Το τρένο των..."4" περνά από Ρωσία

Μετά από 8 χρόνια η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχει την ευκαιρία να βρεθεί ξανά, ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες της Ευρώπης. Αυτό θα συμβεί εάν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη καταφέρουν να βγουν νικητές από τη μάχη του πρώτου προημιτελικού του Ευρωμπάσκετ της Σερβίας με αντίπαλο την Ρωσία (18:30, ΝΕΤ). Αισιοδοξία επικρατεί στο "γαλανόλευκο στρατόπεδο" για την επίτευξη της νίκης

Το τρένο των..."4" περνά από Ρωσία
Το ζητούμενο στον αποψινό αγώνα της Ελλάδας με τη Ρωσία, είναι ένα. Η επιστροφή του ελληνικού μπάσκετ στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και συγκεκριμένα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της "γηραιάς ηπείρου". Τέτοιου είδους στιγμές έχουμε να χαρούμε από το ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 1997 και το χρονικό διάστημα των 8 ετών που μεσολάβησε με απανωτά χτυπήματα σε Γαλλία (1999), Τουρκία (2001) και Σουηδία (2003), κρίνεται υπερβολικό για τους πρωταθλητές Ευρώπης του 1987.

Η μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, έφτασε. Απόψε στις 18:30, στον πρώτο, χρονικά, προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Σερβίας, θα προσπαθήσει να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ρωσίας. Μία Ρωσία γεμάτη νιάτα, ύψος, ταλέντο και δύναμη και με παίκτες διψασμένους για διάκριση. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τους Ελληνες διεθνείς οι οποίοι βλέπουν ότι κρατούν στα χέρια τους τη μεγάλη ευκαιρία να επαναφέρουν την Εθνική ομάδα μπάσκετ στη θέση που της αξίζει, στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να χρειάστηκε τον αγώνα μπαράζ με το Ισραήλ για να πάρει το εισιτήριο για την τελική οκτάδα και μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεδιπλώσει στο παρκέ τις επιθετικές της αρετές. Ολες οι καλές εμφανίσεις προήλθαν βασιζόμενες στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία, η οποία, εκτός από το ματς με τη Σλοβενία, δεν άφησε να γίνουν τόσο αισθητά τα...επιθετικά black-out.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητες αυτής της ομάδας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σπουδαιότητα του αγώνα με την Ρωσία και το μέγεθος του αντιπάλου, θα λειτουργήσουν ως "ξυπνητήρι" για τους παίκτες του οι οποίοι, ήρθε η ώρα, να αποδείξουν ότι δεν είναι εξαιρετικοί μονάχα στην άμυνα.

Παράλληλα, ο «Δράκος» φρόντισε για άλλη μια φορά να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι η συγκεκριμένη δωδεκάδα παικτών, αποτελεί την «προίκα» του ελληνικού μπάσκετ. Κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάληξη της περιπέτειας στο Βελιγράδι, αυτά τα παιδιά θα κουβαλήσουν στις πλάτες τους το ελληνικό μπάσκετ τουλάχιστον, για μία πενταετία ακόμη.

Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι και οι 12 βίωσαν σε μικρή ηλικία το "έπος του 1987" (μεγαλύτερος όλων, ο αρχηγός, Μιχάλης Κακιούζης, σε ηλικία 11 ετών!) βλέποντας τον νυν προπονητή τους να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο και δείχνουν να έχουν επίγνωση της βαριάς κληρονομιάς που κουβαλάνε.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του προημιτελικού, τόσο ο Παναγιώτης Γιαννάκης όσο και ο Σεργκέι Μπάμπκοφ έχουν στη διάθεσή τους όλους τους παίκτες τους και πολλά αναμένεται να κριθούν στον έλεγχο του ρυθμού. Το βάρος θα πέσει στους Ελληνες «κοντούς» οι οποίοι θα κληθούν να σταματήσουν τον καταιγιστικό, κατά διαστήματα, ρυθμό που δίνει στο παιχνίδι των Ρώσων ο Τζει Αρ Χόλντεν. Καθοριστικής σημασίας είναι και οι μάχες "σώμα με σώμα" μέσα στη ρακέτα με τους Κριάπα, Μόνια και Κιριλένκο να χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

*** Στις 21:30 διεξάγεται ο δεύτερος προημιτελικός της ημέρας με τη Γαλλία να τίθεται αντιμέτωπη με τηνπρωταθλήτρια Ευρώπης, Λιθουανία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK