Το τέλος του Μπερτομέου από την EuroLeague πήρε ψήφο

Το τέλος του Τζόρντι Μπερτομέου από τη θέση του προέδρου και του Διευθύνοντα συμβούλου της EuroLeague είναι πλέον και τυπικό, Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός και άλλες τέσσερις ομάδες ψήφισαν για την αποχώρησή του στις 30 Ιουνίου.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου θα αποφασίζει μαζί με τους 11 μετόχους για το μέλλον της Ευρωλίγκας
Ο Τζόρντι Μπερτομέου θα αποφασίζει μαζί με τους 11 μετόχους για το μέλλον της Ευρωλίγκας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μετράει πλέον τους τελευταίους τους μήνες στην ηγεσία της EuroLeague. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Μακάμπι, το Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ και Ζάλγκιρις κέρδισαν την ψηφοφορία που έγινε σήμερα (2/11) και από τις 30 Ιουνίου ο Καταλανός δεν θα βρίσκεται στη θέση του προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου.

Οι ομάδες, λοιπόν, τελείωσαν τον Μπερτομέου, με τους δύο ελληνικούς συλλόγους, την Μακάμπι και το Μιλάνο να πρωτοστατούν στην αλλαγή συσχετισμών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Βέβαια την τελευταία στιγμή προέκυψε ντέρμπι αφού Ισπανοί και Τούρκοι συνασπίστηκαν για να κρατήσουν τον Μπερτομέου.

Στις τρεις ισπανικές, δηλαδή την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και την Μπασκόνια, ήταν ήδη δίπλα η Φενέρμπαχτσε και τάχθηκε την τελευταία στιγμή η Εφές, που άλλαξε στρατόπεδο. Ακόμα κι έτσι όμως με ψηφορία 6-5 επικράτησε το μέτωπο κατά του Καταλανού κι έτσι το τέλος του είναι οριστικό και αμετάκλητο.

Συν τους άλλοις, η Μακάμπι μέσω του Φέντερμαν πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο να μην υπάρχουν πειθαρχικές διώξεις προς πρόσωπα και ομάδες για το άμεσο χρονικό διάστημα (να παγώσουν δηλαδή τέτοιες διαδικασίες), διότι υπάρχει κίνδυνος εκδικητικότητας από την ηγεσία ως το τέλος Ιουνίου. Θέμα που περιλαμβάνει και τις υπόθεσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Κάτι που γράφτηκε στα πρακτικά του Συμβουλίου και θεωρείται δεδομένο ότι θα εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και θα μεταφερθεί στον Μπερτομέου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK