Το 'υπεράνθρωπο τρίποντο' θα φέρει νίκες στη Εθνική

Η Εθνική Ελλάδος καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της στο μακρινό σουτ. Παρατήρησε τους καλύτερους σουτέρ της Εθνικής, μπες στο Hooptrips.gr και πόνταρε στο επόμενο σου ταξίδι.

Το 'υπεράνθρωπο τρίποντο' θα φέρει νίκες στη Εθνική

Συνηθίσαμε στις επιτυχίες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων μας, που έρχονταν από 'ηρωικές' προσπάθειες παικτών, από τα μαγικά σόλο του Νίκου Γκάλη, από τις βολές του Αργύρη Καμπούρη, από τις δυναμικές πρωτοβουλίες του Φάνη Χριστοδούλου, από τους πρωτόγνωρους -για το ύψος του- ελιγμούς του Παναγιώτη Φασούλα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Γιώργος Σιγάλας, αλλά και οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης ήταν ορισμένοι από τους παίκτες που πίστεψαν στην αξία του μακρινού σουτ και με δικές τους πρωτοβουλίες ήρθαν σημαντικές νίκες. Αυτοί οι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ σε προκαλούσαν να μαντέψεις από ποιο σημείο θα επιχειρήσουν τρίποντο και κάθε φορά να ανατρέψουν και την πιο τρελή φαντασία.

Σήμερα, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έχει ολοκληρώσει ένα ιδανικό ξεκίνημα ενάντια στο Μαυροβούνιο, σημειώνοντας μια επική νίκη με 85-60. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρέδωσε showtime και ουσία σε κάτι λιγότερο από 20 αγωνιστικά λεπτά, ενώ οι Πρίντεζης, Γιάννης Μπουρούσης, Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης και Κώστας Σλούκας έδωσαν το έναυσμα, ώστε όλη η ομάδα να παίξει με γνήσιο τσαμπουκά στην άμυνα και να βομβαρδίσει ποικιλοτρόπως το καλάθι της ομάδας του Μαυροβουνίου.

Το 'υπεράνθρωπο τρίποντο' θα φέρει νίκες στη Εθνική

Αυτό που όμως δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν ήταν το άγχος και η βιασύνη των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου σε επιθετικά plays με σουτ μακρινών αποστάσεων. Το πρώτο πεντάλεπτο κύλισε με 0/5 σουτ 3 πόντων, καταλήγοντας σε ένα 'επικίνδυνα' μικρό σκορ 1ης περιόδου, που έκλεισε με 17-9. Στη συνέχεια, η ομάδα μας έπαιξε με συγκέντρωση, οι ψηλοί κυκλοφόρησαν έξυπνα την μπάλα, βρίσκοντας παίκτες όπως ο Πρίντεζης (2/2 τρ.) σε θέσεις για ελεύθερο μακρινό σουτ, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει και το 1ο ημίχρονο να κλείσει με 42-16 υπέρ της Εθνικής μας.

Το τελικό 85-60 ήρθε φαινομενικά εύκολα, αλλά και με έντονο σασπένς, καθώς ο 'διαολεμένος' ρυθμός των παικτών μας και ο πλουραλισμός της επιθετικής δημιουργίας έθετε πάντα ένα κρίσιμο ερώτημα: ποιος θα 'τολμήσει' να σουτάρει τρίποντο; Θα είναι ο Σλούκας; Θα είναι ο ανατρεπτικός από μακρινές αποστάσεις Πρίντεζης; Θα είναι ο Μπουρούσης που βλέπει το καλάθι συχνά σαν βαρέλι; Μήπως θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο;

Το 'υπεράνθρωπο τρίποντο' θα φέρει νίκες στη Εθνική

To Hooptrips.gr της Aegean Airlines κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αυτήν την ερώτηση, καθώς σε προκαλεί να μαντέψεις τον παίκτη αλλά και τη θέση του γηπέδου, από όπου θα σουτάρει τρίποντο, σε κάθε έναν από τους αγώνες της Εθνικής. Μαντεύοντας σωστά, διεκδικείς ταξίδια σε μαγικούς προορισμούς με πτήσεις της Aegean Airlines.

Το 'υπεράνθρωπο τρίποντο' θα φέρει νίκες στη Εθνική

Από εδώ και στο εξής, το επίπεδο δυσκολίας των αγώνων της ομάδας του Σκουρτόπουλου θα αυξηθεί δραματικά, καθώς και η Νέα Ζηλανδία και η Βραζιλία σουτάρουν τρίποντα 'βροχή'. Στη μεταξύ τους αναμέτρηση, οι Νεοζηλανδοί επιχείρησαν 36 τρίποντα και οι Βραζιλιάνοι 37, με τους τελευταίους να επικρατούν οριακά με 102-94. Επίσης, είναι άξιο παρατήρησης πως και οι Σέρβοι (13/20), οι Αργεντινοί (17/31) και οι Ισπανοί (17/33), δηλαδή 3 ομάδες που θα παλέψουν για ένα μετάλλιο, είχαν ποσοστά άνω του 50% στο τρίποντο. Η Εθνική μας με 6/17 είχε την 3η επίδοση από το τέλος, στο σύνολο των 32 ομάδων του τουρνουά.

Το 'υπεράνθρωπο τρίποντο' θα φέρει νίκες στη Εθνική

Το τρίποντο που μοιάζει πιο εύκολο από δίποντο, το τρίποντο που εκμηδενίζει τις αποστάσεις και μοιάζει τουλάχιστον υπεράνθρωπη και μεταφυσική η ευκολία που καταλήγει στο καλάθι, είναι η νέα τάση στο σύγχρονο μπάσκετ, είναι η 'μεταβλητή Χ' που θα φέρει τις κρίσιμες νίκες και πρέπει να γίνει μέρος του παιχνιδιού μας. Προλαβαίνουμε. Ξεκίνα το παιχνίδι εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK