Το Βελιγράδι στο ...κίτρινο

Το Βελιγράδι στο ...κίτρινο
Τα δεδομένα είναι πλέον γνωστά και ο σκοπός "ιερός" και εξίσου γνωστός. Το βράδυ της Πέμπτης (21:40) η ΑΕΚ παίζει στη "Χάλα Πιονίρ" όλη την φετινή της ευρωπαϊκή χρονιά. Ενα συγκρότημα που στην αρχή της περιόδου έδειχνε να μένει πίσω, όμως με δύναμη και πάθος κατάφερε να επανέλθει στο προσκήνιο και να κυνηγάει μέχρι τέλους την πρόκριση της στην φάση των "16" της φετινής Ευρωλίγκα. Οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν μόνο τη νίκη μέσα σε μία ιδιαιτέρως ...καυτή έδρα ώστε να δώσουν το παρόν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Με λίγα λόγια, ο τεχνικός της ομάδας, Φώτης Κατσικάρης και οι παίκτες του παίζουν απόψε στο παρκέτους κόπους μιας χρονιάς.

Η ελληνική ομάδα έχει στο μυαλό της μόνο το θετικό αποτέλεσμα, όμως από εκεί και πέρα, σε περίπτωση δηλαδή που απωλέσει την ευκαιρία να κερδίσει το ροζ φύλλο αγώνα, θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ζευγαριών για να μάθει την τύχη της. Ολοι στην "Ενωση" πιστεύουν στη νίκη με τον αρχηγό της ομάδας, Νίκο Χατζή να δίνει το έναυσμα: "Το παιχνίδι είναι σαν τελικός για μας. Η μόνη διαφορά είναι πως αντί για μετάλλιο θα κερδίσουμε την πρόκριση. Το ματς είναι πολύ δύσκολο γιατί και η Παρτιζάν χρειάζεται τη νίκη. Ελπίζω ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα φύγουν νικητές" . Οσον αφορά τον Φώτη Κατσικάρη μιλώντας για τη μεγάλη "μάχη" ανέφερε: "Είμαστε έτοιμοι τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Το κίνητρο είναι μεγάλο, στόχος μας είναι η πρόκριση αλλά και να δούμε κατά πόσο αντέχουμε στα δύσκολα. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Δεν σκεφτόμαστε τα άλλα σενάρια, το θέμα είναι να πάρουμε τη νίκη" .

Στον αγωνιστικό τομέα τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, καθώς δεν υπάρχουν τραυματισμοί εκτός του Δημήτρη Μισιακού που έμεινε στην Αθήνα καθώς δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του. Οσον αφορά τον Μπλάκοτα Σέκουλιτς ακολούθησε την αποστολή στο Βελιγράδι, επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρήξιμο στο πόδι του.


Πιθανά σενάρια

Σε περίπτωση ήττας υπάρχουν τέσσερις πιθανές εκδοχές. Αν νικήσουν Ορτέζ και Ολίμπια Λιουμπλιάνας η ΑΕΚ μένει στην έκτη θέση. Στο "σκηνικό" αυτό η πέμπτη θέση πάει στη γαλλική ομάδα. Αν αντίστοιχα χάσουν και οι δύο αυτές ομάδες, δίνουν το "μαγικό" χαρτάκι στην ΑΕΚ που θα τερματίσει τέταρτη αν χάσει με ένα καλάθι διαφορά ή πέμπτη αν χάσει με περισσότερους πόντους. Με νίκη των Σλοβένων και ήττα της Ορτέζ, περνάει η ΑΕΚ αν χάσει μέχρι και 16 πόντους, ενώ αν φύγει ηττημένη με 17 πόντους και παραπάνω μένει έκτη. Τέλος, Νίκη της Ορτέζ και ήττα της Ολίμπια αφήνει την ΑΕΚ πέμπτη και της δίνει το "εισιτήριο".


News 24/7

24MEDIA NETWORK