήτριας Ευρώπης. Μέχρι στιγμής ο Κιριλένκο ζεσταίνεται αφού προέρχεται από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας. Ομως, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όταν η μπάλα θα καίει, ο ΑΚ-47 θα βρίσκεται εκεί. Ηδη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έδωσε τα πρώτα σοβαρά δείγματα γραφής με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 27 λεπτά.

To προφίλ της ΤΣΣΚΑ (VIDEOS)
INTIME SPORTS

Ο χαμάλης πολυτελείας

Ναι, το ξέρουμε, δεν γεμίζει το μάτι ο Σάσα Καούν αλλά τη δουλειά του την κάνει μια χαρά. Αντικρίζοντας τον κόσμο από τα 213 εκατοστά, ο 30χρονος Ρώσος σέντερ έχει τη δυνατότητα να τελειώνει εύκολα φάσεις κοντά σε καλάθι σε αποτελεσματικότητα μάλιστα που αγγίζει το 70%. Μαζεύει ριμπάουντ αλλά το κυριότερο είναι ένα τεράστιο κορμί που δεν φοβάται να σπρώξει, να παλέψει και να δώσει μάχες μέχρις εσχάτων με τους αντίπαλους ψηλούς. Εκτός όλων αυτών, αποτελεί και φόβητρο λόγω της ικανότητάς του στα κοψίματα.

Εδρα

Σίγουρα η USH CSKA δεν είναι η πιο καυτή έδρα της Ευρώπης. Οι οπαδοί της ομάδας παρακολουθούν τους αγώνες χωρίς να αφήνουν το αποτύπωμά τους σ' αυτούς, άλλωστε η Ρωσία δεν είναι ούτε Βαλκάνια ούτε Νότια Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση όμως η ΤΣΣΚΑ ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα της αφού εφέτος έχει γνωρίσει μόλις μία εντός έδρας ήττα, αυτή από τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις 27 Φεβρουαρίου. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει πόσο δύσκολη θα είναι η αποστολή του Παναθηναϊκού για ένα, έστω, διπλό στη Μόσχα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK