Το σύστημα διεξαγωγής

Το σύστημα διεξαγωγής
Στις διοργανώσεις των τελευταίων ετών η Fiba Europe θέλοντας να… χαρίσει ένα επιπλέον κίνητρο στις -υποτιθέμενα- αδύναμεςομάδες, καθιέρωσε ένα πολύπλοκο μεν, ενδιαφέρον δε σύστημα διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Οι 16 συμμετέχουσες, μετά από κλήρωση χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων (μέχρι εδώ καλά!).

Από εκεί και πέρα, όμως, αρχίζουν ο λαβύρινθος. Μετά το πέρας της πρώτης φάσης, η πρωτοπόρος κάθε ομίλου παίρνει απ' ευθείας το εισιτήριο για τους προημιτελικούς, ενώ η δεύτερη και η τρίτη διεκδικούν την πρόκριση μέσω μπαράζ αντιμετωπίζοντας τις αντίστοιχες του επόμενου γκρουπ (π.χ Α2-Β3, Γ3-Δ2).

Εφόσον η συγκεκριμένη φάση ολοκληρωθεί αναδεικνύοντας τις τέσσερις... νικήτριες, ακολουθείται πλέονη γνωστή σειρά. Όσες ομάδες είχαν καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου τους διασταυρώνονται με μία μια εκ των προκριμένων, για να ακολουθήσουν συνέχεια οι ημιτελικοί, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.

Επειδή, όμως, όπως λέει -δικαίως- κάποιος σοφός, η εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, σας παραθέτουμε παρακάτω το σχεδιάγραμμα της διοργάνωσης ούτως ώστε να γίνουν περισσότερο κατανοητά όλα τα παραπάνω.

Ο Πίνακας

News 24/7

24MEDIA NETWORK