Το 'σβηστό' double double του Αντετοκούνμπο δεν είχε τρίποντο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε στο δεύτερο preseason παιχνίδι των Μπακς, έπαιξε για 20', έκανε νταμπλ νταμπλ, πήρε τρία τρίποντα, το ένα ήταν airball και προφανώς η δουλειά συνεχίζεται. Τι τον συμβούλεψε ο Σκότι Πίπεν.

O Σκότι Πίπεν πρότεινε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην ασχολείται με το supermax συμβόλαια "αφού δεδομένα θα το πάρει" και να αφοσιωθεί στη δουλειά που κάνει να βελτιώσει το σουτ του.
O Σκότι Πίπεν πρότεινε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην ασχολείται με το supermax συμβόλαια "αφού δεδομένα θα το πάρει" και να αφοσιωθεί στη δουλειά που κάνει να βελτιώσει το σουτ του. AP PHOTO/AARON GASH

To ESPN πήγε στην open practice των Μπακς και όπως όλα τα άλλα media, ρώτησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το αν θα πάρει το supermax του Μιλγουόκι ή θα προτιμήσει να γίνει free agent. Εκείνος απάντησε πως δεν θα απαντήσει και έστρεψε το ενδιαφέρον στη δουλειά που κάνει στο jump shot του, με τον Κάιλ Κόρβερ. Στο στούντιο της εκπομπής Crunch Time, όπου προβλήθηκαν τα στιγμιότυπα ήταν και ο Σκότι Πίπεν, ο οποίος σχολίασε “θα πάρει σίγουρα το supermax. Οπότε ας αφοσιωθεί στο jump shot, για να γίνει από τους καλύτερους σουτέρ του παιχνιδιού. Stay focused”. Άρα όλοι κατέληξαν στο ότι η δουλειά που κάνει με τον Κόρβερ είναι η πιο ουσιαστική ιστορία που τον αφορά.

Πάμε τώρα, από τη θεωρία στην πράξη και το preseason παιχνίδι του Μιλγουόκι -που έχει να λύσει δυο θέματα, για να 'χει τύχη να φτάσει φέτος στο τέλος της διαδρομής- με τη Γιούτα. Δεν ήταν το πρώτο της ομάδας -έκαναν πρεμιέρα με τη νίκη επί των Μπουλς. Ήταν η πρώτη φετινή εμφάνιση του Greek Freak. Αγωνίστηκε για 20 λεπτά (στην τρίτη περίοδο προσγειώθηκε άτσαλα, έπειτα από κάρφωμα και αποσύρθηκε για το υπόλοιπο). Είχε 22 πόντους (6/10 βολές, 8/11 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 11 (9-2) ριμπάουντ και 4 ασίστ στο 133-99 επί των Τζαζ, με τα συνεταιράκια του (Μπρουκ Λόπεζ και Κρις Μίντλετον) να σκοράρουν από 14 πόντους. Στα αρνητικά, ο Έρικ Μπλέντσο (starting πόιντ γκαρντ) αποχώρησε με τράβηγμα.

Οι Μπακς δεν χρειάστηκαν πολύ χρόνο να δείξουν πως είναι και φέτος τα φαβορί της Ανατολής, που για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να πούμε ότι φέτος είναι ακόμα πιο αποδυναμωμένη. O Mάικ Μπουντενχόλζερ είπε ό,τι είδαν όλοι: πως ο Αντετοκούνμπο είναι αυτός που θέτει το ρυθμό για όλη την ομάδα και για ό,τι κάνουν τα 'Ελάφια' που είχαν 15/36 τρίποντα (35/52 δίποντα, 18/27 βολές, 39-3 ριμπάουντ, 29 ασίστ, 9 κλεψίματα, 7 τάπες και 17 λάθη). Οι 16 από τους 17 παίκτες που πάτησαν στο παρκέ με αυτήν τη φανέλα δοκίμασαν τουλάχιστον μια φορά την τύχη τους από την περιφέρεια. Η εξαίρεση ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αγωνίστηκε για 16' και είχε 4/4 δίποντα, 1/1 βολή, συν 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη και άλλα τόσα φάουλ.

Aς γυρίσουμε όμως, στο θέμα μας: το jump shot του Γιάννη.

Όπως έγραψε το CBS Sports 'ειπώθηκαν πολλά για την αδυναμία του Αντετοκούνμπο σε αυτόν τον τομέα, κατά τον αποκλεισμό των Μπακς στους τελικούς της Ανατολής από τους Ράπτορς. Ήταν τόσα που προκάλεσαν το σχόλιο του, σε συνέντευξη που έδωσε στην offseason, όταν είπε 'μπορώ να πάρω το πρωτάθλημα, χωρίς να σουτάρω τρίποντα. Αλλά είναι κάτι που θέλω να κάνω. Ήμουν λίγο καλύτερος φέτος. Όπως προχωρούσε η σεζόν βελτιωνόμουν. Τα τρίποντα ξεκάθαρα θα κάνουν πιο εύκολο το παιχνίδι μου και πιο εύκολη τη δουλειά των συμπαικτών μου. Πρέπει να προσθέσω αυτό το στοιχείο'.

Στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν είχε 32% από την περιφέρεια. Στο πρώτο preseason παιχνίδι δοκίμασε 3 τρίποντα, δεν έβαλε κάποιο. Για την ακρίβεια, ουδένα έφτασε ιδιαίτερα κοντά. Το τελευταίο ήταν airball. Όλα τα δοκίμασε από τη δεξιά πλευρά 'που δεν είναι η αγαπημένη του'. Δεν βοήθησε ότι σε αυτήν την preseason έχουν βάλει τρίποντα τύποι όπως ο Μπεν Σίμονς, ο Στίβεν Άνταμς και ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.

Ποιος θα πάρει την τελευταία θέση στην starting five

Με τον Μάλκολμ Μπρόγκντον να κίνησε για αλλού (μέσω της sing and trade συμφωνίας με τους Πέισερς), το κενό του είναι ένα κομμάτι πάνω στο οποίο πειραματίζεται ο κόουτς του Μιλγουόκι. Κάτι που το λες και εύλογο. Τα ξημερώματα, εναντίον της Γιούτα μαζί με τους Μπλέντσο, Μίντλετον, Αντετοκούνμπο και Λόπεζ εμφανίστηκε ο Ουές Μάθιους -ένας παίκτης που έχει εμπειρία, τρίποντο και παίζει καλή άμυνα Στο δεύτερο ημίχρονο αυτός που προτιμήθηκε ήταν ο Ντόντε ΝτιΒιτσέντσο, ο οποίος φέτος μπαίνει στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα. Ο καθ' ύλην αρμόδιος σχολίασε ότι “απόψε ήταν ο Ουές που έκανε τη δουλειά. Είναι χρόνια στη λίγκα, έχει ανταγωνιστικό πνεύμα και πιστεύω ότι θα ταιριάξει με τους υπόλοιπους. Αν δοκιμάσουμε άλλους παίκτες στη θέση, θα δούμε ποιος ταιριάζει καλύτερα στη χημεία αυτών των τεσσάρων που καταλαβαίνουν μοναδικά ο ένας τον άλλον”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK