Το τεράστιο κίνητρο του 1.000.000 για ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ

Η FIBA δελεάζει τις ομάδες με τα χρήματα προκειμένου να "κλέψει" περισσότερες από το Eurocup. Η μάχη μόλις άρχισε...

Το τεράστιο κίνητρο του 1.000.000 για ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ

Γνωρίζοντας ότι τις ομάδες που έχουν κλειστό συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα δεν μπορεί να τις αγγίξει, η FIBA κάνει μεγάλη προσπάθεια προσελκύσει περισσότερες από τη δεύτερη ταχύτητα προκειμένου να φτιάξει μια πιο ανταγωνιστική διοργάνωση.

Και γι' αυτό όχι μόνο αυξάνει, αλλά διπλασιάζει το χρηματικό έπαθλο για εκείνη που θα φτάσει στο τέλος της διαδρομής και θα κατακτήσει το τρόπαιο. Όπως έκανε η Κανάριας. Πλέον η κάτοχος θα έχει κέρδος 1 εκατομμυρίου ευρώ έναντι των 500.000 ευρώ που πήρε η ισπανική ομάδα.

Αυτή ήταν μόνο μία από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για το μπασκετικό Champions League που θέλει ν' ανέβει επίπεδο και να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το Eurocup.

Ποιες είναι οι υπόλοιπες;

- η μείωση των ομάδων της ρέγκιουλαρ σίζον από 40 σε 32 έτσι ώστε η διοργάνωση να είναι πιο ανταγωνιστική. Οι 24 θα μπουν απευθείας στους ομίλους και οι 8 θα περάσουν από προκριματικά.

- η υποχρεωτική συμμετοχή πέντε γηγενών παικτών στη 12άδα ή τεσσάρων αν μια ομάδα κατεβαίνει με 10 ή λιγότερους. Ως γηγενείς λογίζονται εκείνοι που έχουν αγωνιστεί σε ομάδα του εγχώριο πρωταθλήματος για τουλάχιστον μια τριετία από τα 12 ως τα 20.

News 24/7

24MEDIA NETWORK