Το σουτ του Νίκολα Γιόκιτς 'έδωσε' 1.000.000 δολάρια στο στοίχημα

Οι Νάγκετς ολοκλήρωσαν την επιστροφή τους από το 1-3, στη σειρά με τους Τζαζ, με πρόκριση που αφορούσε χαμηλό σκορ (80-78) και είχε για πρωταγωνιστή τον Νίκολα Γιόκιτς. Τα τελευταία 27'' ήταν 'εφιαλτικά'. Για όλους. Πόσο μάλλον, για αυτόν που 'χε ποντάρει μισό εκατομμύριο δολάρια.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε... γύρω γύρω όλοι, πριν βάλει το καλάθι που έστειλε τους Νάγκετς στους ημιτελικούς της Δύσης -και έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια στον άνθρωπο που 'έβαλε' μισό εκατομμύριο σε αυτήν τη νίκη.
Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε... γύρω γύρω όλοι, πριν βάλει το καλάθι που έστειλε τους Νάγκετς στους ημιτελικούς της Δύσης -και έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια στον άνθρωπο που 'έβαλε' μισό εκατομμύριο σε αυτήν τη νίκη. AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Οι Νάγκετς 'άνοιξαν' με νίκη τη σειρά των playoffs με τους Τζαζ, πριν βρεθούν ένα βήμα από τον αποκλεισμό. Βλέπεις, η Γιούτα 'πήρε' τα τρία επόμενα παιχνίδια. Της έμενε ένα ακόμα, για να περάσει στα ημιτελικά της Δύσης. Δεν το κατέκτησε ποτέ. Αυτό που έγινε ήταν η ολική επαναφορά του Ντένβερ, που από τα ξημερώματα είναι η 12η ομάδα -στην ιστορία του ΝΒΑ-, η οποία 'γύρισε' από το 1-3, το εξέλιξε σε 4-3 και έγινε ο αντίπαλος των Κλίπερς.

Το σκορ του έβδομου παιχνιδιού θα το έλεγες και 'ευρωπαϊκό'. Οι Νάγκετς επικράτησαν 80-78. Να δούμε λίγο πώς έγινε αυτό, καθώς το 'ευρωπαϊκό' αποτέλεσμα, είχε στη μέση και 'ευρωπαϊκό' χέρι.

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 80-79, στα 27'' για τη λήξη, με τον τρόπο που είδες. Αν νομίζεις πως έκανε βήματα, δεν είσαι ο μόνος. Λαοθάλασσα ανθρώπων πίστεψε το ίδιο πράγμα. Οι ειδικοί εξήγησαν πως 'το πρώτο βήμα του μέσα στη ρακέτα, γίνεται στο 3ο δευτερόλεπτο του video. Σουτάρει στο 6ο δευτερόλεπτο. Η προσπάθεια του έγινε στο τέλος των 3'', αλλά ήταν εντός χρόνου'.

Τι έγινε στα δευτερόλεπτα που απέμεναν

Οι Τζαζ κάλεσαν τάιμ άουτ και όπως περίμεναν όλοι, η μπάλα πήγε στον Ντόνοβαν Μίτσελ. Ο Γκάρι Χάρις (πριν το restart είχε θέμα με το γοφό και πέρασε έξι μήνες εκτός μπάσκετ -κάτι που αποφάσισε να 'καλύψει' με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο) του την έκλεψε, ο Τόρεϊ Κρεγκ αστόχησε, ο Ρούντι Γκομπέρ πήρε το ριμπάουντ, με τον Μάικ Κόνλεϊ να αστοχεί από τα 8 μέτρα. Αλλά τι στα γράφω; Δες τα.

Το σουτ του ενός εκατομμυρίου δολαρίου

Αν έτυχε να έχεις βάλει λεφτά σε αυτό το ματς, δεν πρέπει να πέρασες πολύ άνετα σε αυτά τα τελευταία 27 δευτερόλεπτα. Η παρηγοριά σου είναι ο τύπος που αποφάσισε να 'βάλει' 500.000 δολάρια στη νίκη του Ντένβερ (που ήταν στο -110). Όταν τελείωσε το ματς -και με την προϋπόθεση πως ζούσε ακόμα- πήρε 954.000 δολάρια. Δηλαδή, τα λεφτά του πίσω, συν 450.000 δολ. Η σούμα έφτασε κοντά στο εκατομμύριο και για αυτό ο άνθρωπος που πίστεψε σε αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να ευχαριστεί τον Γιόκιτς. Και τον Κόνλεϊ.

Θα σε αφήσω με τη δουλειά ενός στατιστικολόγου, ο οποίος θέλησε να 'τσεκάρει' ποιοι τύποι πήγαν περισσότερο από όλους φέτος, προς το καλάθι. Να βρει αυτούς που έκαναν τα περισσότερα ντράιβ, σε 100 κατοχές (100 φορές που 'χαν την μπάλα και έπρεπε να αποφασίσουν τι θα την κάνουν). Δηλαδή, τους πιο επιθετικούς προς το καλάθι. Ήταν 60 αυτοί που οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη λύση. Από αυτούς, ο Γιόκιτς συγκέντρωνε τις λιγότερες πιθανότητες.


News 24/7

24MEDIA NETWORK